
Koka kronärtskockor
Betyg (1-5):
En rätt där råvaran som sådan gör hela jobbet, bara koka, ät och njut!
Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 4 stora kronärtskockor
- 2 tsk salt per liter vatten
- Servering::
- 2 msk mjukrört smör
- 1 citron i klyftor
Gör så här
- Vrid eller skär av stjälkarna. Tag bort de nedersta bladen. Små kronärtskockor, sk kardborrar, har taggar på bladen. Klipp av dem. Skölj skockorna väl.
- Mät och koka upp vatten i en stor kastrull, t ex syltgryta. Tillsätt saltet och lägg i skockorna. Ungefärlig koktid för stora kronärtskockor är 30-50 minuter, för små 20-30 minuter. Tag upp dem med hålslev och låt dem rinna av väl.
- När man äter kronärtskockor lossar man bladen med fingrarna, doppar bladen i smör och gnager av den nedre köttiga delen. Lägg sedan bladen i en prydlig hög på tallrikskanten. Innan man äter bottnen, den verkliga delikatessen, tar man bort det sk skägget.
- I tryckkokare blir stora skockor färdiga på 15-20 minuter. I mikrovågsugn kan en stor skocka tillagas med lite vatten i en övertäckt skål på full effekt på 8-10 minuter.
Liknande recept
Koka kronärtskockor
Betyg (1-5):
En rätt där råvaran som sådan gör hela jobbet, bara koka, ät och njut!
Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Vrid eller skär av stjälkarna. Tag bort de nedersta bladen. Små kronärtskockor, sk kardborrar, har taggar på bladen. Klipp av dem. Skölj skockorna väl.
- Mät och koka upp vatten i en stor kastrull, t ex syltgryta. Tillsätt saltet och lägg i skockorna. Ungefärlig koktid för stora kronärtskockor är 30-50 minuter, för små 20-30 minuter. Tag upp dem med hålslev och låt dem rinna av väl.
- När man äter kronärtskockor lossar man bladen med fingrarna, doppar bladen i smör och gnager av den nedre köttiga delen. Lägg sedan bladen i en prydlig hög på tallrikskanten. Innan man äter bottnen, den verkliga delikatessen, tar man bort det sk skägget.
- I tryckkokare blir stora skockor färdiga på 15-20 minuter. I mikrovågsugn kan en stor skocka tillagas med lite vatten i en övertäckt skål på full effekt på 8-10 minuter.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2020-08-24
när kronärtskockan är kokt så doppar jag den köttiga delen i en vinägrett sås. mums!
2020-06-05
En delikatess!
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Odette
2020-08-24
när kronärtskockan är kokt så doppar jag den köttiga delen i en vinägrett sås. mums!
Karin Z
2020-06-05
En delikatess!