För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Koka kronärtskockor

Betyg (1-5):
3.08 (215 betyg)

En rätt där råvaran som sådan gör hela jobbet, bara koka, ät och njut!

Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 stora kronärtskockor
  • 2 tsk salt per liter vatten
  • Servering::
  • 2 msk mjukrört smör
  • 1 citron i klyftor

Gör så här

  1. Vrid eller skär av stjälkarna. Tag bort de nedersta bladen. Små kronärtskockor, sk kardborrar, har taggar på bladen. Klipp av dem. Skölj skockorna väl.
  2. Mät och koka upp vatten i en stor kastrull, t ex syltgryta. Tillsätt saltet och lägg i skockorna. Ungefärlig koktid för stora kronärtskockor är 30-50 minuter, för små 20-30 minuter. Tag upp dem med hålslev och låt dem rinna av väl.
  3. När man äter kronärtskockor lossar man bladen med fingrarna, doppar bladen i smör och gnager av den nedre köttiga delen. Lägg sedan bladen i en prydlig hög på tallrikskanten. Innan man äter bottnen, den verkliga delikatessen, tar man bort det sk skägget.
  4. I tryckkokare blir stora skockor färdiga på 15-20 minuter. I mikrovågsugn kan en stor skocka tillagas med lite vatten i en övertäckt skål på full effekt på 8-10 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Odette

2020-08-24

när kronärtskockan är kokt så doppar jag den köttiga delen i en vinägrett sås. mums!

Karin Z

2020-06-05

En delikatess!

Liknande recept

Broccolibollar med rostade rotfrukter och sweet chiliyoghurt

(34)

Grahamspaj med spenat och dill

(5)

Vegetariska piroger

(8)

Fake fried chicken med coleslaw

(9)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini

(15)

Räktacos

(15)

Fredagsmys med tacos

(18)
4 st
  • Ingredienser (4)
  • 4 stora kronärtskockor
  • 2 tsk salt per liter vatten
  • Servering::
  • 2 msk mjukrört smör
  • 1 citron i klyftor

Koka kronärtskockor

Betyg (1-5):
3.08 (215 betyg)

En rätt där råvaran som sådan gör hela jobbet, bara koka, ät och njut!

Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vrid eller skär av stjälkarna. Tag bort de nedersta bladen. Små kronärtskockor, sk kardborrar, har taggar på bladen. Klipp av dem. Skölj skockorna väl.
  2. Mät och koka upp vatten i en stor kastrull, t ex syltgryta. Tillsätt saltet och lägg i skockorna. Ungefärlig koktid för stora kronärtskockor är 30-50 minuter, för små 20-30 minuter. Tag upp dem med hålslev och låt dem rinna av väl.
  3. När man äter kronärtskockor lossar man bladen med fingrarna, doppar bladen i smör och gnager av den nedre köttiga delen. Lägg sedan bladen i en prydlig hög på tallrikskanten. Innan man äter bottnen, den verkliga delikatessen, tar man bort det sk skägget.
  4. I tryckkokare blir stora skockor färdiga på 15-20 minuter. I mikrovågsugn kan en stor skocka tillagas med lite vatten i en övertäckt skål på full effekt på 8-10 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Odette

2020-08-24

när kronärtskockan är kokt så doppar jag den köttiga delen i en vinägrett sås. mums!

Karin Z

2020-06-05

En delikatess!

Liknande recept

Broccolibollar med rostade rotfrukter och sweet chiliyoghurt

(34)

Grahamspaj med spenat och dill

(5)

Vegetariska piroger

(8)

Fake fried chicken med coleslaw

(9)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini

(15)

Räktacos

(15)

Fredagsmys med tacos

(18)