Knödel

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

En god variant av traditionell knödel med puffat ris.

Tillagningstid: 1 timme 40 minuter
30 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (6)
  • 4 dl mjölk
  • 12.5 dl vetemjöl
  • 25 g torrjäst
  • 1 ägg
  • 2 dl puffat rostat ris
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Värm mjölken till 45°C. Blanda mjöl, torrjäst och salt och rör ner det i mjölken tillsammans med ägg och rostat ris. Degen blir ganska lös. Täck över och låt den jäsa 45-60 minuter.
  2. Dela degen i mindre delar. Forma knubbiga rullar. Låt dem ligga ca 10 minuter.
  3. Koka upp rikligt med vatten (utan salt) i en stor gryta. Lägg hela rullarna i det kokande vattnet. Koka 10 minuter, vänd rullarna och koka ytterligare 10 minuter.
  4. Ta upp knödeln och skär i skivor med en vass kniv eller osttråd.

Servering

Ät knödeln varm till kött. Kall knödel kan skäras i bitar och stekas i stekpanna med omelettsmet över. Saltgurka passar bra till.

Tips

Det rostade riset gör degen lätt och är en modern ersättning för stekt bröd som av tradition är en av ingredienserna i degen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



6 st
  • Ingredienser (6)
  • 4 dl mjölk
  • 12.5 dl vetemjöl
  • 25 g torrjäst
  • 1 ägg
  • 2 dl puffat rostat ris
  • 1 tsk salt

Knödel

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

En god variant av traditionell knödel med puffat ris.

Tillagningstid: 1 timme 40 minuter
30 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Värm mjölken till 45°C. Blanda mjöl, torrjäst och salt och rör ner det i mjölken tillsammans med ägg och rostat ris. Degen blir ganska lös. Täck över och låt den jäsa 45-60 minuter.
  2. Dela degen i mindre delar. Forma knubbiga rullar. Låt dem ligga ca 10 minuter.
  3. Koka upp rikligt med vatten (utan salt) i en stor gryta. Lägg hela rullarna i det kokande vattnet. Koka 10 minuter, vänd rullarna och koka ytterligare 10 minuter.
  4. Ta upp knödeln och skär i skivor med en vass kniv eller osttråd.

Servering

Ät knödeln varm till kött. Kall knödel kan skäras i bitar och stekas i stekpanna med omelettsmet över. Saltgurka passar bra till.

Tips

Det rostade riset gör degen lätt och är en modern ersättning för stekt bröd som av tradition är en av ingredienserna i degen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies