För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Knödel

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

En god variant av traditionell knödel med puffat ris.

Tillagningstid: 1 timme 40 minuter
30 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 dl mjölk
  • 12.5 dl vetemjöl
  • 25 g torrjäst
  • 1 ägg
  • 2 dl puffat rostat ris
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Värm mjölken till 45°C. Blanda mjöl, torrjäst och salt och rör ner det i mjölken tillsammans med ägg och rostat ris. Degen blir ganska lös. Täck över och låt den jäsa 45-60 minuter.
  2. Dela degen i mindre delar. Forma knubbiga rullar. Låt dem ligga ca 10 minuter.
  3. Koka upp rikligt med vatten (utan salt) i en stor gryta. Lägg hela rullarna i det kokande vattnet. Koka 10 minuter, vänd rullarna och koka ytterligare 10 minuter.
  4. Ta upp knödeln och skär i skivor med en vass kniv eller osttråd.

Servering

Ät knödeln varm till kött. Kall knödel kan skäras i bitar och stekas i stekpanna med omelettsmet över. Saltgurka passar bra till.

Tips

Det rostade riset gör degen lätt och är en modern ersättning för stekt bröd som av tradition är en av ingredienserna i degen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



6 st
  • Ingredienser (6)
  • 4 dl mjölk
  • 12.5 dl vetemjöl
  • 25 g torrjäst
  • 1 ägg
  • 2 dl puffat rostat ris
  • 1 tsk salt

Knödel

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

En god variant av traditionell knödel med puffat ris.

Tillagningstid: 1 timme 40 minuter
30 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Värm mjölken till 45°C. Blanda mjöl, torrjäst och salt och rör ner det i mjölken tillsammans med ägg och rostat ris. Degen blir ganska lös. Täck över och låt den jäsa 45-60 minuter.
  2. Dela degen i mindre delar. Forma knubbiga rullar. Låt dem ligga ca 10 minuter.
  3. Koka upp rikligt med vatten (utan salt) i en stor gryta. Lägg hela rullarna i det kokande vattnet. Koka 10 minuter, vänd rullarna och koka ytterligare 10 minuter.
  4. Ta upp knödeln och skär i skivor med en vass kniv eller osttråd.

Servering

Ät knödeln varm till kött. Kall knödel kan skäras i bitar och stekas i stekpanna med omelettsmet över. Saltgurka passar bra till.

Tips

Det rostade riset gör degen lätt och är en modern ersättning för stekt bröd som av tradition är en av ingredienserna i degen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!