
Knödel
Betyg (1-5):
Knödel gjord på vitt bröd, smör, mjölk, ägg och mjöl. Servera till fläsk och surkål.
Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 1 lantbröd, 1 - 2 dagar gammalt (3 liter tärnat)
- 75 g smör
- 3 dl finhackad färsk persilja
- 1 dl mjölk
- 2 ägg
- 1 tsk salt
- 0.5 dl vetemjöl
Gör så här
- Tärna brödet så smått det går. Smält smöret och dra kastrullen från plattan.
- Vänd ner persiljan. Blanda ihop brödet med smöret, mjölk, ägg och salt. Pudra över mjölet och vänd runt.
- Forma till 12 bollar och krama dem hårt. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
- Koka några knödlar i taget ca 10 min. Lyft upp med en hålslev eller tång och låt ånga av. Se till att de inte ligger i vatten och blir mjuka underifrån.
- Servera till ugnsstekt fläsk och surkål. Skeda gärna över steksky/buljong från fläsket (från köttet ) på knödeln vid servering.
Tips

Knödlarna är goda att tärna och steka i smör dagen efter.
Liknande recept
Knödel
Betyg (1-5):
Knödel gjord på vitt bröd, smör, mjölk, ägg och mjöl. Servera till fläsk och surkål.
Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Tärna brödet så smått det går. Smält smöret och dra kastrullen från plattan.
- Vänd ner persiljan. Blanda ihop brödet med smöret, mjölk, ägg och salt. Pudra över mjölet och vänd runt.
- Forma till 12 bollar och krama dem hårt. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
- Koka några knödlar i taget ca 10 min. Lyft upp med en hålslev eller tång och låt ånga av. Se till att de inte ligger i vatten och blir mjuka underifrån.
- Servera till ugnsstekt fläsk och surkål. Skeda gärna över steksky/buljong från fläsket (från köttet ) på knödeln vid servering.
Tips

Knödlarna är goda att tärna och steka i smör dagen efter.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!