
Knödel
Betyg (1-5):
En god variant av traditionell knödel med puffat ris.
Tillagningstid: 1 timme 40 minuter
30 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- (6)
- 4 dl mjölk
- 12.5 dl vetemjöl
- 25 g torrjäst
- 1 ägg
- 2 dl puffat rostat ris
- 1 tsk salt
Gör så här
- Värm mjölken till 45°C. Blanda mjöl, torrjäst och salt och rör ner det i mjölken tillsammans med ägg och rostat ris. Degen blir ganska lös. Täck över och låt den jäsa 45-60 minuter.
- Dela degen i mindre delar. Forma knubbiga rullar. Låt dem ligga ca 10 minuter.
- Koka upp rikligt med vatten (utan salt) i en stor gryta. Lägg hela rullarna i det kokande vattnet. Koka 10 minuter, vänd rullarna och koka ytterligare 10 minuter.
- Ta upp knödeln och skär i skivor med en vass kniv eller osttråd.
Servering
Ät knödeln varm till kött. Kall knödel kan skäras i bitar och stekas i stekpanna med omelettsmet över. Saltgurka passar bra till.
Tips

Det rostade riset gör degen lätt och är en modern ersättning för stekt bröd som av tradition är en av ingredienserna i degen.
Knödel
Betyg (1-5):
En god variant av traditionell knödel med puffat ris.
Tillagningstid: 1 timme 40 minuter
30 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Värm mjölken till 45°C. Blanda mjöl, torrjäst och salt och rör ner det i mjölken tillsammans med ägg och rostat ris. Degen blir ganska lös. Täck över och låt den jäsa 45-60 minuter.
- Dela degen i mindre delar. Forma knubbiga rullar. Låt dem ligga ca 10 minuter.
- Koka upp rikligt med vatten (utan salt) i en stor gryta. Lägg hela rullarna i det kokande vattnet. Koka 10 minuter, vänd rullarna och koka ytterligare 10 minuter.
- Ta upp knödeln och skär i skivor med en vass kniv eller osttråd.
Servering
Ät knödeln varm till kött. Kall knödel kan skäras i bitar och stekas i stekpanna med omelettsmet över. Saltgurka passar bra till.
Tips

Det rostade riset gör degen lätt och är en modern ersättning för stekt bröd som av tradition är en av ingredienserna i degen.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!