Knippbetor, sojarostade nötter och tartar på ryggbiff

Betyg (1-5):
3.5 (2 betyg)

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:150º
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 3 knippen späda rödbetor ca 1 kg utan blast
  • 3 msk olivolja
  • 1.5 msk rödvinsvinäger
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 dl naturella cashewnötter
  • 4 msk japansk soja
  • 400 g ryggbiff eller flankstek
  • 1 tsk olivolja till stekning
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 150 g chèvre (100 g med bortskurna kanter)
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl finskuren gräslök

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°.
  2. Koka rödbetorna mjuka i lättsaltat vatten 15-20 min. Ta bort skalet med fingrarna och skär betorna i bitar. Blanda med olja, vinäger, salt och peppar.
  3. Rosta nötterna i ugnen tills de är gyllenbruna, ca 5 min. Häll på soja och vänd runt. Rosta igen tills all soja har torkat in, ca 5 min.
  4. Skär köttet i skivor 1–1,5cm, salta och peppra. Värm en gjutjärnspanna riktigt het. Stek köttet i lite olja, ca 1 min på varje sida, köttet ska vara rött inuti. Låt vila i 3 min innan det skärs i tärningar. Lägg upp rödbetor, nötter och kött på en tallrik. Toppa med getost, olivolja och gräslök.

Tips

Kött som är rött i mitten blir inte torrt om det ligger framme.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Tomas

2013-04-19

Sjukt gott!

Liknande recept

Spett med bläckfisk och räkor

(2)

Grillad romansallad med bacon och caesardressing

(12)

Fläskfilé tonnato

(6)

Oxfilé med tartarsallad

(0)

Prosciuttolindad halloumi med örtolja och sparris

(2)

Persiljeskinka

(1)

Nem - Vietnamesiska vårrullar

(28)

Rostbiff med äppel-crème fraiche och sockerstekt färskpotatis

(12)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 3 knippen späda rödbetor ca 1 kg utan blast
  • 3 msk olivolja
  • 1.5 msk rödvinsvinäger
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 dl naturella cashewnötter
  • 4 msk japansk soja
  • 400 g ryggbiff eller flankstek
  • 1 tsk olivolja till stekning
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 150 g chèvre (100 g med bortskurna kanter)
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl finskuren gräslök

Knippbetor, sojarostade nötter och tartar på ryggbiff

Betyg (1-5):
3.5 (2 betyg)

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:150º
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°.
  2. Koka rödbetorna mjuka i lättsaltat vatten 15-20 min. Ta bort skalet med fingrarna och skär betorna i bitar. Blanda med olja, vinäger, salt och peppar.
  3. Rosta nötterna i ugnen tills de är gyllenbruna, ca 5 min. Häll på soja och vänd runt. Rosta igen tills all soja har torkat in, ca 5 min.
  4. Skär köttet i skivor 1–1,5cm, salta och peppra. Värm en gjutjärnspanna riktigt het. Stek köttet i lite olja, ca 1 min på varje sida, köttet ska vara rött inuti. Låt vila i 3 min innan det skärs i tärningar. Lägg upp rödbetor, nötter och kött på en tallrik. Toppa med getost, olivolja och gräslök.

Tips

Kött som är rött i mitten blir inte torrt om det ligger framme.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Tomas

2013-04-19

Sjukt gott!

Liknande recept

Spett med bläckfisk och räkor

(2)

Grillad romansallad med bacon och caesardressing

(12)

Fläskfilé tonnato

(6)

Oxfilé med tartarsallad

(0)

Prosciuttolindad halloumi med örtolja och sparris

(2)

Persiljeskinka

(1)

Nem - Vietnamesiska vårrullar

(28)

Rostbiff med äppel-crème fraiche och sockerstekt färskpotatis

(12)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies