Knaprigt knäcke

Betyg (1-5):
4.08 (13 betyg)

Tillagningstid: 10 minuter + 30 minuter i ugnen.
Ugnstemperatur:200º
1
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (7)
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl linfrön
  • 1 dl sesamfrön
  • 1 dl melonkärnor eller solroskärnor
  • 2 dl vatten, kallt
  • 0.5 tsk kummin
  • 0.5 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Blanda mjöl, linfrön, sesamfrön, melonkärnor och salt med vatten. Bred ut tunt på en plåt med bakplåtspapper. Hjälp ev till med en blöt slickepott.
  3. Strö över kummin och flingsalt, tryck till lätt. Grädda mitt i ugnen ca 30 min. Håll koll så att det inte blir bränt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gunilla

2019-01-16

Lätt att göra och mycket gott!

Christie

2015-12-22

När brödet fått fin färg, tar man ut det och lossar det från pappret. Vänd knäckebrödet och sätt in i ugnen ett tag till, så blir den knaprigare.

Bo

2014-11-12

Verkligen gott bröd!

Lisa

2014-09-29

Supergott! Men vad gör jag för fel, då brödet blir segt och mjukt istället för hårt och knäckigt?

Liknande recept

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

(22)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Hallonsmoothie

(8)

Örtfrittata

(2)

Blomkålspizza med ägg och mozzarella

(48)

Jordgubbssmoothie

(96)

Bananpannkakor

(33)

Matmuffins med morötter och fetaost

(5)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl linfrön
  • 1 dl sesamfrön
  • 1 dl melonkärnor eller solroskärnor
  • 2 dl vatten, kallt
  • 0.5 tsk kummin
  • 0.5 tsk flingsalt

Knaprigt knäcke

Betyg (1-5):
4.08 (13 betyg)

Tillagningstid: 10 minuter + 30 minuter i ugnen.
Ugnstemperatur:200º
1
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Blanda mjöl, linfrön, sesamfrön, melonkärnor och salt med vatten. Bred ut tunt på en plåt med bakplåtspapper. Hjälp ev till med en blöt slickepott.
  3. Strö över kummin och flingsalt, tryck till lätt. Grädda mitt i ugnen ca 30 min. Håll koll så att det inte blir bränt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gunilla

2019-01-16

Lätt att göra och mycket gott!

Christie

2015-12-22

När brödet fått fin färg, tar man ut det och lossar det från pappret. Vänd knäckebrödet och sätt in i ugnen ett tag till, så blir den knaprigare.

Bo

2014-11-12

Verkligen gott bröd!

Lisa

2014-09-29

Supergott! Men vad gör jag för fel, då brödet blir segt och mjukt istället för hårt och knäckigt?

Liknande recept

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

(22)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Hallonsmoothie

(8)

Örtfrittata

(2)

Blomkålspizza med ägg och mozzarella

(48)

Jordgubbssmoothie

(96)

Bananpannkakor

(33)

Matmuffins med morötter och fetaost

(5)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies