Knaprigt knäcke

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (18 betyg)

Tillagningstid: 10 minuter + 30 minuter i ugnen.
Ugnstemperatur:200º
1
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl linfrön
  • 1 dl sesamfrön
  • 1 dl melonkärnor eller solroskärnor
  • 2 dl vatten, kallt
  • 0.5 tsk kummin
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Blanda mjöl, linfrön, sesamfrön, melonkärnor och salt med vatten. Bred ut tunt på en plåt med bakplåtspapper. Hjälp ev till med en blöt slickepott.
  3. Strö över kummin och flingsalt, tryck till lätt. Grädda mitt i ugnen ca 30 min. Håll koll så att det inte blir bränt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gunilla

2019-01-16

Lätt att göra och mycket gott!

Christie

2015-12-22

När brödet fått fin färg, tar man ut det och lossar det från pappret. Vänd knäckebrödet och sätt in i ugnen ett tag till, så blir den knaprigare.

Bo

2014-11-12

Verkligen gott bröd!

Lisa

2014-09-29

Supergott! Men vad gör jag för fel, då brödet blir segt och mjukt istället för hårt och knäckigt?

Liknande recept

Spara recept

Lättbakade baguetter

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Kalljästa hälsomuffins

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Hembakt bröd - Lotta Lundgrens recept

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Kuvertbröd med fänkålsfrön

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Baguetter med örter

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Brytbröd med frön

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Fullkornsvåfflor

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Scones med yoghurt

Betyg
Betyg
(9)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl linfrön
  • 1 dl sesamfrön
  • 1 dl melonkärnor eller solroskärnor
  • 2 dl vatten, kallt
  • 0.5 tsk kummin
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk salt

Knaprigt knäcke

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (18 betyg)

Tillagningstid: 10 minuter + 30 minuter i ugnen.
Ugnstemperatur:200º
1
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Blanda mjöl, linfrön, sesamfrön, melonkärnor och salt med vatten. Bred ut tunt på en plåt med bakplåtspapper. Hjälp ev till med en blöt slickepott.
  3. Strö över kummin och flingsalt, tryck till lätt. Grädda mitt i ugnen ca 30 min. Håll koll så att det inte blir bränt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gunilla

2019-01-16

Lätt att göra och mycket gott!

Christie

2015-12-22

När brödet fått fin färg, tar man ut det och lossar det från pappret. Vänd knäckebrödet och sätt in i ugnen ett tag till, så blir den knaprigare.

Bo

2014-11-12

Verkligen gott bröd!

Lisa

2014-09-29

Supergott! Men vad gör jag för fel, då brödet blir segt och mjukt istället för hårt och knäckigt?

Liknande recept

Spara recept

Lättbakade baguetter

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Kalljästa hälsomuffins

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Hembakt bröd - Lotta Lundgrens recept

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Kuvertbröd med fänkålsfrön

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Baguetter med örter

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Brytbröd med frön

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Fullkornsvåfflor

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Scones med yoghurt

Betyg
Betyg
(9)