
Knaprigt knäcke
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 10 minuter + 30 minuter i ugnen.
Ugnstemperatur:200º
1
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 2 dl vetemjöl
- 1 dl linfrön
- 1 dl sesamfrön
- 1 dl melonkärnor eller solroskärnor
- 2 dl vatten, kallt
- 0.5 tsk kummin
- 0.5 tsk flingsalt
- 0.5 tsk salt
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°.
- Blanda mjöl, linfrön, sesamfrön, melonkärnor och salt med vatten. Bred ut tunt på en plåt med bakplåtspapper. Hjälp ev till med en blöt slickepott.
- Strö över kummin och flingsalt, tryck till lätt. Grädda mitt i ugnen ca 30 min. Håll koll så att det inte blir bränt.
Liknande recept
Knaprigt knäcke
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 10 minuter + 30 minuter i ugnen.
Ugnstemperatur:200º
1
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°.
- Blanda mjöl, linfrön, sesamfrön, melonkärnor och salt med vatten. Bred ut tunt på en plåt med bakplåtspapper. Hjälp ev till med en blöt slickepott.
- Strö över kummin och flingsalt, tryck till lätt. Grädda mitt i ugnen ca 30 min. Håll koll så att det inte blir bränt.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2019-01-16
Lätt att göra och mycket gott!
2015-12-22
När brödet fått fin färg, tar man ut det och lossar det från pappret. Vänd knäckebrödet och sätt in i ugnen ett tag till, så blir den knaprigare.
2014-11-12
Verkligen gott bröd!
2014-09-29
Supergott! Men vad gör jag för fel, då brödet blir segt och mjukt istället för hårt och knäckigt?
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Gunilla
2019-01-16
Lätt att göra och mycket gott!
Christie
2015-12-22
När brödet fått fin färg, tar man ut det och lossar det från pappret. Vänd knäckebrödet och sätt in i ugnen ett tag till, så blir den knaprigare.
Bo
2014-11-12
Verkligen gott bröd!
Lisa
2014-09-29
Supergott! Men vad gör jag för fel, då brödet blir segt och mjukt istället för hårt och knäckigt?