Knäckig saffranstosca

Betyg (1-5):
3.43 (30 betyg)

Toscakaka med knäckigt och gott täcke.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:175º
1 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 50 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 0.5 g saffran
  • 3 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk bakpulver
  • Toscaglasyr:
  • 2 dl mandel
  • 75 g smör
  • 0.5 dl socker
  • 0.5 dl ljus sirap
  • 1.5 msk vetemjöl
  • 1.5 msk mjölk

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 25 cm i diameter.
  2. Smält smöret och häll i mjölken. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt saffran och den varma mjölkblandningen. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det.
  3. Grädda kakan nätt och jämnt färdig i nedre delen av ugnen, ca 25 min.

Toscaglasyr

  1. Hacka mandel och ev nötter till glasyren. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, sirap, mjöl och mjölk. Sjud blandningen under omrörning tills den tjocknat. Rör ner mandel/nötter.
  2. Bred glasyren över kakan. Sätt in den lite högre upp i ugnen. Grädda tills glasyren fått färg, ca 15 min. Låt kakan svalna innan den tas ur formen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Saffranskaka

2014-12-07

😄

Fina

2013-12-17

Det här är en fantastisk kaka i juletid! Saffran och segknäckig mandel är en smakkombo som går hem i alla åldrar. Idag firar vi vår trettonåring med den istället för gräddtårta!

Liknande recept

Kärleksmums grundrecept

(427)

Fruktkompott med ingefära och lime

(1)

Saffranspannkaka med mandel

(59)

Jordgubbsbruschetta

(4)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

Saffransbullar med mandelmassa och vit chokladtopping

(12)

Gotländsk saffranspannkaka

(33)

Vattenmelonsoppa

(0)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 50 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 0.5 g saffran
  • 3 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk bakpulver
  • Toscaglasyr:
  • 2 dl mandel
  • 75 g smör
  • 0.5 dl socker
  • 0.5 dl ljus sirap
  • 1.5 msk vetemjöl
  • 1.5 msk mjölk

Knäckig saffranstosca

Betyg (1-5):
3.43 (30 betyg)

Toscakaka med knäckigt och gott täcke.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:175º
1 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 25 cm i diameter.
  2. Smält smöret och häll i mjölken. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt saffran och den varma mjölkblandningen. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det.
  3. Grädda kakan nätt och jämnt färdig i nedre delen av ugnen, ca 25 min.

Toscaglasyr

  1. Hacka mandel och ev nötter till glasyren. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, sirap, mjöl och mjölk. Sjud blandningen under omrörning tills den tjocknat. Rör ner mandel/nötter.
  2. Bred glasyren över kakan. Sätt in den lite högre upp i ugnen. Grädda tills glasyren fått färg, ca 15 min. Låt kakan svalna innan den tas ur formen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Saffranskaka

2014-12-07

😄

Fina

2013-12-17

Det här är en fantastisk kaka i juletid! Saffran och segknäckig mandel är en smakkombo som går hem i alla åldrar. Idag firar vi vår trettonåring med den istället för gräddtårta!

Liknande recept

Kärleksmums grundrecept

(427)

Fruktkompott med ingefära och lime

(1)

Saffranspannkaka med mandel

(59)

Jordgubbsbruschetta

(4)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

Saffransbullar med mandelmassa och vit chokladtopping

(12)

Gotländsk saffranspannkaka

(33)

Vattenmelonsoppa

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies