Knäckebröd med dillfrön

Betyg (1-5):
1.83 (6 betyg)

Små snacks av knäckebröd till dipp och aperitif.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:250º
48 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (7)
  • 25 g jäst
  • 2.5 dl vatten
  • 1 tsk honung, socker eller sirap
  • 1 msk olja
  • 2 msk dillfrön
  • 3 dl dinkelmjöl fullkorn eller grovt rågmjöl
  • 3.5 dl vetemjöl special

Gör så här

  1. Rör ut jästen i det ljumma vattnet i en bunke. Tillsätt honung, socker eller sirap, fett, salt, dillfrön och nästan allt mjöl och arbeta kraftigt ihop till en smidig deg. Tillsätt eventuellt lite mera mjöl, degen ska släppa från bunkens kant. Eller blanda allt i en degblandare och knåda väl. Degen ska inte jäsa.
  2. Värm ugnen till 250º. Dela degen i 4 bitar och kavla ut till tunna kakor, ca 20 x 35 cm. Sporra eller skär ut ca 12 bitar per kaka. Lägg på plåtar.
  3. Grädda i mitten av ugnen 5-6 minuter, passa brödet så att det inte blir bränt.

Tips

I stället för dillfrö, prova spiskummin-, kummin- eller sesamfrön. Goda som smörgåskex.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Chiayoghurtbägare

(13)

Enchilada med bbq-kyckling

(3)

Fisktaco med mangosalsa

(25)

Matmuffins med morötter och fetaost

(5)

Blomkålsplättar

(4)

Pumpafrövåfflor med ost- och laxröra

(1)

Sesambräck

(9)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 25 g jäst
  • 2.5 dl vatten
  • 1 tsk honung, socker eller sirap
  • 1 msk olja
  • 2 msk dillfrön
  • 3 dl dinkelmjöl fullkorn eller grovt rågmjöl
  • 3.5 dl vetemjöl special

Knäckebröd med dillfrön

Betyg (1-5):
1.83 (6 betyg)

Små snacks av knäckebröd till dipp och aperitif.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:250º
48 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör ut jästen i det ljumma vattnet i en bunke. Tillsätt honung, socker eller sirap, fett, salt, dillfrön och nästan allt mjöl och arbeta kraftigt ihop till en smidig deg. Tillsätt eventuellt lite mera mjöl, degen ska släppa från bunkens kant. Eller blanda allt i en degblandare och knåda väl. Degen ska inte jäsa.
  2. Värm ugnen till 250º. Dela degen i 4 bitar och kavla ut till tunna kakor, ca 20 x 35 cm. Sporra eller skär ut ca 12 bitar per kaka. Lägg på plåtar.
  3. Grädda i mitten av ugnen 5-6 minuter, passa brödet så att det inte blir bränt.

Tips

I stället för dillfrö, prova spiskummin-, kummin- eller sesamfrön. Goda som smörgåskex.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Chiayoghurtbägare

(13)

Enchilada med bbq-kyckling

(3)

Fisktaco med mangosalsa

(25)

Matmuffins med morötter och fetaost

(5)

Blomkålsplättar

(4)

Pumpafrövåfflor med ost- och laxröra

(1)

Sesambräck

(9)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies