
Knäckebröd med dillfrö och Västerbottensost
Betyg (1-5):
Hembakat knäckebröd är underbart gott. Med Västerbottensost i degen blir det något alldeles extra.
Tillagningstid: 1 tim 30 min
Ugnstemperatur:250º
30 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 25 g jäst
- 2.5 dl vatten (37°)
- 1 dl linfrö
- 1 msk dillfrö
- 1 msk honung
- 1 dl havrekli
- 5 dl vetemjöl + 3 dl till utbakningen
- 2 dl riven Västerbottensost
- 1 tsk salt
Gör så här
- Rör ut jäst och salt med ljummet vatten i en bunke eller köksmaskin. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta degen 7–10 minuter för hand eller 5 minuter med maskin. Jäs under bakduk 15 minuter.
- Dela degen i 30 delar. Kavla ut varje del med mycket mjöl på bakbordet. Kavla rundlar, cirka 15 centimeter i diameter, så tunt som möjligt. Kavla sedan med kruskavel eller nagga några gånger med en gaffel.
- Lägg de utkavlade bröden på bakplåtspapper, 5–6 bröd på varje papper, och dra sedan över på plåten. Grädda 5–7 minuter. Låt bröden svalna på galler.
Liknande recept
Knäckebröd med dillfrö och Västerbottensost
Betyg (1-5):
Hembakat knäckebröd är underbart gott. Med Västerbottensost i degen blir det något alldeles extra.
Tillagningstid: 1 tim 30 min
Ugnstemperatur:250º
30 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Rör ut jäst och salt med ljummet vatten i en bunke eller köksmaskin. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta degen 7–10 minuter för hand eller 5 minuter med maskin. Jäs under bakduk 15 minuter.
- Dela degen i 30 delar. Kavla ut varje del med mycket mjöl på bakbordet. Kavla rundlar, cirka 15 centimeter i diameter, så tunt som möjligt. Kavla sedan med kruskavel eller nagga några gånger med en gaffel.
- Lägg de utkavlade bröden på bakplåtspapper, 5–6 bröd på varje papper, och dra sedan över på plåten. Grädda 5–7 minuter. Låt bröden svalna på galler.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2013-08-06
Fantastiskt gott! Vi bakar och äter både när det vankas kräftor och sill.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Lena
2013-08-06
Fantastiskt gott! Vi bakar och äter både när det vankas kräftor och sill.