Knäckebröd med dillfrö och Västerbottensost

Betyg (1-5):
3.17 (30 betyg)

Hembakat knäckebröd är underbart gott. Med västerbottensost i degen blir det något alldeles extra.

Ugnstemperatur:250º
30 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • 25 g jäst
  • 2.5 dl vatten (37°)
  • 1 dl linfrö
  • 1 msk dillfrö
  • 1 msk honung
  • 1 dl havrekli
  • 5 dl vetemjöl + 3 dl till utbakningen
  • 2 dl riven västerbottensost

Gör så här

  1. Rör ut jäst och salt med ljummet vatten i en bunke eller köksmaskin. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta degen 7–10 minuter för hand eller 5 minuter med maskin. Jäs under bakduk 15 minuter.
  2. Dela degen i 30 delar. Kavla ut varje del med mycket mjöl på bakbordet. Kavla rundlar, cirka 15 centimeter i diameter, så tunt som möjligt. Kavla sedan med kruskavel eller nagga några gånger med en gaffel.
  3. Lägg de utkavlade bröden på bakplåtspapper, 5–6 bröd på varje papper, och dra sedan över på plåten. Grädda 5–7 minuter. Låt bröden svalna på galler.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lena

2013-08-06

Fantastiskt gott! Vi bakar och äter både när det vankas kräftor och sill.

Liknande recept

Supergreen smoothie bowl

(2)

Barnens hemgjorda energi-bar

(3)

Jordgubbssmoothie

(96)

Overnight oats med plommonkompott

(0)

Hallonsmoothie

(8)

Örtfrittata

(2)

Mango passion smoothie

(8)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 25 g jäst
  • 2.5 dl vatten (37°)
  • 1 dl linfrö
  • 1 msk dillfrö
  • 1 msk honung
  • 1 dl havrekli
  • 5 dl vetemjöl + 3 dl till utbakningen
  • 2 dl riven västerbottensost

Knäckebröd med dillfrö och Västerbottensost

Betyg (1-5):
3.17 (30 betyg)

Hembakat knäckebröd är underbart gott. Med västerbottensost i degen blir det något alldeles extra.

Ugnstemperatur:250º
30 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör ut jäst och salt med ljummet vatten i en bunke eller köksmaskin. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta degen 7–10 minuter för hand eller 5 minuter med maskin. Jäs under bakduk 15 minuter.
  2. Dela degen i 30 delar. Kavla ut varje del med mycket mjöl på bakbordet. Kavla rundlar, cirka 15 centimeter i diameter, så tunt som möjligt. Kavla sedan med kruskavel eller nagga några gånger med en gaffel.
  3. Lägg de utkavlade bröden på bakplåtspapper, 5–6 bröd på varje papper, och dra sedan över på plåten. Grädda 5–7 minuter. Låt bröden svalna på galler.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lena

2013-08-06

Fantastiskt gott! Vi bakar och äter både när det vankas kräftor och sill.

Liknande recept

Supergreen smoothie bowl

(2)

Barnens hemgjorda energi-bar

(3)

Jordgubbssmoothie

(96)

Overnight oats med plommonkompott

(0)

Hallonsmoothie

(8)

Örtfrittata

(2)

Mango passion smoothie

(8)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies