Knäck med mandel

Betyg (1-5):
3.47 (64 betyg)

Gott julgodis med smak av kola och nötter.

Tillagningstid: 40 minuter
Svårighetsgrad:Medel
75 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (4)
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl sirap
  • 2 dl socker
  • 0.75 dl skållad och hackad mandel

Gör så här

  1. Ställ ut knäckformar på en plåt eller bricka. Blanda grädde, sirap och socker i en kastrull. Doppa ner en digital stektermometer i kastrullen. Koka kraftigt utan lock tills termometern visar 125°, 20-30 min. Vid 130° blir knäcken mycket hård. Tillsätt mandeln.
  2. Fördela knäcksmeten i formarna med två teskedar. Det måste gå ganska fort innan smeten stelnar. Förvara knäcken svalt i burk med lock och med smörgåspapper mellan varje lager.

I mikrovågsugn

  1. Gör en halv sats i taget. Blanda grädde, sirap och socker i ett kärl som tål höga temperaturer, t ex en bryggkanna i glas utan metalldelar. Tillaga på full effekt (ca 750 W) 7-8 min. Rör i mandel. Häll upp i knäckformar.

Kulprov

  1. Doppa lite av smeten i en kopp med kallt vatten. När smeten kan rullas till en kula är smeten färdigkokt. Temperaturen är då 120-125°.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Linus

2015-12-20

Tog Max 10 min att koka och ändå bli lite för hårda. Annars kanongott!

Carina

2015-12-17

Supergoda med lite mortlad turkisk peppar i :)

BlackPussySlayer_88

2014-12-20

Kanongott, tack ska ni ha Willys!

Sarah o Jenny

2013-12-23

Mycket bra recept mycket gott, blev extra gott med lite salt och smör. Kommer använda det igen!

Tessla

2013-12-22

Mycket goda och lagom seghårda (124 grader) Tog en nypa salt och en klick smör i också.

Cammo

2013-12-22

Suveränt recept! Första gången i mitt liv som jag lyckas m knäck! 125 grader blev helt suveränt!

Julbakarn

2013-12-20

Tog den på 125 grader och den blev perfekt!!!

cege

2013-12-15

Supergoda. 3:e året jag gör dessa. MEN, en klick smör och 3 varv med havssaltkvarnen gör dom gudomliga. Åtminstone enligt min smak.

Rumpz

2013-12-15

skit recept, knäcken blev stenhård och fastnar i pappret :O

En knäckälskare!

2012-12-22

Har inte problem med att knäcken fastnar i formarna, har använt detta recept länge och de tio senaste åren har jag gjort knäcken i mikron och det fungerar perfekt. Snabbt, gott och enkelt!

Camilla

2012-12-19

Första gången jag kokar knäck, och den blev perfekt!

Mina

2012-12-10

Äklit

Julkulan

2012-12-07

Sämsta recept . Står inte smör med så knäcken fastnar i varje papper. Gör om gör rätt.

Lelle

2012-12-05

Om smeten stelnar innan man fått allt ur kastrullen kan man värma den lite försiktigt igen...

Kristina

2012-12-05

Här kommer recept på godis

Mattias

2012-12-05

Perfekt, hade tappat bort mitt recept :) men nu är Julen räddad

samsam

2012-11-28

nu ska jag göra mitt första knäck nånson så önska mig lycka till

Anna

2011-12-08

Toppen! Ikväll kokar vi här hemma.

Liknande recept

Pistasch- och päronglass

(11)

Nötig cheesecake med vaniljhonung

(27)

Nötmarängtårta

(47)

Valnöts- och chokladfudge

(3)

Rödbetsbrownie med pekannötter

(8)

Citrusglass med chokladöverdrag

(0)

Glasstårta med banan och hasselnötskräm

(5)

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

(10)
4 st
  • Ingredienser (4)
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl sirap
  • 2 dl socker
  • 0.75 dl skållad och hackad mandel

Knäck med mandel

Betyg (1-5):
3.47 (64 betyg)

Gott julgodis med smak av kola och nötter.

Tillagningstid: 40 minuter
Svårighetsgrad:Medel
75 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Ställ ut knäckformar på en plåt eller bricka. Blanda grädde, sirap och socker i en kastrull. Doppa ner en digital stektermometer i kastrullen. Koka kraftigt utan lock tills termometern visar 125°, 20-30 min. Vid 130° blir knäcken mycket hård. Tillsätt mandeln.
  2. Fördela knäcksmeten i formarna med två teskedar. Det måste gå ganska fort innan smeten stelnar. Förvara knäcken svalt i burk med lock och med smörgåspapper mellan varje lager.

I mikrovågsugn

  1. Gör en halv sats i taget. Blanda grädde, sirap och socker i ett kärl som tål höga temperaturer, t ex en bryggkanna i glas utan metalldelar. Tillaga på full effekt (ca 750 W) 7-8 min. Rör i mandel. Häll upp i knäckformar.

Kulprov

  1. Doppa lite av smeten i en kopp med kallt vatten. När smeten kan rullas till en kula är smeten färdigkokt. Temperaturen är då 120-125°.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Linus

2015-12-20

Tog Max 10 min att koka och ändå bli lite för hårda. Annars kanongott!

Carina

2015-12-17

Supergoda med lite mortlad turkisk peppar i :)

BlackPussySlayer_88

2014-12-20

Kanongott, tack ska ni ha Willys!

Sarah o Jenny

2013-12-23

Mycket bra recept mycket gott, blev extra gott med lite salt och smör. Kommer använda det igen!

Tessla

2013-12-22

Mycket goda och lagom seghårda (124 grader) Tog en nypa salt och en klick smör i också.

Cammo

2013-12-22

Suveränt recept! Första gången i mitt liv som jag lyckas m knäck! 125 grader blev helt suveränt!

Julbakarn

2013-12-20

Tog den på 125 grader och den blev perfekt!!!

cege

2013-12-15

Supergoda. 3:e året jag gör dessa. MEN, en klick smör och 3 varv med havssaltkvarnen gör dom gudomliga. Åtminstone enligt min smak.

Rumpz

2013-12-15

skit recept, knäcken blev stenhård och fastnar i pappret :O

En knäckälskare!

2012-12-22

Har inte problem med att knäcken fastnar i formarna, har använt detta recept länge och de tio senaste åren har jag gjort knäcken i mikron och det fungerar perfekt. Snabbt, gott och enkelt!

Camilla

2012-12-19

Första gången jag kokar knäck, och den blev perfekt!

Mina

2012-12-10

Äklit

Julkulan

2012-12-07

Sämsta recept . Står inte smör med så knäcken fastnar i varje papper. Gör om gör rätt.

Lelle

2012-12-05

Om smeten stelnar innan man fått allt ur kastrullen kan man värma den lite försiktigt igen...

Kristina

2012-12-05

Här kommer recept på godis

Mattias

2012-12-05

Perfekt, hade tappat bort mitt recept :) men nu är Julen räddad

samsam

2012-11-28

nu ska jag göra mitt första knäck nånson så önska mig lycka till

Anna

2011-12-08

Toppen! Ikväll kokar vi här hemma.

Liknande recept

Pistasch- och päronglass

(11)

Nötig cheesecake med vaniljhonung

(27)

Nötmarängtårta

(47)

Valnöts- och chokladfudge

(3)

Rödbetsbrownie med pekannötter

(8)

Citrusglass med chokladöverdrag

(0)

Glasstårta med banan och hasselnötskräm

(5)

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

(10)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies