För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Klassisk strömmingslåda

Betyg (1-5):
1 (2 betyg)

Svensk sommar i en ugnsform!

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:175º
10 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g strömmingsfiléer, ca 10 stycken
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 ägg
  • 5 ansjovisfiléer
  • 1 msk hackad gräslök
  • 1 msk hackad dill
  • 2 salladslökar
  • 0.5 dl dill
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Klipp bort ryggfenan på strömmingen. Rulla ihop fiskarna med skinnet utåt och lägg i en smörad ugnsform. Salta och peppra.
  2. Vispa ihop mjölk, grädde och ägg. Häll äggstanningen över strömmingen och strö över hackad anjovis, gräslök och dill. Strimla löken fint och strö ovanpå.
  3. Grädda mitt i ugnen i ca 50 min. Strö över dill vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Klassiska falafel

(59)

Paj på pålägg

(39)

Gormetrulle

(23)

Klassisk laxburgare

(3)

Älgköttbullar

(15)

Chorizo med potatissallad

(2)

Färsk korv med tabbouleh och krämig sötsyrlig gurksalsa

(2)

Snabb matjesgratäng

(0)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 400 g strömmingsfiléer, ca 10 stycken
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 ägg
  • 5 ansjovisfiléer
  • 1 msk hackad gräslök
  • 1 msk hackad dill
  • 2 salladslökar
  • 0.5 dl dill
  • 1 tsk salt

Klassisk strömmingslåda

Betyg (1-5):
1 (2 betyg)

Svensk sommar i en ugnsform!

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:175º
10 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Klipp bort ryggfenan på strömmingen. Rulla ihop fiskarna med skinnet utåt och lägg i en smörad ugnsform. Salta och peppra.
  2. Vispa ihop mjölk, grädde och ägg. Häll äggstanningen över strömmingen och strö över hackad anjovis, gräslök och dill. Strimla löken fint och strö ovanpå.
  3. Grädda mitt i ugnen i ca 50 min. Strö över dill vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Klassiska falafel

(59)

Paj på pålägg

(39)

Gormetrulle

(23)

Klassisk laxburgare

(3)

Älgköttbullar

(15)

Chorizo med potatissallad

(2)

Färsk korv med tabbouleh och krämig sötsyrlig gurksalsa

(2)

Snabb matjesgratäng

(0)