Klassisk strömmingslåda

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.25 (4 betyg)

Svensk sommar i en ugnsform!

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:175º
10 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g strömmingsfiléer, ca 10 stycken
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 ägg
  • 5 ansjovisfiléer
  • 1 msk hackad gräslök
  • 1 msk hackad dill
  • 2 salladslökar
  • 0.5 dl dill
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Klipp bort ryggfenan på strömmingen. Rulla ihop fiskarna med skinnet utåt och lägg i en smörad ugnsform. Salta och peppra.
  2. Vispa ihop mjölk, grädde och ägg. Häll äggstanningen över strömmingen och strö över hackad anjovis, gräslök och dill. Strimla löken fint och strö ovanpå.
  3. Grädda mitt i ugnen i ca 50 min. Strö över dill vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

Betyg
Betyg
(187)
Spara recept

Krämig gryta med räkor

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Fläskfilépasta

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Plättar med limeyoghurt och morotssylt

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Falafel i pitabröd med gurksalsa och limeyoghurt

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Mini-Jansson med gravad lax och rosépeppar

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Quinoa tabbouleh med ärtpuckar

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Quesadilla med quinoa och chili

Betyg
Betyg
(10)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 400 g strömmingsfiléer, ca 10 stycken
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 ägg
  • 5 ansjovisfiléer
  • 1 msk hackad gräslök
  • 1 msk hackad dill
  • 2 salladslökar
  • 0.5 dl dill
  • 1 tsk salt

Klassisk strömmingslåda

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.25 (4 betyg)

Svensk sommar i en ugnsform!

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:175º
10 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Klipp bort ryggfenan på strömmingen. Rulla ihop fiskarna med skinnet utåt och lägg i en smörad ugnsform. Salta och peppra.
  2. Vispa ihop mjölk, grädde och ägg. Häll äggstanningen över strömmingen och strö över hackad anjovis, gräslök och dill. Strimla löken fint och strö ovanpå.
  3. Grädda mitt i ugnen i ca 50 min. Strö över dill vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

Betyg
Betyg
(187)
Spara recept

Krämig gryta med räkor

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Fläskfilépasta

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Plättar med limeyoghurt och morotssylt

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Falafel i pitabröd med gurksalsa och limeyoghurt

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Mini-Jansson med gravad lax och rosépeppar

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Quinoa tabbouleh med ärtpuckar

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Quesadilla med quinoa och chili

Betyg
Betyg
(10)