Klassisk sandwich

Betyg (1-5):
3.71 (35 betyg)

Gör din egen glassklassiker.

Tillagningstid: 45 minuter + tid i kyl och frys
8 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 1 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 2.5 dl vispgrädde
  • 1 dl standardmjölk
  • 0.5 tsk vaniljpulver
  • Mjuka chokladkex:
  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 äggula
  • 0.5 tsk vaniljpulver
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker fluffigt. Rör i grädde, mjölk och vanilj- pulver.
  2. Följ instruktionerna till din glassmaskin och kör smeten tills den börjar likna mjukglass. Lägg ett smör- eller bakplåtspapper i en limpform som rymmer 2 liter. Häll i glassmeten. Frys glassen minst 1 tim.

Chokladkex

  1. Vispa smör och socker pösigt. Tillsätt äggula och vaniljpulver. Blanda de torra ingredienserna och häll i smörblandningen. Vispa tills det bildas en deg. Plasta in degen och lägg i kylen att vila 1 timme.
  2. Sätt ugnen på 175°. Kavla ut degen på ett mjölat bakbord. Skär ut lagom stora bitar. Lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt och gör små dekorativa hål med en gaffel- spets eller liknande.
  3. Grädda mitt i ugnen 10 – 15 min. Kakorna ska fortfarande vara lite mjuka. Låt kallna. Stjälp upp glassen ur formen och skär bitar som passar kakorna. Lägg en bit glass mellan kexen och ät direkt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Linda

2016-11-13

Mums för smeten!

klara s

2014-09-01

de är goda men slå inte de man köper

Nicki

2014-08-12

Jag tycker om sylte

Liknande recept

Yoghurtbunke

(16)

Hallonsmoothie

(8)

Amerikanska pannkakor med lemon curd

(7)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter

(3)

Rice'n'yoghurt med kompott på torkad frukt

(10)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Frasvåfflor

(123)

Vattenmelonsoppa

(0)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 2.5 dl vispgrädde
  • 1 dl standardmjölk
  • 0.5 tsk vaniljpulver
  • Mjuka chokladkex:
  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 äggula
  • 0.5 tsk vaniljpulver
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao

Klassisk sandwich

Betyg (1-5):
3.71 (35 betyg)

Gör din egen glassklassiker.

Tillagningstid: 45 minuter + tid i kyl och frys
8 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker fluffigt. Rör i grädde, mjölk och vanilj- pulver.
  2. Följ instruktionerna till din glassmaskin och kör smeten tills den börjar likna mjukglass. Lägg ett smör- eller bakplåtspapper i en limpform som rymmer 2 liter. Häll i glassmeten. Frys glassen minst 1 tim.

Chokladkex

  1. Vispa smör och socker pösigt. Tillsätt äggula och vaniljpulver. Blanda de torra ingredienserna och häll i smörblandningen. Vispa tills det bildas en deg. Plasta in degen och lägg i kylen att vila 1 timme.
  2. Sätt ugnen på 175°. Kavla ut degen på ett mjölat bakbord. Skär ut lagom stora bitar. Lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt och gör små dekorativa hål med en gaffel- spets eller liknande.
  3. Grädda mitt i ugnen 10 – 15 min. Kakorna ska fortfarande vara lite mjuka. Låt kallna. Stjälp upp glassen ur formen och skär bitar som passar kakorna. Lägg en bit glass mellan kexen och ät direkt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Linda

2016-11-13

Mums för smeten!

klara s

2014-09-01

de är goda men slå inte de man köper

Nicki

2014-08-12

Jag tycker om sylte

Liknande recept

Yoghurtbunke

(16)

Hallonsmoothie

(8)

Amerikanska pannkakor med lemon curd

(7)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter

(3)

Rice'n'yoghurt med kompott på torkad frukt

(10)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Frasvåfflor

(123)

Vattenmelonsoppa

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies