
Klassisk sandwich
Betyg (1-5):
Gör din egen glassklassiker.
Tillagningstid: 45 minuter + tid i kyl och frys
8 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 1 ägg
- 1 dl strösocker
- 2.5 dl vispgrädde
- 1 dl standardmjölk
- 0.5 tsk vaniljpulver
- Mjuka chokladkex:
- 150 g smör, rumsvarmt
- 1.5 dl strösocker
- 1 äggula
- 0.5 tsk vaniljpulver
- 3 dl vetemjöl
- 1 dl kakao
- 0.5 tsk salt
Gör så här
- Vispa ägg och socker fluffigt. Rör i grädde, mjölk och vanilj- pulver.
- Följ instruktionerna till din glassmaskin och kör smeten tills den börjar likna mjukglass. Lägg ett smör- eller bakplåtspapper i en limpform som rymmer 2 liter. Häll i glassmeten. Frys glassen minst 1 tim.
Chokladkex
- Vispa smör och socker pösigt. Tillsätt äggula och vaniljpulver. Blanda de torra ingredienserna och häll i smörblandningen. Vispa tills det bildas en deg. Plasta in degen och lägg i kylen att vila 1 timme.
- Sätt ugnen på 175°. Kavla ut degen på ett mjölat bakbord. Skär ut lagom stora bitar. Lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt och gör små dekorativa hål med en gaffel- spets eller liknande.
- Grädda mitt i ugnen 10 – 15 min. Kakorna ska fortfarande vara lite mjuka. Låt kallna. Stjälp upp glassen ur formen och skär bitar som passar kakorna. Lägg en bit glass mellan kexen och ät direkt.
Liknande recept
Klassisk sandwich
Betyg (1-5):
Gör din egen glassklassiker.
Tillagningstid: 45 minuter + tid i kyl och frys
8 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Vispa ägg och socker fluffigt. Rör i grädde, mjölk och vanilj- pulver.
- Följ instruktionerna till din glassmaskin och kör smeten tills den börjar likna mjukglass. Lägg ett smör- eller bakplåtspapper i en limpform som rymmer 2 liter. Häll i glassmeten. Frys glassen minst 1 tim.
Chokladkex
- Vispa smör och socker pösigt. Tillsätt äggula och vaniljpulver. Blanda de torra ingredienserna och häll i smörblandningen. Vispa tills det bildas en deg. Plasta in degen och lägg i kylen att vila 1 timme.
- Sätt ugnen på 175°. Kavla ut degen på ett mjölat bakbord. Skär ut lagom stora bitar. Lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt och gör små dekorativa hål med en gaffel- spets eller liknande.
- Grädda mitt i ugnen 10 – 15 min. Kakorna ska fortfarande vara lite mjuka. Låt kallna. Stjälp upp glassen ur formen och skär bitar som passar kakorna. Lägg en bit glass mellan kexen och ät direkt.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2016-11-13
Mums för smeten!
2014-09-01
de är goda men slå inte de man köper
2014-08-12
Jag tycker om sylte
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Linda
2016-11-13
Mums för smeten!
klara s
2014-09-01
de är goda men slå inte de man köper
Nicki
2014-08-12
Jag tycker om sylte