Klassisk sandwich

Betyg (1-5):
3.71 (35 betyg)

Gör din egen glassklassiker.

Tillagningstid: 45 minuter + tid i kyl och frys
8 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 11 st
  • 1 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 2.5 dl vispgrädde
  • 1 dl standardmjölk
  • 0.5 tsk vaniljpulver
  • Mjuka chokladkex:
  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 äggula
  • 0.5 tsk vaniljpulver
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker fluffigt. Rör i grädde, mjölk och vanilj- pulver.
  2. Följ instruktionerna till din glassmaskin och kör smeten tills den börjar likna mjukglass. Lägg ett smör- eller bakplåtspapper i en limpform som rymmer 2 liter. Häll i glassmeten. Frys glassen minst 1 tim.

Chokladkex

  1. Vispa smör och socker pösigt. Tillsätt äggula och vaniljpulver. Blanda de torra ingredienserna och häll i smörblandningen. Vispa tills det bildas en deg. Plasta in degen och lägg i kylen att vila 1 timme.
  2. Sätt ugnen på 175°. Kavla ut degen på ett mjölat bakbord. Skär ut lagom stora bitar. Lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt och gör små dekorativa hål med en gaffel- spets eller liknande.
  3. Grädda mitt i ugnen 10 – 15 min. Kakorna ska fortfarande vara lite mjuka. Låt kallna. Stjälp upp glassen ur formen och skär bitar som passar kakorna. Lägg en bit glass mellan kexen och ät direkt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Linda

2016-11-13

Mums för smeten!

klara s

2014-09-01

de är goda men slå inte de man köper

Nicki

2014-08-12

Jag tycker om sylte

Liknande recept

Barnens bästa smoothie - Coop

(3)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter - Coop

(2)

Vattenmelonsoppa - Coop

(0)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor - Coop

(20)

Powerballs - Coop

(13)

Ris à la Malta med hjortron - Coop

(3)

Yoghurtbunke - Coop

(16)

Frasvåfflor - Coop

(123)
11 st
  • Ingredienser 11 st
  • 1 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 2.5 dl vispgrädde
  • 1 dl standardmjölk
  • 0.5 tsk vaniljpulver
  • Mjuka chokladkex:
  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 äggula
  • 0.5 tsk vaniljpulver
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao

Klassisk sandwich

Betyg (1-5):
3.71 (35 betyg)

Gör din egen glassklassiker.

Tillagningstid: 45 minuter + tid i kyl och frys
8 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker fluffigt. Rör i grädde, mjölk och vanilj- pulver.
  2. Följ instruktionerna till din glassmaskin och kör smeten tills den börjar likna mjukglass. Lägg ett smör- eller bakplåtspapper i en limpform som rymmer 2 liter. Häll i glassmeten. Frys glassen minst 1 tim.

Chokladkex

  1. Vispa smör och socker pösigt. Tillsätt äggula och vaniljpulver. Blanda de torra ingredienserna och häll i smörblandningen. Vispa tills det bildas en deg. Plasta in degen och lägg i kylen att vila 1 timme.
  2. Sätt ugnen på 175°. Kavla ut degen på ett mjölat bakbord. Skär ut lagom stora bitar. Lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt och gör små dekorativa hål med en gaffel- spets eller liknande.
  3. Grädda mitt i ugnen 10 – 15 min. Kakorna ska fortfarande vara lite mjuka. Låt kallna. Stjälp upp glassen ur formen och skär bitar som passar kakorna. Lägg en bit glass mellan kexen och ät direkt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Linda

2016-11-13

Mums för smeten!

klara s

2014-09-01

de är goda men slå inte de man köper

Nicki

2014-08-12

Jag tycker om sylte

Liknande recept

Barnens bästa smoothie - Coop

(3)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter - Coop

(2)

Vattenmelonsoppa - Coop

(0)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor - Coop

(20)

Powerballs - Coop

(13)

Ris à la Malta med hjortron - Coop

(3)

Yoghurtbunke - Coop

(16)

Frasvåfflor - Coop

(123)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies