Klassisk rotfruktsgratäng
  • Tid 1 tim
  • Ugn 200º
  • Svårighetsgrad Medel

Klassisk rotfruktsgratäng

3.16 (102 betyg)

En god rotfruktsgratäng som passar bra som tillbehör till många rätter.

  • Tillagningstid 1 tim
  • Ingredienser 11
  • Ugnstemperatur 200º
  • Svårighetsgrad Medel

Ingredienser

4 portioner
  • 300 g tunt skivad potatis
  • 150 g tunt skivad morot
  • 150 g tunt skivad palsternacka
  • 150 g tunt skivad rotselleri
  • 1 tunt skivad gul lök
  • 3 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 4 rivna eller pressade vitlöksklyftor
  • 0.5 dl färsk timjan eller 2 msk torkad
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Lägg rotfrukter och lök i en ugnsfast form med hög kant, cirka 25 centimeter i diameter. Rör ihop grädde, mjölk, vitlök, timjan, salt och peppar i en skål. Häll blandningen över rotsakerna och gratinera i ugnen cirka 50 minuter.

Sätt ett betyg

9 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Stefan

    Lite honung och chevre i denna blir badass!

  • Kalle

    En riktigt god gratäng har provat den till vildsvinstek späckad med rosmarin och vitlök helt perfekt.

  • alex

    Räckte för en person Men va gott

  • Anna

    Jättegod! Receptet räckerbför 6 pers gott och väl.

Visa fler