Klar strömming med örter

Betyg (1-5):
3 (2 betyg)

Lägg in din egen strömming och smaksätt den med dina favoriter bland färska örter.

Tillagningstid: 25 minuter + inläggningstid över natt + 2 tim...
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 11 st
  • 1.5 liten vatten
  • 1.25 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 kg färska strömmingsfiléer
  • Dressing:
  • 1.25 dl rödvinsvinäger
  • 1 dl neutral olja t ex matolja
  • 1 dl vatten
  • 2 msk socker
  • 4 msk finhackad krasse
  • 2 dl finhackade färska örter t ex persilja och dill
  • 1 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 finskivad rödlök

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till lagen. Häll den över strömmingen och låt dra över natten, eller cirka 12 timmar.
  2. Blanda alla ingredienserna till dressingen.
  3. Dra skinnet av filéerna och lägg dem i en skål.
  4. Häll av lagen från strömmingen. Blanda strömmingen med dressingen. Toppa med rödlök.
  5. Låt strömmingen stå kallt i ett par timmar. Håller cirka 2 dagar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Sesamsill - Coop

(0)

Krämig wasabisill - Coop

(6)

Crostini med mozzarella och grillad paprika - Coop

(0)

Inlagd rödbets- och ingefärssill - Coop

(0)

Krämig koriander- och chilisill - Coop

(2)

Lotta Lundgren - Fiskpaté med saffran och romsås - Coop

(4)

Lax med kokos och curryrub - Coop

(0)

Inlagd sill - Coop

(15)
11 st
  • Ingredienser 11 st
  • 1.5 liten vatten
  • 1.25 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 kg färska strömmingsfiléer
  • Dressing:
  • 1.25 dl rödvinsvinäger
  • 1 dl neutral olja t ex matolja
  • 1 dl vatten
  • 2 msk socker
  • 4 msk finhackad krasse
  • 2 dl finhackade färska örter t ex persilja och dill
  • 1 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 finskivad rödlök

Klar strömming med örter

Betyg (1-5):
3 (2 betyg)

Lägg in din egen strömming och smaksätt den med dina favoriter bland färska örter.

Tillagningstid: 25 minuter + inläggningstid över natt + 2 tim...
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till lagen. Häll den över strömmingen och låt dra över natten, eller cirka 12 timmar.
  2. Blanda alla ingredienserna till dressingen.
  3. Dra skinnet av filéerna och lägg dem i en skål.
  4. Häll av lagen från strömmingen. Blanda strömmingen med dressingen. Toppa med rödlök.
  5. Låt strömmingen stå kallt i ett par timmar. Håller cirka 2 dagar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Sesamsill - Coop

(0)

Krämig wasabisill - Coop

(6)

Crostini med mozzarella och grillad paprika - Coop

(0)

Inlagd rödbets- och ingefärssill - Coop

(0)

Krämig koriander- och chilisill - Coop

(2)

Lotta Lundgren - Fiskpaté med saffran och romsås - Coop

(4)

Lax med kokos och curryrub - Coop

(0)

Inlagd sill - Coop

(15)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies