
Kladdkaketårta
Betyg (1-5):
En amerikansk variant av kladdkaka, en pampig chokladtårta med krämig karamellfyllning. En kladdkaketårta för alla chokladälskare!
Tillagningstid: 2 timmar
Ugnstemperatur:175º
10 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 225 g smör
- 2 dl bryggt kaffe
- 1 dl kakao
- 4 dl vetemjöl
- 4 dl rörsocker eller strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 1.5 tsk bikarbonat
- 2 ägg
- 1 dl gräddfil
- Till formen:
- 2 msk smör
- 2 msk vetemjöl
- Karamell:
- 1 dl strösocker
- 1 msk vatten
- 1 dl vispgrädde
- 1 dl mörk sirap
- 50 g smör
- Fyllning:
- 25 g rumsvarmt smör
- 50 g philadelphiaost
- 1.5 dl florsocker
- 0.5 tsk vaniljsocker
- 0.33 av karamellen (se ovan)
Gör så här
- Smält smör, blanda i kaffe och kakao i en kastrull och ställ åt sidan.
- Blanda vetemjöl, rörsocker, vaniljsocker och bikarbonat i en skål. Blanda ner smörblandningen, ägg och gräddfil i de torra ingredienserna. Vispa med elvisp till en jämn smet.
- Häll upp smeten i en smord och mjölad form (gärna i teflon) som rymmer 2 liter. Grädda i nedre delen av ugnen på 175° i 1 timme.
- Ta ut kakan och låt den vila 10 minuter i formen. Vänd sedan upp den på ett fat och låt den svalna under formen.
Karamell
- Lägg socker, vatten, grädde och sirap i en kastrull låt koka i 5 minuter. Rör i smöret och låt såsen svalna.
Fyllning
- Vispa ihop smör, Philadelphia, florsocker, vaniljsocker och 1/3 av den kalla karamellen till en kräm.
- Ställ kakan på ett tårtfat och dela kakan vågrätt på mitten.
- Bred fyllningen på botten. Lägg tillbaka övre delen och ringla över resterande karamellsås.
Tips

Kakan är även god att äta utan fyllning, lätt ljummen med karamellsås över och en klick vaniljglass.
Liknande recept
Kladdkaketårta
Betyg (1-5):
En amerikansk variant av kladdkaka, en pampig chokladtårta med krämig karamellfyllning. En kladdkaketårta för alla chokladälskare!
Tillagningstid: 2 timmar
Ugnstemperatur:175º
10 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Smält smör, blanda i kaffe och kakao i en kastrull och ställ åt sidan.
- Blanda vetemjöl, rörsocker, vaniljsocker och bikarbonat i en skål. Blanda ner smörblandningen, ägg och gräddfil i de torra ingredienserna. Vispa med elvisp till en jämn smet.
- Häll upp smeten i en smord och mjölad form (gärna i teflon) som rymmer 2 liter. Grädda i nedre delen av ugnen på 175° i 1 timme.
- Ta ut kakan och låt den vila 10 minuter i formen. Vänd sedan upp den på ett fat och låt den svalna under formen.
Karamell
- Lägg socker, vatten, grädde och sirap i en kastrull låt koka i 5 minuter. Rör i smöret och låt såsen svalna.
Fyllning
- Vispa ihop smör, Philadelphia, florsocker, vaniljsocker och 1/3 av den kalla karamellen till en kräm.
- Ställ kakan på ett tårtfat och dela kakan vågrätt på mitten.
- Bred fyllningen på botten. Lägg tillbaka övre delen och ringla över resterande karamellsås.
Tips

Kakan är även god att äta utan fyllning, lätt ljummen med karamellsås över och en klick vaniljglass.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2013-04-11
löjligt goooood!
2013-02-21
Supergod.....
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
stina
2013-04-11
löjligt goooood!
Micci
2013-02-21
Supergod.....