
Kladdkaka utan smör
Betyg (1-5):
Kladdkaka utan smör bakad med olivolja och generöst toppad med nötter och lite flingsalt blir något helt nytt! Servera med stekta päron och en kula vaniljglass. Recept av Mai-Lis Hellénius
Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:175º
12 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 300 g mörk choklad, gärna med chilismak
- 4 ägg
- 2 dl strösocker
- 2 dl mild olivolja
- 2 dl vetemjöl
- 50 g hasselnötter
- 50 g mandlar
- kakao till formen
- flingsalt
- 1 krm salt
- Stekta päron
- 4 medelhårda päron
- 1 msk rapsolja
- Till servering
- vaniljglass
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°. Smörj en form med löstagbar kant med olivolja och pudra med kakao så det täcker alla kanter.
- Smält chokladen varsamt över vattenbad eller i mikro. Vispa lätt ihop ägg och socker. Rör ner olja och choklad. Tillsätt mjöl och salt och rör om varsamt till en jämn smet.
- Häll smeten i formen och toppa med nötter/ frön. Grädda mitt i ugnen 20–25 min. Kolla med en sticka att kakan är klar. Den ska vara kladdig men inte rinnig. Strö ev över lite flingsalt. Låt svalna.
- Skär päronen i ca 1 cm tjocka skivor rätt genom kärnhuset. Stek skivorna någon minut per sida i olja. Servera päronen och en kula glass till kakan.
Liknande recept
Kladdkaka utan smör
Betyg (1-5):
Kladdkaka utan smör bakad med olivolja och generöst toppad med nötter och lite flingsalt blir något helt nytt! Servera med stekta päron och en kula vaniljglass. Recept av Mai-Lis Hellénius
Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:175º
12 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°. Smörj en form med löstagbar kant med olivolja och pudra med kakao så det täcker alla kanter.
- Smält chokladen varsamt över vattenbad eller i mikro. Vispa lätt ihop ägg och socker. Rör ner olja och choklad. Tillsätt mjöl och salt och rör om varsamt till en jämn smet.
- Häll smeten i formen och toppa med nötter/ frön. Grädda mitt i ugnen 20–25 min. Kolla med en sticka att kakan är klar. Den ska vara kladdig men inte rinnig. Strö ev över lite flingsalt. Låt svalna.
- Skär päronen i ca 1 cm tjocka skivor rätt genom kärnhuset. Stek skivorna någon minut per sida i olja. Servera päronen och en kula glass till kakan.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!