Kladdkaka med kokos och jordnötter

Kladdkaka med kokos och jordnötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Kladdig chokladkaka med krämigt jordnötssmör som toppas med en söt kokosglasyr. Perfekt att duka fram på fikabordet.

Tillagningstid: 15 min + ca 17 min i ugn
Ugnstemperatur:175º
18 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 ägg
  • 2.5 dl strösocker
  • 340 g jordnötssmör
  • 0.5 dl mjölk
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 50 g chokladknappar, mörka
  • Kokosglasyr
  • 2 dl kokosflingor (+ 2 msk till toppingen)
  • 75 g smör
  • 0.5 dl strösocker
  • 0.5 dl ljus sirap
  • 1.5 msk vetemjöl
  • 1.5 msk mjölk

Gör så här

  1. Olja och bröa en liten ugnsform, 20x30 cm.
  2. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp, tillsätt jordnötssmör och mjölk.
  3. Blanda de torra ingredienserna med chokladknapparna.
  4. Rör ner blandningen i äggvispet. Häll i formen. Grädda mitt i ugnen ca 17 min.

Kokosglasyr:

  1. Rosta kokosflingorna i torr stekpanna till fin färg.
  2. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna till glasyren och rör om till en jämn smet.
  3. Bred direkt ut över kakan och toppa med kokosflingor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Påsktårta med hallon

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Varm choklad med kanel och vanilj

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Kladdkaka med inbakade godisägg

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Chokladfudge med valnötter

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Sommardröm

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Varm chokladmjölk med kryddor

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Varm vit choklad

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(41)
Kladdkaka med kokos och jordnötter
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 3 ägg
  • 2.5 dl strösocker
  • 340 g jordnötssmör
  • 0.5 dl mjölk
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 50 g chokladknappar, mörka
  • Kokosglasyr
  • 2 dl kokosflingor (+ 2 msk till toppingen)
  • 75 g smör
  • 0.5 dl strösocker
  • 0.5 dl ljus sirap
  • 1.5 msk vetemjöl
  • 1.5 msk mjölk

Kladdkaka med kokos och jordnötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Kladdig chokladkaka med krämigt jordnötssmör som toppas med en söt kokosglasyr. Perfekt att duka fram på fikabordet.

Tillagningstid: 15 min + ca 17 min i ugn
Ugnstemperatur:175º
18 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Olja och bröa en liten ugnsform, 20x30 cm.
  2. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp, tillsätt jordnötssmör och mjölk.
  3. Blanda de torra ingredienserna med chokladknapparna.
  4. Rör ner blandningen i äggvispet. Häll i formen. Grädda mitt i ugnen ca 17 min.

Kokosglasyr:

  1. Rosta kokosflingorna i torr stekpanna till fin färg.
  2. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna till glasyren och rör om till en jämn smet.
  3. Bred direkt ut över kakan och toppa med kokosflingor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Påsktårta med hallon

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Varm choklad med kanel och vanilj

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Kladdkaka med inbakade godisägg

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Chokladfudge med valnötter

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Sommardröm

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Varm chokladmjölk med kryddor

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Varm vit choklad

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(41)