Kladdkaka med inbakade godisägg

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Klassisk kladdkaka med överraskning. Recept av: Mia Öhrn och Foto: Ulrika Pousette

Tillagningstid: 15 min + tid i ugn
Ugnstemperatur:200º
10 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 100 g smör
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 1.5 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 20 chokladfyllda godisägg
  • vispgrädde eller vaniljglass, till servering
  • 0.5 krm salt

Gör så här

  1. ätt ugnen på 200°. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter (eller tryck i ett bakplåtspapper i formen).
  2. Smält smöret. Rör ihop de torra ingredienserna. Vispa ägg och socker fluffigt med elvisp. Rör ner smöret och de torra ingredienserna i äggvispet.
  3. Bred ut smeten i formen och tryck ner godisäggen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 12–15 min. Känn med provsticka. Låt svalna något. Servera nygräddad eller i rumstemperatur med lättvispad grädde.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Glasstårta med banan och hasselnötscreme

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Cheesecake med vaniljhonung

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Vita chokladpraliner med saffransfyllning

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Rulltårta med sylt

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Kanelchokladtårta med tryffeltäcke

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Saffranssockerkaka med mandel

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Smördegsbakelser med jordgubbar

Betyg
Betyg
(2)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 100 g smör
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 1.5 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 20 chokladfyllda godisägg
  • vispgrädde eller vaniljglass, till servering
  • 0.5 krm salt

Kladdkaka med inbakade godisägg

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Klassisk kladdkaka med överraskning. Recept av: Mia Öhrn och Foto: Ulrika Pousette

Tillagningstid: 15 min + tid i ugn
Ugnstemperatur:200º
10 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. ätt ugnen på 200°. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter (eller tryck i ett bakplåtspapper i formen).
  2. Smält smöret. Rör ihop de torra ingredienserna. Vispa ägg och socker fluffigt med elvisp. Rör ner smöret och de torra ingredienserna i äggvispet.
  3. Bred ut smeten i formen och tryck ner godisäggen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 12–15 min. Känn med provsticka. Låt svalna något. Servera nygräddad eller i rumstemperatur med lättvispad grädde.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Glasstårta med banan och hasselnötscreme

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Cheesecake med vaniljhonung

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Vita chokladpraliner med saffransfyllning

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Rulltårta med sylt

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Kanelchokladtårta med tryffeltäcke

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Saffranssockerkaka med mandel

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Smördegsbakelser med jordgubbar

Betyg
Betyg
(2)