
Kladdkaka med inbakade godisägg
Betyg (1-5):
Klassisk kladdkaka med överraskning. Recept av: Mia Öhrn och Foto: Ulrika Pousette
Tillagningstid: 15 min + tid i ugn
Ugnstemperatur:200º
10 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- (9)
- 100 g smör
- 2.5 dl vetemjöl
- 4 msk kakao
- 1.5 tsk vaniljsocker
- 2 ägg
- 3 dl strösocker
- 20 chokladfyllda godisägg
- vispgrädde eller vaniljglass, till servering
- 0.5 krm salt
Gör så här
- ätt ugnen på 200°. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter (eller tryck i ett bakplåtspapper i formen).
- Smält smöret. Rör ihop de torra ingredienserna. Vispa ägg och socker fluffigt med elvisp. Rör ner smöret och de torra ingredienserna i äggvispet.
- Bred ut smeten i formen och tryck ner godisäggen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 12–15 min. Känn med provsticka. Låt svalna något. Servera nygräddad eller i rumstemperatur med lättvispad grädde.
Liknande recept
Kladdkaka med inbakade godisägg
Betyg (1-5):
Klassisk kladdkaka med överraskning. Recept av: Mia Öhrn och Foto: Ulrika Pousette
Tillagningstid: 15 min + tid i ugn
Ugnstemperatur:200º
10 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- ätt ugnen på 200°. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter (eller tryck i ett bakplåtspapper i formen).
- Smält smöret. Rör ihop de torra ingredienserna. Vispa ägg och socker fluffigt med elvisp. Rör ner smöret och de torra ingredienserna i äggvispet.
- Bred ut smeten i formen och tryck ner godisäggen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 12–15 min. Känn med provsticka. Låt svalna något. Servera nygräddad eller i rumstemperatur med lättvispad grädde.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!