Kladdkaka med inbakade godisägg

Betyg (1-5):
3.75 (4 betyg)

Klassisk kladdkaka med överraskning. Recept av: Mia Öhrn och Foto: Ulrika Pousette

Tillagningstid: 15 min + tid i ugn
Ugnstemperatur:200º
10 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 100 g smör
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 1.5 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 20 chokladfyllda godisägg
  • vispgrädde eller vaniljglass, till servering
  • 0.5 krm salt

Gör så här

  1. ätt ugnen på 200°. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter (eller tryck i ett bakplåtspapper i formen).
  2. Smält smöret. Rör ihop de torra ingredienserna. Vispa ägg och socker fluffigt med elvisp. Rör ner smöret och de torra ingredienserna i äggvispet.
  3. Bred ut smeten i formen och tryck ner godisäggen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 12–15 min. Känn med provsticka. Låt svalna något. Servera nygräddad eller i rumstemperatur med lättvispad grädde.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Hallontarte

(34)

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

(5)

Vit chokladtryffel

(36)

Smarriga havrekorgar

(0)

Passionsfruktscheesecake

(32)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

(10)

Snabb cheesecake med rårörda hallon

(47)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 100 g smör
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 1.5 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 20 chokladfyllda godisägg
  • vispgrädde eller vaniljglass, till servering
  • 0.5 krm salt

Kladdkaka med inbakade godisägg

Betyg (1-5):
3.75 (4 betyg)

Klassisk kladdkaka med överraskning. Recept av: Mia Öhrn och Foto: Ulrika Pousette

Tillagningstid: 15 min + tid i ugn
Ugnstemperatur:200º
10 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. ätt ugnen på 200°. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter (eller tryck i ett bakplåtspapper i formen).
  2. Smält smöret. Rör ihop de torra ingredienserna. Vispa ägg och socker fluffigt med elvisp. Rör ner smöret och de torra ingredienserna i äggvispet.
  3. Bred ut smeten i formen och tryck ner godisäggen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 12–15 min. Känn med provsticka. Låt svalna något. Servera nygräddad eller i rumstemperatur med lättvispad grädde.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Hallontarte

(34)

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

(5)

Vit chokladtryffel

(36)

Smarriga havrekorgar

(0)

Passionsfruktscheesecake

(32)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

(10)

Snabb cheesecake med rårörda hallon

(47)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies