Kladdkaka med inbakade godisägg

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Klassisk kladdkaka med överraskning. Recept av: Mia Öhrn och Foto: Ulrika Pousette

Tillagningstid: 15 min + tid i ugn
Ugnstemperatur:200º
10 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 8 st
  • 100 g smör
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 1.5 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 20 chokladfyllda godisägg
  • vispgrädde eller vaniljglass, till servering

Gör så här

  1. ätt ugnen på 200°. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter (eller tryck i ett bakplåtspapper i formen).
  2. Smält smöret. Rör ihop de torra ingredienserna. Vispa ägg och socker fluffigt med elvisp. Rör ner smöret och de torra ingredienserna i äggvispet.
  3. Bred ut smeten i formen och tryck ner godisäggen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 12–15 min. Känn med provsticka. Låt svalna något. Servera nygräddad eller i rumstemperatur med lättvispad grädde.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Banan- och kokosglass med rå kolasås och rostade mandlar - Coop

(19)

Jordgubbsglass med vaniljdrömmar - Coop

(1)

Kladdkaka grundrecept - Coop

(778)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar - Coop

(2)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor - Coop

(20)

Smulpaj med blåbär och vit choklad - Coop

(22)

Frasvåfflor - Coop

(123)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter - Coop

(2)
8 st
  • Ingredienser 8 st
  • 100 g smör
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 1.5 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 20 chokladfyllda godisägg
  • vispgrädde eller vaniljglass, till servering

Kladdkaka med inbakade godisägg

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Klassisk kladdkaka med överraskning. Recept av: Mia Öhrn och Foto: Ulrika Pousette

Tillagningstid: 15 min + tid i ugn
Ugnstemperatur:200º
10 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. ätt ugnen på 200°. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter (eller tryck i ett bakplåtspapper i formen).
  2. Smält smöret. Rör ihop de torra ingredienserna. Vispa ägg och socker fluffigt med elvisp. Rör ner smöret och de torra ingredienserna i äggvispet.
  3. Bred ut smeten i formen och tryck ner godisäggen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 12–15 min. Känn med provsticka. Låt svalna något. Servera nygräddad eller i rumstemperatur med lättvispad grädde.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Banan- och kokosglass med rå kolasås och rostade mandlar - Coop

(19)

Jordgubbsglass med vaniljdrömmar - Coop

(1)

Kladdkaka grundrecept - Coop

(778)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar - Coop

(2)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor - Coop

(20)

Smulpaj med blåbär och vit choklad - Coop

(22)

Frasvåfflor - Coop

(123)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter - Coop

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies