Kladdkaka med dadlar

Betyg (1-5):
3.85 (41 betyg)

Lika läcker som nyttig – helt utan vanligt socker.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 11 st
  • olja och kakao till formen
  • 200 g dadlar, urkärnade (ca 2,5 dl)
  • 100 g hasselnötter
  • 200 g mörk choklad
  • 1 dl olivolja
  • 3 ägg
  • 2 msk potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljpulver
  • Till servering:
  • 0.5 dl hackade nötkött, t ex hasselnötter
  • 1 msk flytande honung

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Smörj och strö kakao i en form med löstagbar kant, 22 cm i diameter.
  2. Mixa dadlar med nötter, choklad och olja i en matberedare.
  3. Vispa äggen pösigt i en bunke.
  4. Blanda potatismjöl, bakpulver och vaniljpulver. Vänd ihop allt och häll i formen.
  5. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Garnera med hackade nötter och ringla över honung.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva

2019-01-17

Gräddade kakan i varmluftsugn och den blev tyvärr inte kladdig då, tänkte inte på att man måste förkorta tiden rejält med varmluft. Rekommenderar istället vanlig ugn och att man inte gräddar för länge. Min varmluftsgräddade litet torrare kaka gillades ändå av alla som åt den. Hade vispad grädde till. Nästa gång ska jag prova med litet frukt också.

Margot

2018-12-07

Mycket god kaka och inte så söt

Annie

2018-09-23

Jag avskyr dadlar. Men denna kakan är helt underbart god! Jag gjorde den som kladdkakemuffins istället, blev 22 st o gräddades i 8-10 minuter

Coop webbredaktör

2018-06-27

Till Helena: Det går lika bra med virgin olivolja. Lycka till!

Helena

2018-06-20

Ska det vara virgin olivolja eller tar det över smaken då?

Ulla

2018-06-07

Har nu gjort den för andra gången! Frös in 3/4 av den förra. Superläcker även när den är kommer direkt från frysen.

Lisa

2017-11-18

Bästa kladdkakan utan socker och mjöl vi gjort. Alla i familjen gillar den.

Hanna

2017-11-12

Supergod kaka! Jag tar cashewnötter istället för hasselnötter, skippar "pålägget" och tar en tesked pulverkaffe i smeten. Sedan gräddar jag i ugnen i 15 min för att behålla kladdet. Jag skär därefter kakan i mindre bitar och fryser in, perfekt att ta fram när sockersuget spökar.

anonym

2016-11-13

Jag glömde att dadlarna inte var urkärnade, så vi fick spotta kärnor när vi åt. Fast de fördelade sig ojämnt och somliga fick många och andra inga. Hade inget potatismjöl utan fick använda vete men det går ju också om man inte behöver göra kakan glutenfri. Hade ingen topping alls utan serverade lite vispad grädde till. Det behövdes nog för min choklad var 85%.

Anna

2016-03-07

Hur gjorde ni med vaniljpulver? Tog ni ca 1 krm - 1 tsk eller hoppade ni över det? Måste testas!

Karin Larsson

2016-03-03

Hej! Ska prova detta i helgen, ser jättegod ut. Vaniljpulvret står dock inte med bland ingredienserna.

Therese

2016-02-28

Supergod! Bytte hasselnötterna mot cashewnötter i kakan och blåbär ovanpå. En blivande favorit!

Pernilla

2016-02-26

Jättegod! Jag garnerade med mörk choklad med pistagenötter och ringlade ihop med honung.

Anna

2016-02-19

MYCKET god kaka. Över förväntan. Toppade dock inte med nötter å honung, säkert gott med det med. En riktigt god kaka som kommer göras flera gånger! Tack för receptet! <3

Chatrin

2016-02-14

Supergod -tips provande mandel istället. Ta bort honungen..

Liknande recept

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar - Coop

(2)

Jordgubbsglass med vaniljdrömmar - Coop

(1)

Vattenmelonsoppa - Coop

(0)

Smulpaj med blåbär och vit choklad - Coop

(22)

Frasvåfflor - Coop

(123)

Hallonsmoothie - Coop

(7)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor - Coop

(20)

Banan- och kokosglass med rå kolasås och rostade mandlar - Coop

(19)
11 st
  • Ingredienser 11 st
  • olja och kakao till formen
  • 200 g dadlar, urkärnade (ca 2,5 dl)
  • 100 g hasselnötter
  • 200 g mörk choklad
  • 1 dl olivolja
  • 3 ägg
  • 2 msk potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljpulver
  • Till servering:
  • 0.5 dl hackade nötkött, t ex hasselnötter
  • 1 msk flytande honung

Kladdkaka med dadlar

Betyg (1-5):
3.85 (41 betyg)

Lika läcker som nyttig – helt utan vanligt socker.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Smörj och strö kakao i en form med löstagbar kant, 22 cm i diameter.
  2. Mixa dadlar med nötter, choklad och olja i en matberedare.
  3. Vispa äggen pösigt i en bunke.
  4. Blanda potatismjöl, bakpulver och vaniljpulver. Vänd ihop allt och häll i formen.
  5. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Garnera med hackade nötter och ringla över honung.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva

2019-01-17

Gräddade kakan i varmluftsugn och den blev tyvärr inte kladdig då, tänkte inte på att man måste förkorta tiden rejält med varmluft. Rekommenderar istället vanlig ugn och att man inte gräddar för länge. Min varmluftsgräddade litet torrare kaka gillades ändå av alla som åt den. Hade vispad grädde till. Nästa gång ska jag prova med litet frukt också.

Margot

2018-12-07

Mycket god kaka och inte så söt

Annie

2018-09-23

Jag avskyr dadlar. Men denna kakan är helt underbart god! Jag gjorde den som kladdkakemuffins istället, blev 22 st o gräddades i 8-10 minuter

Coop webbredaktör

2018-06-27

Till Helena: Det går lika bra med virgin olivolja. Lycka till!

Helena

2018-06-20

Ska det vara virgin olivolja eller tar det över smaken då?

Ulla

2018-06-07

Har nu gjort den för andra gången! Frös in 3/4 av den förra. Superläcker även när den är kommer direkt från frysen.

Lisa

2017-11-18

Bästa kladdkakan utan socker och mjöl vi gjort. Alla i familjen gillar den.

Hanna

2017-11-12

Supergod kaka! Jag tar cashewnötter istället för hasselnötter, skippar "pålägget" och tar en tesked pulverkaffe i smeten. Sedan gräddar jag i ugnen i 15 min för att behålla kladdet. Jag skär därefter kakan i mindre bitar och fryser in, perfekt att ta fram när sockersuget spökar.

anonym

2016-11-13

Jag glömde att dadlarna inte var urkärnade, så vi fick spotta kärnor när vi åt. Fast de fördelade sig ojämnt och somliga fick många och andra inga. Hade inget potatismjöl utan fick använda vete men det går ju också om man inte behöver göra kakan glutenfri. Hade ingen topping alls utan serverade lite vispad grädde till. Det behövdes nog för min choklad var 85%.

Anna

2016-03-07

Hur gjorde ni med vaniljpulver? Tog ni ca 1 krm - 1 tsk eller hoppade ni över det? Måste testas!

Karin Larsson

2016-03-03

Hej! Ska prova detta i helgen, ser jättegod ut. Vaniljpulvret står dock inte med bland ingredienserna.

Therese

2016-02-28

Supergod! Bytte hasselnötterna mot cashewnötter i kakan och blåbär ovanpå. En blivande favorit!

Pernilla

2016-02-26

Jättegod! Jag garnerade med mörk choklad med pistagenötter och ringlade ihop med honung.

Anna

2016-02-19

MYCKET god kaka. Över förväntan. Toppade dock inte med nötter å honung, säkert gott med det med. En riktigt god kaka som kommer göras flera gånger! Tack för receptet! <3

Chatrin

2016-02-14

Supergod -tips provande mandel istället. Ta bort honungen..

Liknande recept

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar - Coop

(2)

Jordgubbsglass med vaniljdrömmar - Coop

(1)

Vattenmelonsoppa - Coop

(0)

Smulpaj med blåbär och vit choklad - Coop

(22)

Frasvåfflor - Coop

(123)

Hallonsmoothie - Coop

(7)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor - Coop

(20)

Banan- och kokosglass med rå kolasås och rostade mandlar - Coop

(19)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies