
Kladdkaka med dadlar
Lika läcker som nyttig – helt utan vanligt socker.
- olja och kakao till formen
- 200 g dadlar, urkärnade (ca 2,5 dl)
- 100 g hasselnötter
- 200 g mörk choklad
- 1 dl olivolja
- 3 ägg
- 2 msk potatismjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljpulver
- Till servering:
- 1 msk flytande honung
- Till servering
- 0.5 dl hasselnöt, hackade
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°. Smörj och strö kakao i en form med löstagbar kant, 22 cm i diameter.
- Mixa dadlar med nötter, choklad och olja i en matberedare.
- Vispa äggen pösigt i en bunke.
- Blanda potatismjöl, bakpulver och vaniljpulver. Vänd ihop allt och häll i formen.
- Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Garnera med hackade nötter och ringla över honung.
Liknande recept
Kladdkaka med dadlar
Lika läcker som nyttig – helt utan vanligt socker.
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°. Smörj och strö kakao i en form med löstagbar kant, 22 cm i diameter.
- Mixa dadlar med nötter, choklad och olja i en matberedare.
- Vispa äggen pösigt i en bunke.
- Blanda potatismjöl, bakpulver och vaniljpulver. Vänd ihop allt och häll i formen.
- Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Garnera med hackade nötter och ringla över honung.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2021-02-18
Riktigt saftig och god! Älskar denna!!
2020-10-08
Hej Allie, du ska inte smälta chokladen. Mvh Maja/redaktör
2020-10-06
Istället för färska dadlar tog jag torkade dadlar som jag hade blötlagt i ca 1 tim och kakan blev jättegod. Jag hade vispad grädde till istället för nötter och honung.
2020-10-06
Hej Smälter man choklad eller?
2019-10-20
Mixa dadlar med nötter!!?? Finns inga nötter i receptet VG rätta .
2019-01-17
Gräddade kakan i varmluftsugn och den blev tyvärr inte kladdig då, tänkte inte på att man måste förkorta tiden rejält med varmluft. Rekommenderar istället vanlig ugn och att man inte gräddar för länge. Min varmluftsgräddade litet torrare kaka gillades ändå av alla som åt den. Hade vispad grädde till. Nästa gång ska jag prova med litet frukt också.
2018-12-07
Mycket god kaka och inte så söt
2018-09-23
Jag avskyr dadlar. Men denna kakan är helt underbart god! Jag gjorde den som kladdkakemuffins istället, blev 22 st o gräddades i 8-10 minuter
2018-06-27
Till Helena: Det går lika bra med virgin olivolja. Lycka till!
2018-06-20
Ska det vara virgin olivolja eller tar det över smaken då?
2018-06-07
Har nu gjort den för andra gången! Frös in 3/4 av den förra. Superläcker även när den är kommer direkt från frysen.
2017-11-18
Bästa kladdkakan utan socker och mjöl vi gjort. Alla i familjen gillar den.
2017-11-12
Supergod kaka! Jag tar cashewnötter istället för hasselnötter, skippar "pålägget" och tar en tesked pulverkaffe i smeten. Sedan gräddar jag i ugnen i 15 min för att behålla kladdet. Jag skär därefter kakan i mindre bitar och fryser in, perfekt att ta fram när sockersuget spökar.
2016-11-13
Jag glömde att dadlarna inte var urkärnade, så vi fick spotta kärnor när vi åt. Fast de fördelade sig ojämnt och somliga fick många och andra inga. Hade inget potatismjöl utan fick använda vete men det går ju också om man inte behöver göra kakan glutenfri. Hade ingen topping alls utan serverade lite vispad grädde till. Det behövdes nog för min choklad var 85%.
2016-03-07
Hur gjorde ni med vaniljpulver? Tog ni ca 1 krm - 1 tsk eller hoppade ni över det? Måste testas!
2016-03-03
Hej! Ska prova detta i helgen, ser jättegod ut. Vaniljpulvret står dock inte med bland ingredienserna.
2016-02-28
Supergod! Bytte hasselnötterna mot cashewnötter i kakan och blåbär ovanpå. En blivande favorit!
2016-02-26
Jättegod! Jag garnerade med mörk choklad med pistagenötter och ringlade ihop med honung.
2016-02-19
MYCKET god kaka. Över förväntan. Toppade dock inte med nötter å honung, säkert gott med det med. En riktigt god kaka som kommer göras flera gånger! Tack för receptet! <3
2016-02-14
Supergod -tips provande mandel istället. Ta bort honungen..
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Madeleine
2021-02-18
Riktigt saftig och god! Älskar denna!!
Coop
2020-10-08
Hej Allie, du ska inte smälta chokladen. Mvh Maja/redaktör
Anneli
2020-10-06
Istället för färska dadlar tog jag torkade dadlar som jag hade blötlagt i ca 1 tim och kakan blev jättegod. Jag hade vispad grädde till istället för nötter och honung.
Allie
2020-10-06
Hej Smälter man choklad eller?
Monika
2019-10-20
Mixa dadlar med nötter!!?? Finns inga nötter i receptet VG rätta .
Eva
2019-01-17
Gräddade kakan i varmluftsugn och den blev tyvärr inte kladdig då, tänkte inte på att man måste förkorta tiden rejält med varmluft. Rekommenderar istället vanlig ugn och att man inte gräddar för länge. Min varmluftsgräddade litet torrare kaka gillades ändå av alla som åt den. Hade vispad grädde till. Nästa gång ska jag prova med litet frukt också.
Margot
2018-12-07
Mycket god kaka och inte så söt
Annie
2018-09-23
Jag avskyr dadlar. Men denna kakan är helt underbart god! Jag gjorde den som kladdkakemuffins istället, blev 22 st o gräddades i 8-10 minuter
Coop
2018-06-27
Till Helena: Det går lika bra med virgin olivolja. Lycka till!
Helena
2018-06-20
Ska det vara virgin olivolja eller tar det över smaken då?
Ulla
2018-06-07
Har nu gjort den för andra gången! Frös in 3/4 av den förra. Superläcker även när den är kommer direkt från frysen.
Lisa
2017-11-18
Bästa kladdkakan utan socker och mjöl vi gjort. Alla i familjen gillar den.
Hanna
2017-11-12
Supergod kaka! Jag tar cashewnötter istället för hasselnötter, skippar "pålägget" och tar en tesked pulverkaffe i smeten. Sedan gräddar jag i ugnen i 15 min för att behålla kladdet. Jag skär därefter kakan i mindre bitar och fryser in, perfekt att ta fram när sockersuget spökar.
anonym
2016-11-13
Jag glömde att dadlarna inte var urkärnade, så vi fick spotta kärnor när vi åt. Fast de fördelade sig ojämnt och somliga fick många och andra inga. Hade inget potatismjöl utan fick använda vete men det går ju också om man inte behöver göra kakan glutenfri. Hade ingen topping alls utan serverade lite vispad grädde till. Det behövdes nog för min choklad var 85%.
Anna
2016-03-07
Hur gjorde ni med vaniljpulver? Tog ni ca 1 krm - 1 tsk eller hoppade ni över det? Måste testas!
Karin Larsson
2016-03-03
Hej! Ska prova detta i helgen, ser jättegod ut. Vaniljpulvret står dock inte med bland ingredienserna.
Therese
2016-02-28
Supergod! Bytte hasselnötterna mot cashewnötter i kakan och blåbär ovanpå. En blivande favorit!
Pernilla
2016-02-26
Jättegod! Jag garnerade med mörk choklad med pistagenötter och ringlade ihop med honung.
Anna
2016-02-19
MYCKET god kaka. Över förväntan. Toppade dock inte med nötter å honung, säkert gott med det med. En riktigt god kaka som kommer göras flera gånger! Tack för receptet! <3
Chatrin
2016-02-14
Supergod -tips provande mandel istället. Ta bort honungen..