
Kladdkaka deluxe
Betyg (1-5):
Pampig kaka med mörk choklad och marängtäcke. Det här är en kladdkaka för alla chokladälskare, perfekt till fest och födelsedag.
Tillagningstid: 20 minuter + 40 min i ugnen
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 200 g rumsvarmt smör
- 4 dl strösocker
- 4 ägg
- 2 äggulor
- 100 g mörk choklad, minst 60% kakao
- 3 dl vetemjöl
- 1 dl kakao
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- Maräng:
- 2 äggvitor
- 1 dl strösocker
- 1 msk kakao
- Till servering:
- kakao
Gör så här
- Smöra och bröa en form med löstagbar botten, ca 22 cm i diameter.
- Börja med marängen. Vispa äggvitor vitt och fluffigt. Tillsätt sockret under vispning till ett fast skum. Vänd ner kakao sist. Smält chokladen i vattenbad eller mikro.
Kakan
- Vispa smör och socker pösigt med elvisp. Vispa i äggen och äggulorna ett i taget.
- Blanda de torra ingredienserna. Rör ner den smälta chokladen och de torra ingredienserna i smörsmeten. Häll smeten i formen och bred marängen ovanpå.
- Grädda mitt i ugnen ca 40 min. Kakan ska vara kladdig, nästan rinnig, i mitten. Låt svalna och pudra lätt med kakao vid servering.
Tips

Kladdigare och mumsigare än så här blir det inte. Marängtäcket är pricken över i.
Liknande recept
Kladdkaka deluxe
Betyg (1-5):
Pampig kaka med mörk choklad och marängtäcke. Det här är en kladdkaka för alla chokladälskare, perfekt till fest och födelsedag.
Tillagningstid: 20 minuter + 40 min i ugnen
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Smöra och bröa en form med löstagbar botten, ca 22 cm i diameter.
- Börja med marängen. Vispa äggvitor vitt och fluffigt. Tillsätt sockret under vispning till ett fast skum. Vänd ner kakao sist. Smält chokladen i vattenbad eller mikro.
Kakan
- Vispa smör och socker pösigt med elvisp. Vispa i äggen och äggulorna ett i taget.
- Blanda de torra ingredienserna. Rör ner den smälta chokladen och de torra ingredienserna i smörsmeten. Häll smeten i formen och bred marängen ovanpå.
- Grädda mitt i ugnen ca 40 min. Kakan ska vara kladdig, nästan rinnig, i mitten. Låt svalna och pudra lätt med kakao vid servering.
Tips

Kladdigare och mumsigare än så här blir det inte. Marängtäcket är pricken över i.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!