Kladdkaka deluxe

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(31)

Pampig kaka med mörk choklad och marängtäcke. Det här är en kladdkaka för alla chokladälskare, perfekt till fest och födelsedag.

Tillagningstid: 20 minuter + 40 min i ugnen
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 200 g rumsvarmt smör
  • 4 dl strösocker
  • 4 ägg
  • 2 äggulor
  • 100 g mörk choklad, minst 60% kakao
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Maräng:
  • 2 äggvitor
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk kakao
  • Till servering:
  • kakao

Gör så här

  1. Smöra och bröa en form med löstagbar botten, ca 22 cm i diameter.
  2. Börja med marängen. Vispa äggvitor vitt och fluffigt. Tillsätt sockret under vispning till ett fast skum. Vänd ner kakao sist. Smält chokladen i vattenbad eller mikro.

Kakan

  1. Vispa smör och socker pösigt med elvisp. Vispa i äggen och äggulorna ett i taget.
  2. Blanda de torra ingredienserna. Rör ner den smälta chokladen och de torra ingredienserna i smörsmeten. Häll smeten i formen och bred marängen ovanpå.
  3. Grädda mitt i ugnen ca 40 min. Kakan ska vara kladdig, nästan rinnig, i mitten. Låt svalna och pudra lätt med kakao vid servering.

Tips

Kladdigare och mumsigare än så här blir det inte. Marängtäcket är pricken över i.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Nutella cake pops

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Påskdessert med citroncurd

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Vit kladdkaka med hallon

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Pannkaka med choklad och bär

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Chokladtårta till påsk

Betyg
Betyg
(186)
Spara recept

Choklad- och mandelmaränger

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Enkel kladdkaka

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Chokladpavlova med banan och hasselnötter

Betyg
Betyg
(5)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 200 g rumsvarmt smör
  • 4 dl strösocker
  • 4 ägg
  • 2 äggulor
  • 100 g mörk choklad, minst 60% kakao
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Maräng:
  • 2 äggvitor
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk kakao
  • Till servering:
  • kakao

Kladdkaka deluxe

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(31)

Pampig kaka med mörk choklad och marängtäcke. Det här är en kladdkaka för alla chokladälskare, perfekt till fest och födelsedag.

Tillagningstid: 20 minuter + 40 min i ugnen
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smöra och bröa en form med löstagbar botten, ca 22 cm i diameter.
  2. Börja med marängen. Vispa äggvitor vitt och fluffigt. Tillsätt sockret under vispning till ett fast skum. Vänd ner kakao sist. Smält chokladen i vattenbad eller mikro.

Kakan

  1. Vispa smör och socker pösigt med elvisp. Vispa i äggen och äggulorna ett i taget.
  2. Blanda de torra ingredienserna. Rör ner den smälta chokladen och de torra ingredienserna i smörsmeten. Häll smeten i formen och bred marängen ovanpå.
  3. Grädda mitt i ugnen ca 40 min. Kakan ska vara kladdig, nästan rinnig, i mitten. Låt svalna och pudra lätt med kakao vid servering.

Tips

Kladdigare och mumsigare än så här blir det inte. Marängtäcket är pricken över i.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Nutella cake pops

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Påskdessert med citroncurd

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Vit kladdkaka med hallon

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Pannkaka med choklad och bär

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Chokladtårta till påsk

Betyg
Betyg
(186)
Spara recept

Choklad- och mandelmaränger

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Enkel kladdkaka

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Chokladpavlova med banan och hasselnötter

Betyg
Betyg
(5)