Kirskålsfrittata

Betyg (1-5):
4.12 (8 betyg)

Grönsaksomelett pyntad med väldigt gott ogräs!

Tillagningstid: 20 minuter
Ugnstemperatur:225º
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 4 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • 2 msk smör
  • 1 hackad gul lök
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 1 liter löst packad kirskål eller rucola
  • 1 dl riven lagrad ost
  • 0.5 dl kallpressad olja
  • 1 krm nymalen svartpeppar (efter smak)

Gör så här

  1. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och svartpeppar. Hetta upp smöret i en ugnssäker stekpanna. Fräs lök och vitlök någon minut, rör då och då. Tillsätt kirskålen och fräs den tills den mjuknat något. Rör då och då. Häll i äggblandningen. Rör försiktigt i omeletten så att lös smet kan rinna ner och stelna.
  2. Strö över osten och grädda frittatan färdigt i ugnen, 7-8 minuter tills osten fått lite färg. Droppa eventuellt lite olja över frittatan och dra ett varv med pepparkvarnen.

Servering

Servera med en sallad, stekt bacon eller rökt fisk.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

(22)

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella

(44)

Kycklingsallad med quinoa, fetaost och granatäpple

(2)

Quesadilla med quinoa och chili

(7)

Kycklingmackor caesar-style

(9)

Pizza med auberginekräm och kronärtskocka

(5)

Fisktaco med mangosalsa

(25)

Pizza med olika topping

(1)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 4 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • 2 msk smör
  • 1 hackad gul lök
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 1 liter löst packad kirskål eller rucola
  • 1 dl riven lagrad ost
  • 0.5 dl kallpressad olja
  • 1 krm nymalen svartpeppar (efter smak)

Kirskålsfrittata

Betyg (1-5):
4.12 (8 betyg)

Grönsaksomelett pyntad med väldigt gott ogräs!

Tillagningstid: 20 minuter
Ugnstemperatur:225º
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och svartpeppar. Hetta upp smöret i en ugnssäker stekpanna. Fräs lök och vitlök någon minut, rör då och då. Tillsätt kirskålen och fräs den tills den mjuknat något. Rör då och då. Häll i äggblandningen. Rör försiktigt i omeletten så att lös smet kan rinna ner och stelna.
  2. Strö över osten och grädda frittatan färdigt i ugnen, 7-8 minuter tills osten fått lite färg. Droppa eventuellt lite olja över frittatan och dra ett varv med pepparkvarnen.

Servering

Servera med en sallad, stekt bacon eller rökt fisk.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

(22)

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella

(44)

Kycklingsallad med quinoa, fetaost och granatäpple

(2)

Quesadilla med quinoa och chili

(7)

Kycklingmackor caesar-style

(9)

Pizza med auberginekräm och kronärtskocka

(5)

Fisktaco med mangosalsa

(25)

Pizza med olika topping

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies