För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Kimchi på salladskål

Betyg (1-5):
4 (4 betyg)

Underbart god kimchi. Recept från boken: Fermenterat 2.0 av Jenny Neikell.

Tillagningstid: 75 min + 3-7 dagar
1 liter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg salladskål
  • 0.5 gul lök
  • 20 g färsk ingefära
  • 3 vitlöksklyftor (10 g)
  • 1.5 tsk chiliflakes
  • 4 tsk salt

Gör så här

  1. Skölj kålen noga och skär i breda strimlor (2–4 cm). Lägg kålen i en bunke och strö över saltet. Massera in saltet så det fördelar sig jämnt. Tryck ner kålen ordentligt i bunken så den ligger tätt packad. Låt bunken stå i rumstemperatur ca 1 timme.
  2. Skala och finhacka löken. Skala och riv ingefära och vitlök fint. Mixa eller blanda ihop med chiliflakesen. Rör ner lök- och ingefärsblandningen med kålen så att allt blir jämnt fördelat.
  3. Tryck ner i väl rengjord glasburk med gummiring och bygellås, ca 1 ½ liter. Kålen ska ligga tätt packad och vätskan ska precis täcka, men det ska vara ca 5 cm kvar till kanten. (Se påstricket nedan.)
  4. Låt burken stå i rumstemperatur (18–22°) i 3–7 dagar. Låt mogna ytterligare 1 vecka i kylskåpet. Ju längre kålen syrats desto längre hållbarhet. Syras kålen kortare är den lite mer krispig och inte lika syrlig.

Påstricket!

  1. Fyll en fryspåse med vatten, så mycket att hela påsen går att stoppa ner i glasburken och locket går att stänga med påsen i burken. Knyt noga ihop påsen som nu håller kålen på plats under vätskan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sara

2019-07-28

Hur mycket salt ska jag ta? Står inte i receptet...

Julia

2019-07-08

Jättebra och enkelt recept. Gjort många gånger

Liknande recept

Filodegsknyten med västerbottensost

(0)

Räktacos

(14)

Fritto misto (friterad blomkål)

(7)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Grillad coleslaw

(9)

Tomatsalsa

(2)

Rostad majssallad

(2)

Gurkrulle med asiatisk skagen

(2)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 1 kg salladskål
  • 0.5 gul lök
  • 20 g färsk ingefära
  • 3 vitlöksklyftor (10 g)
  • 1.5 tsk chiliflakes
  • 4 tsk salt

Kimchi på salladskål

Betyg (1-5):
4 (4 betyg)

Underbart god kimchi. Recept från boken: Fermenterat 2.0 av Jenny Neikell.

Tillagningstid: 75 min + 3-7 dagar
1 liter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skölj kålen noga och skär i breda strimlor (2–4 cm). Lägg kålen i en bunke och strö över saltet. Massera in saltet så det fördelar sig jämnt. Tryck ner kålen ordentligt i bunken så den ligger tätt packad. Låt bunken stå i rumstemperatur ca 1 timme.
  2. Skala och finhacka löken. Skala och riv ingefära och vitlök fint. Mixa eller blanda ihop med chiliflakesen. Rör ner lök- och ingefärsblandningen med kålen så att allt blir jämnt fördelat.
  3. Tryck ner i väl rengjord glasburk med gummiring och bygellås, ca 1 ½ liter. Kålen ska ligga tätt packad och vätskan ska precis täcka, men det ska vara ca 5 cm kvar till kanten. (Se påstricket nedan.)
  4. Låt burken stå i rumstemperatur (18–22°) i 3–7 dagar. Låt mogna ytterligare 1 vecka i kylskåpet. Ju längre kålen syrats desto längre hållbarhet. Syras kålen kortare är den lite mer krispig och inte lika syrlig.

Påstricket!

  1. Fyll en fryspåse med vatten, så mycket att hela påsen går att stoppa ner i glasburken och locket går att stänga med påsen i burken. Knyt noga ihop påsen som nu håller kålen på plats under vätskan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sara

2019-07-28

Hur mycket salt ska jag ta? Står inte i receptet...

Julia

2019-07-08

Jättebra och enkelt recept. Gjort många gånger

Liknande recept

Filodegsknyten med västerbottensost

(0)

Räktacos

(14)

Fritto misto (friterad blomkål)

(7)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Grillad coleslaw

(9)

Tomatsalsa

(2)

Rostad majssallad

(2)

Gurkrulle med asiatisk skagen

(2)