Kimchi på hel kål

Betyg (1-5):
5 (2 betyg)

Kimchi är en världsberömd favortit från det koreanska köket, för att den är så god och passar till nästan allt.

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • 1 kg salladskål
  • 1.5 liter vatten
  • Fyllning:
  • 125 g hackade salladslökar
  • 1 tsk chilipeppar
  • 1 msk socker
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 msk soja
  • 0.5 dl riven ingefära (efter smak)

Gör så här

  1. Dela kålhuvudet på längden. Blanda vatten och salt och rör tills saltet löst sig. Lägg i kålen, täck över och låt den ligga i ca 12 timmar i rumstemperatur. Skölj kålen i rikligt med vatten och låt den rinna av ordentligt.
  2. Blanda ingredienserna till fyllningen. Fyll röran mellan kålbladen utan att ta loss dem. Tryck ihop halvorna, lägg dem i en plastpåse och förslut. Låt kålen ligga i rumstemperatur ca 1 dygn. Lägg den sedan i kylen och låt den gärna ligga ett par dygn innan den serveras.
  3. Skär kålen i skivor, strö eventuellt på lite färsk chili.

Servering

Servera som bufférätt eller som tillbehör till kött och fisk.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Bernst

2012-07-15

Det är på tok för lite chili i för att vara autentiskt.

Britta/Webbredaktör

2012-04-24

Det är två helt olika rätter från två olika delar av världen surkål kommer ju från Tyskland, Frankrike och Österrike där man gärna smaksätter med kummin, och sidfläsk. Kimchi är syrad kål från Korea.

margot

2012-04-23

går det att använda surkål på burk

ingmarie

2012-01-03

KIMCHI syrat

Liknande recept

Rödbetskorgar med ostkräm

(2)

Vegopiroger

(8)

Mangobiffsallad med nudlar

(14)

Skagenröra

(29)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Fish tacos deluxe

(32)

Krämig wasabisill

(6)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra

(23)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 1 kg salladskål
  • 1.5 liter vatten
  • Fyllning:
  • 125 g hackade salladslökar
  • 1 tsk chilipeppar
  • 1 msk socker
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 msk soja
  • 0.5 dl riven ingefära (efter smak)

Kimchi på hel kål

Betyg (1-5):
5 (2 betyg)

Kimchi är en världsberömd favortit från det koreanska köket, för att den är så god och passar till nästan allt.

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dela kålhuvudet på längden. Blanda vatten och salt och rör tills saltet löst sig. Lägg i kålen, täck över och låt den ligga i ca 12 timmar i rumstemperatur. Skölj kålen i rikligt med vatten och låt den rinna av ordentligt.
  2. Blanda ingredienserna till fyllningen. Fyll röran mellan kålbladen utan att ta loss dem. Tryck ihop halvorna, lägg dem i en plastpåse och förslut. Låt kålen ligga i rumstemperatur ca 1 dygn. Lägg den sedan i kylen och låt den gärna ligga ett par dygn innan den serveras.
  3. Skär kålen i skivor, strö eventuellt på lite färsk chili.

Servering

Servera som bufférätt eller som tillbehör till kött och fisk.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Bernst

2012-07-15

Det är på tok för lite chili i för att vara autentiskt.

Britta/Webbredaktör

2012-04-24

Det är två helt olika rätter från två olika delar av världen surkål kommer ju från Tyskland, Frankrike och Österrike där man gärna smaksätter med kummin, och sidfläsk. Kimchi är syrad kål från Korea.

margot

2012-04-23

går det att använda surkål på burk

ingmarie

2012-01-03

KIMCHI syrat

Liknande recept

Rödbetskorgar med ostkräm

(2)

Vegopiroger

(8)

Mangobiffsallad med nudlar

(14)

Skagenröra

(29)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Fish tacos deluxe

(32)

Krämig wasabisill

(6)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra

(23)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies