För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Kikärtsröra

Betyg (1-5):
3.65 (23 betyg)

Jenny Damberg gör sin hummus på kikärter hon kokar själv. Men kikärter på burk går också bra.

Tillagningstid: 10 min
5 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 burk kikärtor (à 400 g)
  • 0.75 dl tahini
  • 1 citron, pressad saft
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk malen spiskummin
  • salt
  • Till servering:
  • olivolja
  • hackad persilja

Gör så här

  1. Mixa ihop avrunna kikärter, tahini, citronsaft, vitlök och spiskummin. Mixa slätt och späd med vatten eller vätskan från kikärtsburken så det blir en slät konsistens. Smaka av med salt.
  2. Ringla över en god olivolja och hackad persilja vid servering.

Koka egna kikärter:

  1. Blötlägg 1 ½ dl torkade kikärter minst 8 timmar i 1 ½ liter vatten. Koka dem i nytt, saltat vatten ca 90 min. Häll av vattnet men spara lite vätska att späda den mixade hummusen med.

Servering

En variant är att garnera hummusen med hela kikärter, paprikapulver och fint skuren salladslök.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-02-25

Hej Carina! I det här receptet är det 0,75 dl tahini men om du är ovan vid tahini kan du börja med litegrann och smaka dig fram tills det blir lagom mycket för dig :) /Maja (webbredaktör)

Carina

2020-02-24

Hej ska det vara 0,75dl tahini? Brukar vara bara någon/ några msk.

Liknande recept

Kallrökt lax med melonsallad

(30)

Sotade lökar med örtsmör

(0)

Brysselkål med vitlök och citron

(175)

Medelhavsmarinad till fläskfilé

(2)

Päronpizza med karamelliserad lök och stilton

(22)

Pepparrotssill

(2)

Avokadochimichurri

(7)

Aprikos- och rödlökschutney

(0)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 1 burk kikärtor (à 400 g)
  • 0.75 dl tahini
  • 1 citron, pressad saft
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk malen spiskummin
  • salt
  • Till servering:
  • olivolja
  • hackad persilja

Kikärtsröra

Betyg (1-5):
3.65 (23 betyg)

Jenny Damberg gör sin hummus på kikärter hon kokar själv. Men kikärter på burk går också bra.

Tillagningstid: 10 min
5 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mixa ihop avrunna kikärter, tahini, citronsaft, vitlök och spiskummin. Mixa slätt och späd med vatten eller vätskan från kikärtsburken så det blir en slät konsistens. Smaka av med salt.
  2. Ringla över en god olivolja och hackad persilja vid servering.

Koka egna kikärter:

  1. Blötlägg 1 ½ dl torkade kikärter minst 8 timmar i 1 ½ liter vatten. Koka dem i nytt, saltat vatten ca 90 min. Häll av vattnet men spara lite vätska att späda den mixade hummusen med.

Servering

En variant är att garnera hummusen med hela kikärter, paprikapulver och fint skuren salladslök.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-02-25

Hej Carina! I det här receptet är det 0,75 dl tahini men om du är ovan vid tahini kan du börja med litegrann och smaka dig fram tills det blir lagom mycket för dig :) /Maja (webbredaktör)

Carina

2020-02-24

Hej ska det vara 0,75dl tahini? Brukar vara bara någon/ några msk.

Liknande recept

Kallrökt lax med melonsallad

(30)

Sotade lökar med örtsmör

(0)

Brysselkål med vitlök och citron

(175)

Medelhavsmarinad till fläskfilé

(2)

Päronpizza med karamelliserad lök och stilton

(22)

Pepparrotssill

(2)

Avokadochimichurri

(7)

Aprikos- och rödlökschutney

(0)