Kikärtsröra

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.65 (23 betyg)

Jenny Damberg gör sin hummus på kikärter hon kokar själv. Men kikärter på burk går också bra.

Tillagningstid: 10 min
5 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 burk kikärtor (à 400 g)
  • 0.75 dl tahini
  • 1 citron, pressad saft
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk malen spiskummin
  • salt
  • Till servering:
  • olivolja
  • hackad persilja

Gör så här

  1. Mixa ihop avrunna kikärter, tahini, citronsaft, vitlök och spiskummin. Mixa slätt och späd med vatten eller vätskan från kikärtsburken så det blir en slät konsistens. Smaka av med salt.
  2. Ringla över en god olivolja och hackad persilja vid servering.

Koka egna kikärter:

  1. Blötlägg 1 ½ dl torkade kikärter minst 8 timmar i 1 ½ liter vatten. Koka dem i nytt, saltat vatten ca 90 min. Häll av vattnet men spara lite vätska att späda den mixade hummusen med.

Servering

En variant är att garnera hummusen med hela kikärter, paprikapulver och fint skuren salladslök.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-02-25

Hej Carina! I det här receptet är det 0,75 dl tahini men om du är ovan vid tahini kan du börja med litegrann och smaka dig fram tills det blir lagom mycket för dig :) /Maja (webbredaktör)

Carina

2020-02-24

Hej ska det vara 0,75dl tahini? Brukar vara bara någon/ några msk.

Liknande recept

Spara recept

Brysselkål med vitlök och citron

Betyg
Betyg
(190)
Spara recept

Medelhavsmarinad till fläskfilé

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Päronpizza med karamelliserad lök och stilton

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Citronsill med purjolök

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Chili- och vitlöksmarinerade gröna oliver

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Sotade lökar med örtsmör

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Avokadochimichurri

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Aprikos- och rödlökschutney

Betyg
Betyg
(0)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 1 burk kikärtor (à 400 g)
  • 0.75 dl tahini
  • 1 citron, pressad saft
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk malen spiskummin
  • salt
  • Till servering:
  • olivolja
  • hackad persilja

Kikärtsröra

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.65 (23 betyg)

Jenny Damberg gör sin hummus på kikärter hon kokar själv. Men kikärter på burk går också bra.

Tillagningstid: 10 min
5 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mixa ihop avrunna kikärter, tahini, citronsaft, vitlök och spiskummin. Mixa slätt och späd med vatten eller vätskan från kikärtsburken så det blir en slät konsistens. Smaka av med salt.
  2. Ringla över en god olivolja och hackad persilja vid servering.

Koka egna kikärter:

  1. Blötlägg 1 ½ dl torkade kikärter minst 8 timmar i 1 ½ liter vatten. Koka dem i nytt, saltat vatten ca 90 min. Häll av vattnet men spara lite vätska att späda den mixade hummusen med.

Servering

En variant är att garnera hummusen med hela kikärter, paprikapulver och fint skuren salladslök.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-02-25

Hej Carina! I det här receptet är det 0,75 dl tahini men om du är ovan vid tahini kan du börja med litegrann och smaka dig fram tills det blir lagom mycket för dig :) /Maja (webbredaktör)

Carina

2020-02-24

Hej ska det vara 0,75dl tahini? Brukar vara bara någon/ några msk.

Liknande recept

Spara recept

Brysselkål med vitlök och citron

Betyg
Betyg
(190)
Spara recept

Medelhavsmarinad till fläskfilé

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Päronpizza med karamelliserad lök och stilton

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Citronsill med purjolök

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Chili- och vitlöksmarinerade gröna oliver

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Sotade lökar med örtsmör

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Avokadochimichurri

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Aprikos- och rödlökschutney

Betyg
Betyg
(0)