Kikärtsgryta med tomat

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Proteinrik och mättande gryta med kikärtor, tomat, selleri och potatis. Grytan får härlig hetta och smak av chili, vitlök och saffran. Servera gärna med en klick aioli och surdegsbröd.

Tillagningstid: 20 min + 1 tim koktid + tid för blötläggning
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1.5 dl torkade kikärtor (obs! Blötlägg dagen innan.)
  • 1 stor gul lök, i klyftor
  • 3 fasta potatisar, skalade och tärnade (ca 300 g)
  • 2 blekselleristjälkar, strimlade
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 g saffran
  • 1 msk tomatpuré
  • 8 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 4 tomater, tärnade
  • 2 lagerblad
  • 0.5 piri piri eller 1 röd chili
  • Till servering
  • 1 dl aioli
  • 4 skivor surdegsbröd

Gör så här

  1. Fräs ärtor, lök, potatis, blekselleri och vitlök i en gryta med olja, saffran och tomatpuré.
  2. Häll i vatten och smula ner buljongtärningarna. Lägg ner tomater, lagerblad och chili eller piri piri delad på längden.
  3. Låt småputtra under lock ca 1 tim.
  4. Servera med en klick aioli och ett surdegsbröd.

Tips

Gnid brödskivor med vitlök och stek lätt i olivolja. Gott att doppa i!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Entrecôte med bearnaise och fyllda tomater

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Broccoli- och potatissoppa

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Grahamspaj med spenat och dill

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Tomatrisotto

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Fisk i ugn med kokosmjölk

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Bönsallad med svarta bönor

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Fisktaco

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Färsk linguini med pesto och tomatsås

Betyg
Betyg
(5)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 1.5 dl torkade kikärtor (obs! Blötlägg dagen innan.)
  • 1 stor gul lök, i klyftor
  • 3 fasta potatisar, skalade och tärnade (ca 300 g)
  • 2 blekselleristjälkar, strimlade
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 g saffran
  • 1 msk tomatpuré
  • 8 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 4 tomater, tärnade
  • 2 lagerblad
  • 0.5 piri piri eller 1 röd chili
  • Till servering
  • 1 dl aioli
  • 4 skivor surdegsbröd

Kikärtsgryta med tomat

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Proteinrik och mättande gryta med kikärtor, tomat, selleri och potatis. Grytan får härlig hetta och smak av chili, vitlök och saffran. Servera gärna med en klick aioli och surdegsbröd.

Tillagningstid: 20 min + 1 tim koktid + tid för blötläggning
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs ärtor, lök, potatis, blekselleri och vitlök i en gryta med olja, saffran och tomatpuré.
  2. Häll i vatten och smula ner buljongtärningarna. Lägg ner tomater, lagerblad och chili eller piri piri delad på längden.
  3. Låt småputtra under lock ca 1 tim.
  4. Servera med en klick aioli och ett surdegsbröd.

Tips

Gnid brödskivor med vitlök och stek lätt i olivolja. Gott att doppa i!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Entrecôte med bearnaise och fyllda tomater

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Broccoli- och potatissoppa

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Grahamspaj med spenat och dill

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Tomatrisotto

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Fisk i ugn med kokosmjölk

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Bönsallad med svarta bönor

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Fisktaco

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Färsk linguini med pesto och tomatsås

Betyg
Betyg
(5)