Kikärtsgryta

Betyg (1-5):
3.69 (209 betyg)

Vegetarisk gryta med kikärtor, bladspenat och tomater i kokosmjölk. De smakrika kryddorna ger god hetta till den lena kokosmjölken. Går snabbt att laga och passar utmärkt till vardagsmiddag.

Tillagningstid: 20 minuter
Svårighetsgrad:Enkel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 1 hackad gul lök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 msk socker
  • 2 tsk gurkmeja
  • 1 tsk kajennpeppar
  • 2 msk rapsolja
  • 1 burk kokosmjölk, 400 ml
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 4 tomater, i bitar
  • 1 burk kokta kikärtor, sköljda, ca 400 g
  • 140 g bladspenat

Gör så här

  1. Stek lök, vitlök, socker, gurkmeja och kajennpeppar i olja 2-3 min. Slå på kokosmjölk, salt och finrivet limeskal (endast det gröna) och koka kraftigt ca 5 min.
  2. Tillsätt tomater, kikärtor och spenat under fortsatt omrörning. Lägg i spenaten i omgångar vart eftersom den mjuknar. Pressa i limen och koka ytterligare någon minut.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ann J

2019-09-11

Jag håller med Marianne nedan om variant. Prova gärna lite olika grönt blad. Jag har testat även med svartkål (cavolo nero) som är lite mer spänstig även som kokt. Gott att variera med.

Marianne

2019-07-01

Gjorde som nån tidigare sade, halverade cayennepepparn ... men tog svinmålla istället för spenat. Tänkte testa naturens skafferi åxå. Men d vart lite starkt fortfarande... vitlök e ju åxå lite sting i ;) Men väldigt god !!

Anna-Maria

2019-03-23

God, men skippa kajennpeppar eller ta bara ett kryddmått av det och gärna mer lime/citron. Blir galet starkt annars! 😳 Vi hade två buljongtärningar i också samt svartpeppar.

Tove

2018-11-14

Så otroligt god!

Besarta

2018-10-02

För sött med kokosmjölken, varför jag la i matlagningsgrädde, och även spiskummin. Istället för tomater la jag i champinjoner. Blev övergott. Vid ett tillfälle även kokt (i små bitar)potatis, därefter blandade allesammans till en gryta. Perfekt 👌🏻

Caroline

2018-09-13

Jag tyckte den var för stark.Tyckte inte om denna.

Håkan

2018-04-08

Detta blev mycket gott. Tog bara ett kryddmått av kajennpepparn då min erfarenhet av vegetariska rätter är att de inte blir bra av för stark kryddning, annars är det gjort efter receptet.

B

2018-03-14

Gött!

Marie

2017-10-23

Supergott!

Tatiana

2017-10-11

Supergott! Som alla skrev under, lättlagat, och hakat lite kokt potatis i från tidigare tipset😊. Dock 1 tsk kajennpeppar är lite för mycket för min sma k, så det ska halveras nästan gång. Men vissa kanske älskar riktigt spisy.:)

ema

2016-04-24

Fantastiskt gott och så lätt- och snabblagat. Jag missade kajennpepparn första gången och eftersom det var så gott så har den fått utgå. Färska tomater har jag aldrig på vinterhalvåret men hela tomater från burk (utan spadet, som jag frös in för framtida bruk) går alldeles utmärkt likaså frusen bladspenat.

Sonja

2016-02-21

Mycket god! Jag lade i några kokta potatisar skurna i bitar också.

Rosanna

2016-01-14

Väldigt god! jag kokar ibland potatis i småbitar på sidan och slänger i i slutet. Blir matigt och gott.

Camillal777

2015-10-12

Så god!!! ♡

Ärtan andersson

2015-07-25

Ska jag ha 400 g kikärtor efter avsköljning eller ska jag ha en burk på 400 g som efter avsköljning ger runt 250 g kikärtor?

Madelene

2014-09-29

Underbart god! Jag hackade i en färsk chili och kryddade med garam masala. Fräscht och väldigt mättande med naanbröd till :)

Monika

2014-02-10

Snabbt och gott! Kryddar med grammasala vilket blir super! Min alternativ tillkorvstroganoff!

Nick

2013-10-15

Kan jag få smaka först? ;-)

Vicki

2013-09-13

Fantastisk gryta! Jag tillsätter dock alltid spiskummin och chili-flakes för hetta och smak, kikärtor och spiskummin går hand i hand! :)

WiolaH

2012-11-30

Snabblagad, billig o god...... "Spicar till" den med lite koriander/spiskummin-blandning ibland.

Maria

2012-04-17

Billig, god och mättande gryta. Mild i smaken så den passar bra till barnfamiljer, annars kan jag tänka mig att lite chili spicar till den lite!

Liknande recept

Butternutomelett

(0)

Tomatsoppa och toast fylld med parmesan- och cannellinikräm

(18)

Nudelsallad med sojabönor

(9)

Krispiga bönbollar i pitabröd med yoghurtsås

(12)

Grillade grönsaker med chunky kikärtsröra

(12)

Mexikansk ranchsallad med kyckling och avokadodressing

(0)

Gulasch med bönor

(23)

Black bean burgare

(1)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1 hackad gul lök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 msk socker
  • 2 tsk gurkmeja
  • 1 tsk kajennpeppar
  • 2 msk rapsolja
  • 1 burk kokosmjölk, 400 ml
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 4 tomater, i bitar
  • 1 burk kokta kikärtor, sköljda, ca 400 g
  • 140 g bladspenat

Kikärtsgryta

Betyg (1-5):
3.69 (209 betyg)

Vegetarisk gryta med kikärtor, bladspenat och tomater i kokosmjölk. De smakrika kryddorna ger god hetta till den lena kokosmjölken. Går snabbt att laga och passar utmärkt till vardagsmiddag.

Tillagningstid: 20 minuter
Svårighetsgrad:Enkel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek lök, vitlök, socker, gurkmeja och kajennpeppar i olja 2-3 min. Slå på kokosmjölk, salt och finrivet limeskal (endast det gröna) och koka kraftigt ca 5 min.
  2. Tillsätt tomater, kikärtor och spenat under fortsatt omrörning. Lägg i spenaten i omgångar vart eftersom den mjuknar. Pressa i limen och koka ytterligare någon minut.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ann J

2019-09-11

Jag håller med Marianne nedan om variant. Prova gärna lite olika grönt blad. Jag har testat även med svartkål (cavolo nero) som är lite mer spänstig även som kokt. Gott att variera med.

Marianne

2019-07-01

Gjorde som nån tidigare sade, halverade cayennepepparn ... men tog svinmålla istället för spenat. Tänkte testa naturens skafferi åxå. Men d vart lite starkt fortfarande... vitlök e ju åxå lite sting i ;) Men väldigt god !!

Anna-Maria

2019-03-23

God, men skippa kajennpeppar eller ta bara ett kryddmått av det och gärna mer lime/citron. Blir galet starkt annars! 😳 Vi hade två buljongtärningar i också samt svartpeppar.

Tove

2018-11-14

Så otroligt god!

Besarta

2018-10-02

För sött med kokosmjölken, varför jag la i matlagningsgrädde, och även spiskummin. Istället för tomater la jag i champinjoner. Blev övergott. Vid ett tillfälle även kokt (i små bitar)potatis, därefter blandade allesammans till en gryta. Perfekt 👌🏻

Caroline

2018-09-13

Jag tyckte den var för stark.Tyckte inte om denna.

Håkan

2018-04-08

Detta blev mycket gott. Tog bara ett kryddmått av kajennpepparn då min erfarenhet av vegetariska rätter är att de inte blir bra av för stark kryddning, annars är det gjort efter receptet.

B

2018-03-14

Gött!

Marie

2017-10-23

Supergott!

Tatiana

2017-10-11

Supergott! Som alla skrev under, lättlagat, och hakat lite kokt potatis i från tidigare tipset😊. Dock 1 tsk kajennpeppar är lite för mycket för min sma k, så det ska halveras nästan gång. Men vissa kanske älskar riktigt spisy.:)

ema

2016-04-24

Fantastiskt gott och så lätt- och snabblagat. Jag missade kajennpepparn första gången och eftersom det var så gott så har den fått utgå. Färska tomater har jag aldrig på vinterhalvåret men hela tomater från burk (utan spadet, som jag frös in för framtida bruk) går alldeles utmärkt likaså frusen bladspenat.

Sonja

2016-02-21

Mycket god! Jag lade i några kokta potatisar skurna i bitar också.

Rosanna

2016-01-14

Väldigt god! jag kokar ibland potatis i småbitar på sidan och slänger i i slutet. Blir matigt och gott.

Camillal777

2015-10-12

Så god!!! ♡

Ärtan andersson

2015-07-25

Ska jag ha 400 g kikärtor efter avsköljning eller ska jag ha en burk på 400 g som efter avsköljning ger runt 250 g kikärtor?

Madelene

2014-09-29

Underbart god! Jag hackade i en färsk chili och kryddade med garam masala. Fräscht och väldigt mättande med naanbröd till :)

Monika

2014-02-10

Snabbt och gott! Kryddar med grammasala vilket blir super! Min alternativ tillkorvstroganoff!

Nick

2013-10-15

Kan jag få smaka först? ;-)

Vicki

2013-09-13

Fantastisk gryta! Jag tillsätter dock alltid spiskummin och chili-flakes för hetta och smak, kikärtor och spiskummin går hand i hand! :)

WiolaH

2012-11-30

Snabblagad, billig o god...... "Spicar till" den med lite koriander/spiskummin-blandning ibland.

Maria

2012-04-17

Billig, god och mättande gryta. Mild i smaken så den passar bra till barnfamiljer, annars kan jag tänka mig att lite chili spicar till den lite!

Liknande recept

Butternutomelett

(0)

Tomatsoppa och toast fylld med parmesan- och cannellinikräm

(18)

Nudelsallad med sojabönor

(9)

Krispiga bönbollar i pitabröd med yoghurtsås

(12)

Grillade grönsaker med chunky kikärtsröra

(12)

Mexikansk ranchsallad med kyckling och avokadodressing

(0)

Gulasch med bönor

(23)

Black bean burgare

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies