Kikärtsbollar med couscous, picklad lök och vitlökssås

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

En god vegomiddag på handrullade kikärtsbollar med couscous, tomat och som toppas med picklad rödlök och mytayoghurt.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 16 st
  • 200 g kikärtsbollar torr mix
  • 2.5 dl hett vatten
  • olja, till stekning
  • 3 tomater, tärnade
  • Picklad rödlök
  • 1 rödlök
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 msk ättiksprit (12 %)
  • Myntayoghurt
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 2 tsk torkad mynta
  • salt
  • Couscous
  • 3 dl couscous
  • 3 dl vatten
  • 1 msk olja
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Picklad rödlök: Skiva rödlöken tunt med mandolin. Blanda vatten, socker och ättiksprit i en skål. Lägg ner löken in lagen och låt stå fram till serveringen.

Myntayoghurt:

  1. Blanda yoghurt med vitlök och mynta, smaka av med salt.

Kikärtsbollar:

  1. Blanda kikärtsmixen med hett vatten enligt anvisningen på förpackningen och låt stå i 5 min. Forma ca 20 bollar av kikärtssmeten och stek runt om i olja på medelvärme ca 10 min. Servera kikärtsbollarna med couscous, myntayoghurt, tärnade tomater och picklad rödlök.

Couscous:

  1. Mät upp couscous i en skål och häll över kokande vatten, olja och salt. Rör om och täck med en tallrik eller plastfolie. Låt stå ca 5 min. Rör om med en gaffel tills couscousen är klumpfri.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lingonmarinerad fläskkarré - Coop

(2)

Ugnspannkaka med morot och bacon - Coop

(2)

Pasta med tomatsås och gratinerad fetaost - Coop

(3)

Fiskgryta med tomat och curry - Coop

(16)

Zucchinifritters med bulgursallad - Coop

(4)

Tomatsoppa med färsk tortelloni och spenat - Coop

(7)

Lotta Lundgren - Kyckling med fänkål och apelsin - Coop

(0)

Couscouspanna med fisk - Coop

(1)
16 st
  • Ingredienser 16 st
  • 200 g kikärtsbollar torr mix
  • 2.5 dl hett vatten
  • olja, till stekning
  • 3 tomater, tärnade
  • Picklad rödlök
  • 1 rödlök
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 msk ättiksprit (12 %)
  • Myntayoghurt
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 2 tsk torkad mynta
  • salt
  • Couscous
  • 3 dl couscous
  • 3 dl vatten
  • 1 msk olja
  • 0.5 tsk salt

Kikärtsbollar med couscous, picklad lök och vitlökssås

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

En god vegomiddag på handrullade kikärtsbollar med couscous, tomat och som toppas med picklad rödlök och mytayoghurt.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Picklad rödlök: Skiva rödlöken tunt med mandolin. Blanda vatten, socker och ättiksprit i en skål. Lägg ner löken in lagen och låt stå fram till serveringen.

Myntayoghurt:

  1. Blanda yoghurt med vitlök och mynta, smaka av med salt.

Kikärtsbollar:

  1. Blanda kikärtsmixen med hett vatten enligt anvisningen på förpackningen och låt stå i 5 min. Forma ca 20 bollar av kikärtssmeten och stek runt om i olja på medelvärme ca 10 min. Servera kikärtsbollarna med couscous, myntayoghurt, tärnade tomater och picklad rödlök.

Couscous:

  1. Mät upp couscous i en skål och häll över kokande vatten, olja och salt. Rör om och täck med en tallrik eller plastfolie. Låt stå ca 5 min. Rör om med en gaffel tills couscousen är klumpfri.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lingonmarinerad fläskkarré - Coop

(2)

Ugnspannkaka med morot och bacon - Coop

(2)

Pasta med tomatsås och gratinerad fetaost - Coop

(3)

Fiskgryta med tomat och curry - Coop

(16)

Zucchinifritters med bulgursallad - Coop

(4)

Tomatsoppa med färsk tortelloni och spenat - Coop

(7)

Lotta Lundgren - Kyckling med fänkål och apelsin - Coop

(0)

Couscouspanna med fisk - Coop

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies