Kikärtsbiffar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.53 (49 betyg)

Goda vegetariska biffar med smak av vitlök och soltorkade tomater.

Tillagningstid: 25 minuter
Svårighetsgrad:Medel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g potatis
  • 800 g kikärtor
  • 10 finhackade soltorkade tomater
  • 1 finhackad liten gul lök
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • 2 ägg
  • 1 tsk salt
  • Sås:
  • 2 dl matyoghurt 10%
  • 100 g fetaost
  • 2 tsk mynta
  • Till servering:
  • 200 g cocktailtomater

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt potatisen svalna. Riv potatisen grovt ner i en bunke. Blanda ner sköljda och avrunna kikärtor, lök, vitlök, salt och peppar. Krama sönder kikärtorna och mosa ihop till ett mos med händerna eller en potatiskross. Blanda även i hackade soltorkade tomater.
  2. Forma till 12 stycken biffar. Hetta upp en stekpanna med olja och smör. Stek biffarna i två omgångar. Stek tills de är varma och har fin färg, 6-8 minuter.
  3. Blanda ihop yoghurt, feta och mynta. Servera biffarna med sås och stekta små tomater.

Tips

Koka gärna potatisen dagen innan.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Emelie

2016-11-17

Andra har skrivit att det inte behövdes ägg, men det tyckte jag behövdes. Mixade det mesta av kikärtorna men några var fortfarande hela vilket blev väldigt gott i biffarna. Gick hem hos både mig, mannen och ettåringen!

Annika

2015-11-07

Tyckte inte alls om denna recept. Biffarna höll dåligt ihop och hade behövt mjöl för att binda samman....Smakade för mastigt potatis o kikärter har liknande konsistens så det blev för mycket av den varan.....Nej det var ingen som föll mig i smaken.

maria

2015-07-10

jag gjorde biffarna utan ägg och soltorkade tomater, och blev förvånad över hur stora biffarna var eftersom jag förväntat mig att de skulle vara mini biffar. det gick också väldigt bra utan äggen, de behövs verkligen inte eftersom potatisen håller ihop väldigt bra. nästa gång testar jag nog aatt ha lite mer kryddor i för mera smak

Topias

2015-03-10

5+

Natalia

2015-01-05

Mixade kikärtorna och det funkade utmärkt. Behövs inga ägg. Mycket goda biffar!

Ellen

2015-01-05

Enligt tidningen "Mersmak" ska det inte vara ägg i över huvud taget, det fungerade alldeles utmärkt utan (även utan majsena, vilket enligt några av kommentarerna skulle vara nödvändigt). Mitt tips är alltså: skippa äggen, och sedan kan man mixa kikärtorna lite också så håller de ihop lättare. Mycket bra och gott recept!

Liselotte Wetterstrand Waldenström

2014-12-31

Varför skriver man inte bara ut själva receptet när man trycker på skriv ut? Mycket onödigt pappersslöseri!

Birgitta Buska

2014-10-18

Det står i receptet att man skall använda 2 ägg men när ska man lägga till dom? Det står inget om det eller?

Kari

2014-08-18

Tycker att tidsangivelsen är lite missvisande. Tiden för att koka potatis är i alla fall inte inräknad...

Ruth

2014-07-08

Står inget om äggen heller, men man tar väl i dom det sista?

Checkbox Coop

2014-06-23

Nadja: Soltorkade tomater ska i samtidigt som kikärtorna, vi ändrar i receptet. Tack för att du sa till och lycka till!

nadja

2014-06-22

Undrar en sak ang receptet. Ingrediensen: soltorkade tomater. vad ska man göra med dom? Står ej i receptet...

Johanna

2014-02-12

Väldigt goda och enkla att göra. Visst tar det lite tid, men utan komplicerade moment! Man kan gott krydda på lite extra med både peppar och örter/chili.

Kristin

2014-01-06

Supergoda! Rekommenderas!

Nilla Myrgren

2013-10-08

Jag skippade äggen för jag äter inte det. så jag tog i lite mjöl istället och det funkade bra. Jo jag mixade kikärterna lättare att forma och så håller de bättre ihop. Jag hade en potatisgratäng till och en massa stekta trattkantareller. Det blev en super god middag. :)

K

2013-04-07

Goda. Jag mixade kikärterna först, då höll biffarna ihop bra.

Ella

2013-02-12

Biffarna hade bra smak men jag tycker det var svårt att finfördela kikärtorna så biffarna föll sönder.

Milla

2013-02-03

en del av kommentarerna här säger mer om er än om receptet...

Emma

2013-01-29

Det måste ju ta längre tid att skala koka och svalna potatisen än 25 minuter. Sen ska man göra resten. Dåligt recept!

K.

2013-01-27

majsenamjöl ca 2 msk

Ulla

2013-01-22

Jag har gjort dom flera gånger och använt No Egg istället för ägg. Fungerar perfekt och dom blir jättegoda!

Marie

2013-01-22

Och hur mycket majsenamjöl ska det vara i då?

Kajsa von Friesen

2013-01-07

Alternativ svampbiffar. Ett gott potatismos. Svamp, egenplockad skogssvamp. Förkokt. Mängd efter önskemål. Blanda och forma potatisbullar, vänd i krossad cornflakes. Stek lätt knapriga och servera med sallad.

Kattis

2013-01-07

Man kan göra dem utan ägg men majsenamjöl ska man ha

Lara

2013-01-03

Kikärtsbiffars recept är fel p.g.a det fattas maesena och ägg

Liknande recept

Spara recept

Vegetarisk chili con carne

Betyg
Betyg
(106)
Spara recept

Chili con carne med mifú

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Rosépepparfilé

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Ugnsstekta kycklingklubbor och grönsaker med stora vita bönor

Betyg
Betyg
(78)
Spara recept

Paprika- och kikärtsburgare med dillslungad gurksallad

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Böngryta

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Krispiga bönbollar i pitabröd med yoghurtsås

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Kikärtsgryta med pumpa och dadlar

Betyg
Betyg
(27)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 500 g potatis
  • 800 g kikärtor
  • 10 finhackade soltorkade tomater
  • 1 finhackad liten gul lök
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • 2 ägg
  • 1 tsk salt
  • Sås:
  • 2 dl matyoghurt 10%
  • 100 g fetaost
  • 2 tsk mynta
  • Till servering:
  • 200 g cocktailtomater

Kikärtsbiffar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.53 (49 betyg)

Goda vegetariska biffar med smak av vitlök och soltorkade tomater.

Tillagningstid: 25 minuter
Svårighetsgrad:Medel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt potatisen svalna. Riv potatisen grovt ner i en bunke. Blanda ner sköljda och avrunna kikärtor, lök, vitlök, salt och peppar. Krama sönder kikärtorna och mosa ihop till ett mos med händerna eller en potatiskross. Blanda även i hackade soltorkade tomater.
  2. Forma till 12 stycken biffar. Hetta upp en stekpanna med olja och smör. Stek biffarna i två omgångar. Stek tills de är varma och har fin färg, 6-8 minuter.
  3. Blanda ihop yoghurt, feta och mynta. Servera biffarna med sås och stekta små tomater.

Tips

Koka gärna potatisen dagen innan.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Emelie

2016-11-17

Andra har skrivit att det inte behövdes ägg, men det tyckte jag behövdes. Mixade det mesta av kikärtorna men några var fortfarande hela vilket blev väldigt gott i biffarna. Gick hem hos både mig, mannen och ettåringen!

Annika

2015-11-07

Tyckte inte alls om denna recept. Biffarna höll dåligt ihop och hade behövt mjöl för att binda samman....Smakade för mastigt potatis o kikärter har liknande konsistens så det blev för mycket av den varan.....Nej det var ingen som föll mig i smaken.

maria

2015-07-10

jag gjorde biffarna utan ägg och soltorkade tomater, och blev förvånad över hur stora biffarna var eftersom jag förväntat mig att de skulle vara mini biffar. det gick också väldigt bra utan äggen, de behövs verkligen inte eftersom potatisen håller ihop väldigt bra. nästa gång testar jag nog aatt ha lite mer kryddor i för mera smak

Topias

2015-03-10

5+

Natalia

2015-01-05

Mixade kikärtorna och det funkade utmärkt. Behövs inga ägg. Mycket goda biffar!

Ellen

2015-01-05

Enligt tidningen "Mersmak" ska det inte vara ägg i över huvud taget, det fungerade alldeles utmärkt utan (även utan majsena, vilket enligt några av kommentarerna skulle vara nödvändigt). Mitt tips är alltså: skippa äggen, och sedan kan man mixa kikärtorna lite också så håller de ihop lättare. Mycket bra och gott recept!

Liselotte Wetterstrand Waldenström

2014-12-31

Varför skriver man inte bara ut själva receptet när man trycker på skriv ut? Mycket onödigt pappersslöseri!

Birgitta Buska

2014-10-18

Det står i receptet att man skall använda 2 ägg men när ska man lägga till dom? Det står inget om det eller?

Kari

2014-08-18

Tycker att tidsangivelsen är lite missvisande. Tiden för att koka potatis är i alla fall inte inräknad...

Ruth

2014-07-08

Står inget om äggen heller, men man tar väl i dom det sista?

Checkbox Coop

2014-06-23

Nadja: Soltorkade tomater ska i samtidigt som kikärtorna, vi ändrar i receptet. Tack för att du sa till och lycka till!

nadja

2014-06-22

Undrar en sak ang receptet. Ingrediensen: soltorkade tomater. vad ska man göra med dom? Står ej i receptet...

Johanna

2014-02-12

Väldigt goda och enkla att göra. Visst tar det lite tid, men utan komplicerade moment! Man kan gott krydda på lite extra med både peppar och örter/chili.

Kristin

2014-01-06

Supergoda! Rekommenderas!

Nilla Myrgren

2013-10-08

Jag skippade äggen för jag äter inte det. så jag tog i lite mjöl istället och det funkade bra. Jo jag mixade kikärterna lättare att forma och så håller de bättre ihop. Jag hade en potatisgratäng till och en massa stekta trattkantareller. Det blev en super god middag. :)

K

2013-04-07

Goda. Jag mixade kikärterna först, då höll biffarna ihop bra.

Ella

2013-02-12

Biffarna hade bra smak men jag tycker det var svårt att finfördela kikärtorna så biffarna föll sönder.

Milla

2013-02-03

en del av kommentarerna här säger mer om er än om receptet...

Emma

2013-01-29

Det måste ju ta längre tid att skala koka och svalna potatisen än 25 minuter. Sen ska man göra resten. Dåligt recept!

K.

2013-01-27

majsenamjöl ca 2 msk

Ulla

2013-01-22

Jag har gjort dom flera gånger och använt No Egg istället för ägg. Fungerar perfekt och dom blir jättegoda!

Marie

2013-01-22

Och hur mycket majsenamjöl ska det vara i då?

Kajsa von Friesen

2013-01-07

Alternativ svampbiffar. Ett gott potatismos. Svamp, egenplockad skogssvamp. Förkokt. Mängd efter önskemål. Blanda och forma potatisbullar, vänd i krossad cornflakes. Stek lätt knapriga och servera med sallad.

Kattis

2013-01-07

Man kan göra dem utan ägg men majsenamjöl ska man ha

Lara

2013-01-03

Kikärtsbiffars recept är fel p.g.a det fattas maesena och ägg

Liknande recept

Spara recept

Vegetarisk chili con carne

Betyg
Betyg
(106)
Spara recept

Chili con carne med mifú

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Rosépepparfilé

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Ugnsstekta kycklingklubbor och grönsaker med stora vita bönor

Betyg
Betyg
(78)
Spara recept

Paprika- och kikärtsburgare med dillslungad gurksallad

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Böngryta

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Krispiga bönbollar i pitabröd med yoghurtsås

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Kikärtsgryta med pumpa och dadlar

Betyg
Betyg
(27)