
Kikärtsbiffar
Goda vegetariska biffar med smak av vitlök och soltorkade tomater.
- 500 g potatis
- 800 g kikärtor
- 10 finhackade soltorkade tomater
- 1 finhackad liten gul lök
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 0.5 tsk svartpeppar
- 2 msk olivolja
- 1 msk smör
- 2 ägg
- 1 tsk salt
- Sås:
- 2 dl matyoghurt 10%
- 100 g fetaost
- 2 tsk mynta
- Till servering:
- 200 g cocktailtomater
Gör så här
- Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt potatisen svalna. Riv potatisen grovt ner i en bunke. Blanda ner sköljda och avrunna kikärtor, lök, vitlök, salt och peppar. Krama sönder kikärtorna och mosa ihop till ett mos med händerna eller en potatiskross. Blanda även i hackade soltorkade tomater.
- Forma till 12 stycken biffar. Hetta upp en stekpanna med olja och smör. Stek biffarna i två omgångar. Stek tills de är varma och har fin färg, 6-8 minuter.
- Blanda ihop yoghurt, feta och mynta. Servera biffarna med sås och stekta små tomater.
Tips

Koka gärna potatisen dagen innan.
Liknande recept
Kikärtsbiffar
Goda vegetariska biffar med smak av vitlök och soltorkade tomater.
Gör så här
- Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt potatisen svalna. Riv potatisen grovt ner i en bunke. Blanda ner sköljda och avrunna kikärtor, lök, vitlök, salt och peppar. Krama sönder kikärtorna och mosa ihop till ett mos med händerna eller en potatiskross. Blanda även i hackade soltorkade tomater.
- Forma till 12 stycken biffar. Hetta upp en stekpanna med olja och smör. Stek biffarna i två omgångar. Stek tills de är varma och har fin färg, 6-8 minuter.
- Blanda ihop yoghurt, feta och mynta. Servera biffarna med sås och stekta små tomater.
Tips

Koka gärna potatisen dagen innan.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2016-11-17
Andra har skrivit att det inte behövdes ägg, men det tyckte jag behövdes. Mixade det mesta av kikärtorna men några var fortfarande hela vilket blev väldigt gott i biffarna. Gick hem hos både mig, mannen och ettåringen!
2015-11-07
Tyckte inte alls om denna recept. Biffarna höll dåligt ihop och hade behövt mjöl för att binda samman....Smakade för mastigt potatis o kikärter har liknande konsistens så det blev för mycket av den varan.....Nej det var ingen som föll mig i smaken.
2015-07-10
jag gjorde biffarna utan ägg och soltorkade tomater, och blev förvånad över hur stora biffarna var eftersom jag förväntat mig att de skulle vara mini biffar. det gick också väldigt bra utan äggen, de behövs verkligen inte eftersom potatisen håller ihop väldigt bra. nästa gång testar jag nog aatt ha lite mer kryddor i för mera smak
2015-03-10
5+
2015-01-05
Mixade kikärtorna och det funkade utmärkt. Behövs inga ägg. Mycket goda biffar!
2015-01-05
Enligt tidningen "Mersmak" ska det inte vara ägg i över huvud taget, det fungerade alldeles utmärkt utan (även utan majsena, vilket enligt några av kommentarerna skulle vara nödvändigt). Mitt tips är alltså: skippa äggen, och sedan kan man mixa kikärtorna lite också så håller de ihop lättare. Mycket bra och gott recept!
2014-12-31
Varför skriver man inte bara ut själva receptet när man trycker på skriv ut? Mycket onödigt pappersslöseri!
2014-10-18
Det står i receptet att man skall använda 2 ägg men när ska man lägga till dom? Det står inget om det eller?
2014-08-18
Tycker att tidsangivelsen är lite missvisande. Tiden för att koka potatis är i alla fall inte inräknad...
2014-07-08
Står inget om äggen heller, men man tar väl i dom det sista?
2014-06-23
Nadja: Soltorkade tomater ska i samtidigt som kikärtorna, vi ändrar i receptet. Tack för att du sa till och lycka till!
2014-06-22
Undrar en sak ang receptet. Ingrediensen: soltorkade tomater. vad ska man göra med dom? Står ej i receptet...
2014-02-12
Väldigt goda och enkla att göra. Visst tar det lite tid, men utan komplicerade moment! Man kan gott krydda på lite extra med både peppar och örter/chili.
2014-01-06
Supergoda! Rekommenderas!
2013-10-08
Jag skippade äggen för jag äter inte det. så jag tog i lite mjöl istället och det funkade bra. Jo jag mixade kikärterna lättare att forma och så håller de bättre ihop. Jag hade en potatisgratäng till och en massa stekta trattkantareller. Det blev en super god middag. :)
2013-04-07
Goda. Jag mixade kikärterna först, då höll biffarna ihop bra.
2013-02-12
Biffarna hade bra smak men jag tycker det var svårt att finfördela kikärtorna så biffarna föll sönder.
2013-02-03
en del av kommentarerna här säger mer om er än om receptet...
2013-01-29
Det måste ju ta längre tid att skala koka och svalna potatisen än 25 minuter. Sen ska man göra resten. Dåligt recept!
2013-01-27
majsenamjöl ca 2 msk
2013-01-22
Jag har gjort dom flera gånger och använt No Egg istället för ägg. Fungerar perfekt och dom blir jättegoda!
2013-01-22
Och hur mycket majsenamjöl ska det vara i då?
2013-01-07
Alternativ svampbiffar. Ett gott potatismos. Svamp, egenplockad skogssvamp. Förkokt. Mängd efter önskemål. Blanda och forma potatisbullar, vänd i krossad cornflakes. Stek lätt knapriga och servera med sallad.
2013-01-07
Man kan göra dem utan ägg men majsenamjöl ska man ha
2013-01-03
Kikärtsbiffars recept är fel p.g.a det fattas maesena och ägg
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Emelie
2016-11-17
Andra har skrivit att det inte behövdes ägg, men det tyckte jag behövdes. Mixade det mesta av kikärtorna men några var fortfarande hela vilket blev väldigt gott i biffarna. Gick hem hos både mig, mannen och ettåringen!
Annika
2015-11-07
Tyckte inte alls om denna recept. Biffarna höll dåligt ihop och hade behövt mjöl för att binda samman....Smakade för mastigt potatis o kikärter har liknande konsistens så det blev för mycket av den varan.....Nej det var ingen som föll mig i smaken.
maria
2015-07-10
jag gjorde biffarna utan ägg och soltorkade tomater, och blev förvånad över hur stora biffarna var eftersom jag förväntat mig att de skulle vara mini biffar. det gick också väldigt bra utan äggen, de behövs verkligen inte eftersom potatisen håller ihop väldigt bra. nästa gång testar jag nog aatt ha lite mer kryddor i för mera smak
Topias
2015-03-10
5+
Natalia
2015-01-05
Mixade kikärtorna och det funkade utmärkt. Behövs inga ägg. Mycket goda biffar!
Ellen
2015-01-05
Enligt tidningen "Mersmak" ska det inte vara ägg i över huvud taget, det fungerade alldeles utmärkt utan (även utan majsena, vilket enligt några av kommentarerna skulle vara nödvändigt). Mitt tips är alltså: skippa äggen, och sedan kan man mixa kikärtorna lite också så håller de ihop lättare. Mycket bra och gott recept!
Liselotte Wetterstrand Waldenström
2014-12-31
Varför skriver man inte bara ut själva receptet när man trycker på skriv ut? Mycket onödigt pappersslöseri!
Birgitta Buska
2014-10-18
Det står i receptet att man skall använda 2 ägg men när ska man lägga till dom? Det står inget om det eller?
Kari
2014-08-18
Tycker att tidsangivelsen är lite missvisande. Tiden för att koka potatis är i alla fall inte inräknad...
Ruth
2014-07-08
Står inget om äggen heller, men man tar väl i dom det sista?
2014-06-23
Nadja: Soltorkade tomater ska i samtidigt som kikärtorna, vi ändrar i receptet. Tack för att du sa till och lycka till!
nadja
2014-06-22
Undrar en sak ang receptet. Ingrediensen: soltorkade tomater. vad ska man göra med dom? Står ej i receptet...
Johanna
2014-02-12
Väldigt goda och enkla att göra. Visst tar det lite tid, men utan komplicerade moment! Man kan gott krydda på lite extra med både peppar och örter/chili.
Kristin
2014-01-06
Supergoda! Rekommenderas!
Nilla Myrgren
2013-10-08
Jag skippade äggen för jag äter inte det. så jag tog i lite mjöl istället och det funkade bra. Jo jag mixade kikärterna lättare att forma och så håller de bättre ihop. Jag hade en potatisgratäng till och en massa stekta trattkantareller. Det blev en super god middag. :)
K
2013-04-07
Goda. Jag mixade kikärterna först, då höll biffarna ihop bra.
Ella
2013-02-12
Biffarna hade bra smak men jag tycker det var svårt att finfördela kikärtorna så biffarna föll sönder.
Milla
2013-02-03
en del av kommentarerna här säger mer om er än om receptet...
Emma
2013-01-29
Det måste ju ta längre tid att skala koka och svalna potatisen än 25 minuter. Sen ska man göra resten. Dåligt recept!
K.
2013-01-27
majsenamjöl ca 2 msk
Ulla
2013-01-22
Jag har gjort dom flera gånger och använt No Egg istället för ägg. Fungerar perfekt och dom blir jättegoda!
Marie
2013-01-22
Och hur mycket majsenamjöl ska det vara i då?
Kajsa von Friesen
2013-01-07
Alternativ svampbiffar. Ett gott potatismos. Svamp, egenplockad skogssvamp. Förkokt. Mängd efter önskemål. Blanda och forma potatisbullar, vänd i krossad cornflakes. Stek lätt knapriga och servera med sallad.
Kattis
2013-01-07
Man kan göra dem utan ägg men majsenamjöl ska man ha
Lara
2013-01-03
Kikärtsbiffars recept är fel p.g.a det fattas maesena och ägg