Key lime pie med jordgubbar

Betyg (1-5):
5 (5 betyg)

ˮAllaˮ älskar key lime pie!

Tillagningstid: 30 min + tid att svalna och stelna
Ugnstemperatur:175º
12 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 10 st
  • 100 g digestivekex
  • 100 g salta kex, tex saltiner
  • 100 g smält smör
  • Fyllning
  • 1 burk kondenserad mjölk, 400 g
  • färskpressad saft av 4 lime
  • 1.5 dl vispgrädde
  • Garnering
  • 2 dl crème fraiche
  • lime i skivor
  • jordgubbar
  • mynta

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Mixa eller mortla kexen till ett fint smul. Tillsätt det smälta smöret och tryck ut kexmassan i en form med löstagbara kanter, ca 20 cm i diameter.
  2. Grädda pajskalet i nedre delen av ugnen ca 15 min. Låt kallna. Blanda kondenserad mjölk och limesaft i en bunke. Vispa grädden fluffig och vänd försiktigt ner i smeten. Häll smeten i pajskalet.
  3. Täck med plast och ställ kallt minst 3 timmar, men gärna över natten. Vispa crème fraichen fluffig och bred över pajen. Garnera med limeskivor, jordgubbar och mynta.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Vattenmelonsoppa - Coop

(0)

Smulpaj med blåbär och vit choklad - Coop

(21)

Banan- och kokosglass med rå kolasås och rostade mandlar - Coop

(19)

Jordgubbsglass med vaniljdrömmar - Coop

(1)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter - Coop

(2)

Hallonsmoothie - Coop

(7)

Frasvåfflor - Coop

(123)

Hemavans äppelkaka - Coop

(150)
10 st
  • Ingredienser 10 st
  • 100 g digestivekex
  • 100 g salta kex, tex saltiner
  • 100 g smält smör
  • Fyllning
  • 1 burk kondenserad mjölk, 400 g
  • färskpressad saft av 4 lime
  • 1.5 dl vispgrädde
  • Garnering
  • 2 dl crème fraiche
  • lime i skivor
  • jordgubbar
  • mynta

Key lime pie med jordgubbar

Betyg (1-5):
5 (5 betyg)

ˮAllaˮ älskar key lime pie!

Tillagningstid: 30 min + tid att svalna och stelna
Ugnstemperatur:175º
12 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Mixa eller mortla kexen till ett fint smul. Tillsätt det smälta smöret och tryck ut kexmassan i en form med löstagbara kanter, ca 20 cm i diameter.
  2. Grädda pajskalet i nedre delen av ugnen ca 15 min. Låt kallna. Blanda kondenserad mjölk och limesaft i en bunke. Vispa grädden fluffig och vänd försiktigt ner i smeten. Häll smeten i pajskalet.
  3. Täck med plast och ställ kallt minst 3 timmar, men gärna över natten. Vispa crème fraichen fluffig och bred över pajen. Garnera med limeskivor, jordgubbar och mynta.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Vattenmelonsoppa - Coop

(0)

Smulpaj med blåbär och vit choklad - Coop

(21)

Banan- och kokosglass med rå kolasås och rostade mandlar - Coop

(19)

Jordgubbsglass med vaniljdrömmar - Coop

(1)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter - Coop

(2)

Hallonsmoothie - Coop

(7)

Frasvåfflor - Coop

(123)

Hemavans äppelkaka - Coop

(150)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies