Key lime pie med jordgubbar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

ˮAllaˮ älskar key lime pie!

Tillagningstid: 30 min + tid att svalna och stelna
Ugnstemperatur:175º
12 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 100 g digestivekex
  • 100 g salta kex, tex saltiner
  • 100 g smält smör
  • Fyllning
  • 1 burk kondenserad mjölk, 400 g
  • färskpressad saft av 4 lime
  • 1.5 dl vispgrädde
  • Garnering
  • 2 dl crème fraiche
  • lime i skivor
  • jordgubbar
  • mynta

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Mixa eller mortla kexen till ett fint smul. Tillsätt det smälta smöret och tryck ut kexmassan i en form med löstagbara kanter, ca 20 cm i diameter.
  2. Grädda pajskalet i nedre delen av ugnen ca 15 min. Låt kallna. Blanda kondenserad mjölk och limesaft i en bunke. Vispa grädden fluffig och vänd försiktigt ner i smeten. Häll smeten i pajskalet.
  3. Täck med plast och ställ kallt minst 3 timmar, men gärna över natten. Vispa crème fraichen fluffig och bred över pajen. Garnera med limeskivor, jordgubbar och mynta.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kladdkaka med inbakade godisägg

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Kokosbollar med vit choklad och lime

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Enkel cheesecake

Betyg
Betyg
(64)
Spara recept

Passionsfruktscheesecake

Betyg
Betyg
(34)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 100 g digestivekex
  • 100 g salta kex, tex saltiner
  • 100 g smält smör
  • Fyllning
  • 1 burk kondenserad mjölk, 400 g
  • färskpressad saft av 4 lime
  • 1.5 dl vispgrädde
  • Garnering
  • 2 dl crème fraiche
  • lime i skivor
  • jordgubbar
  • mynta

Key lime pie med jordgubbar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

ˮAllaˮ älskar key lime pie!

Tillagningstid: 30 min + tid att svalna och stelna
Ugnstemperatur:175º
12 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Mixa eller mortla kexen till ett fint smul. Tillsätt det smälta smöret och tryck ut kexmassan i en form med löstagbara kanter, ca 20 cm i diameter.
  2. Grädda pajskalet i nedre delen av ugnen ca 15 min. Låt kallna. Blanda kondenserad mjölk och limesaft i en bunke. Vispa grädden fluffig och vänd försiktigt ner i smeten. Häll smeten i pajskalet.
  3. Täck med plast och ställ kallt minst 3 timmar, men gärna över natten. Vispa crème fraichen fluffig och bred över pajen. Garnera med limeskivor, jordgubbar och mynta.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kladdkaka med inbakade godisägg

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Kokosbollar med vit choklad och lime

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Enkel cheesecake

Betyg
Betyg
(64)
Spara recept

Passionsfruktscheesecake

Betyg
Betyg
(34)