Key lime pie med jordgubbar

Betyg (1-5):
5 (5 betyg)

ˮAllaˮ älskar key lime pie!

Tillagningstid: 30 min + tid att svalna och stelna
Ugnstemperatur:175º
12 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 100 g digestivekex
  • 100 g salta kex, tex saltiner
  • 100 g smält smör
  • Fyllning
  • 1 burk kondenserad mjölk, 400 g
  • färskpressad saft av 4 lime
  • 1.5 dl vispgrädde
  • Garnering
  • 2 dl crème fraiche
  • lime i skivor
  • jordgubbar
  • mynta

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Mixa eller mortla kexen till ett fint smul. Tillsätt det smälta smöret och tryck ut kexmassan i en form med löstagbara kanter, ca 20 cm i diameter.
  2. Grädda pajskalet i nedre delen av ugnen ca 15 min. Låt kallna. Blanda kondenserad mjölk och limesaft i en bunke. Vispa grädden fluffig och vänd försiktigt ner i smeten. Häll smeten i pajskalet.
  3. Täck med plast och ställ kallt minst 3 timmar, men gärna över natten. Vispa crème fraichen fluffig och bred över pajen. Garnera med limeskivor, jordgubbar och mynta.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kladdkaka med inbakade godisägg

(4)

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

(10)

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

(5)

Bärbägare

(14)

Banoffee-paj

(83)

Kokosbollar med vit choklad och lime

(3)

Snabba marängbakelser

(1)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 100 g digestivekex
  • 100 g salta kex, tex saltiner
  • 100 g smält smör
  • Fyllning
  • 1 burk kondenserad mjölk, 400 g
  • färskpressad saft av 4 lime
  • 1.5 dl vispgrädde
  • Garnering
  • 2 dl crème fraiche
  • lime i skivor
  • jordgubbar
  • mynta

Key lime pie med jordgubbar

Betyg (1-5):
5 (5 betyg)

ˮAllaˮ älskar key lime pie!

Tillagningstid: 30 min + tid att svalna och stelna
Ugnstemperatur:175º
12 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Mixa eller mortla kexen till ett fint smul. Tillsätt det smälta smöret och tryck ut kexmassan i en form med löstagbara kanter, ca 20 cm i diameter.
  2. Grädda pajskalet i nedre delen av ugnen ca 15 min. Låt kallna. Blanda kondenserad mjölk och limesaft i en bunke. Vispa grädden fluffig och vänd försiktigt ner i smeten. Häll smeten i pajskalet.
  3. Täck med plast och ställ kallt minst 3 timmar, men gärna över natten. Vispa crème fraichen fluffig och bred över pajen. Garnera med limeskivor, jordgubbar och mynta.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kladdkaka med inbakade godisägg

(4)

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

(10)

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

(5)

Bärbägare

(14)

Banoffee-paj

(83)

Kokosbollar med vit choklad och lime

(3)

Snabba marängbakelser

(1)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies