
Key lime pie
Kall citronpaj med digestivekex och marängtopping.
- Pajskal:
- 200 g digestivekex
- 75 g smör
- 2 msk socker
- Fyllning:
- 3 ägg
- 40 cl sötad kondenserad mjölk
- 5 lime, pressad saft
- 3 msk socker
Gör så här
- Värm ugnen till 175º. Finfördela kexen i mortel eller matberedare. Smält smöret och blanda det med kexsmulor och socker. Tryck ut smuldegen i botten och lite upp på kanten i en rund bakform med löstagbar kant. Grädda pajskalet i mitten av ugnen 4-5 minuter. Låt svalna.
- Separera äggen. Rör ihop gulorna med mjölk och limejuice, blanda väl men vispa inte. Häll blandningen i pajskalet, släta till ytan och ställ i kylen tills den stelnat, gärna över natten.
- Värm ugnen till 250º. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner sockret. Spritsa eller bred ut marängsmeten över pajen. Sätt in den i mitten av ugnen tills marängen fått lite färg, 2-3 minuter.
- Servera pajen kall.
Servering
Liknande recept
Key lime pie
Kall citronpaj med digestivekex och marängtopping.
Gör så här
- Värm ugnen till 175º. Finfördela kexen i mortel eller matberedare. Smält smöret och blanda det med kexsmulor och socker. Tryck ut smuldegen i botten och lite upp på kanten i en rund bakform med löstagbar kant. Grädda pajskalet i mitten av ugnen 4-5 minuter. Låt svalna.
- Separera äggen. Rör ihop gulorna med mjölk och limejuice, blanda väl men vispa inte. Häll blandningen i pajskalet, släta till ytan och ställ i kylen tills den stelnat, gärna över natten.
- Värm ugnen till 250º. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner sockret. Spritsa eller bred ut marängsmeten över pajen. Sätt in den i mitten av ugnen tills marängen fått lite färg, 2-3 minuter.
- Servera pajen kall.
Servering
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2015-04-27
Godpaj
2014-04-19
Kass recept. Tips! Använd sötad kondeserad mjölk. Istället för att låta fyllningen stelna i kylen, grädda i ungnen medeltemperatur i 8-10min och sen på med marängsmeten och in i ungnen i ett par minuter tills den fått färg
2014-02-14
VARNING STOPP! Detta var det sämsta receptet jag använt! Slaskig och bitter fyllning och tiden i ugnen är helt fel. Skäms på er COOP att ni inte kollar sådana dåliga recept.!
2013-06-28
Kass recept. Det ska vara sötad kondenserad mjölk som ger en helt annan konsistens och smak. Sedan påverkas smakerna av att den inte stått i ugnen... Inte god... Smakar inte som en key lime paj ska smaka! Välj hellre ett annat recept.
2012-07-22
Ingen höjdare alls. Mer kondenserad mjölk behövs, den sötade varianten,då behövs inget extra socker.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Nawal
2015-04-27
Godpaj
Silvana
2014-04-19
Kass recept. Tips! Använd sötad kondeserad mjölk. Istället för att låta fyllningen stelna i kylen, grädda i ungnen medeltemperatur i 8-10min och sen på med marängsmeten och in i ungnen i ett par minuter tills den fått färg
Micke
2014-02-14
VARNING STOPP! Detta var det sämsta receptet jag använt! Slaskig och bitter fyllning och tiden i ugnen är helt fel. Skäms på er COOP att ni inte kollar sådana dåliga recept.!
Camilla
2013-06-28
Kass recept. Det ska vara sötad kondenserad mjölk som ger en helt annan konsistens och smak. Sedan påverkas smakerna av att den inte stått i ugnen... Inte god... Smakar inte som en key lime paj ska smaka! Välj hellre ett annat recept.
Nilla
2012-07-22
Ingen höjdare alls. Mer kondenserad mjölk behövs, den sötade varianten,då behövs inget extra socker.