Key lime pie

Betyg (1-5):
3.2 (76 betyg)

Kall citronpaj med digestivekex och marängtopping.

Tillagningstid: 45 min + 1 dygn i kyl
Ugnstemperatur:175-250º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Pajskal:
  • 200 g digestivekex
  • 75 g smör
  • 2 msk socker
  • Fyllning:
  • 3 ägg
  • 40 cl sötad kondenserad mjölk
  • 5 lime, pressad saft
  • 3 msk socker

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175º. Finfördela kexen i mortel eller matberedare. Smält smöret och blanda det med kexsmulor och socker. Tryck ut smuldegen i botten och lite upp på kanten i en rund bakform med löstagbar kant. Grädda pajskalet i mitten av ugnen 4-5 minuter. Låt svalna.
  2. Separera äggen. Rör ihop gulorna med mjölk och limejuice, blanda väl men vispa inte. Häll blandningen i pajskalet, släta till ytan och ställ i kylen tills den stelnat, gärna över natten.
  3. Värm ugnen till 250º. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner sockret. Spritsa eller bred ut marängsmeten över pajen. Sätt in den i mitten av ugnen tills marängen fått lite färg, 2-3 minuter.
  4. Servera pajen kall.

Servering

Servera som dessert eller till kaffe/te.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Nawal

2015-04-27

Godpaj

Silvana

2014-04-19

Kass recept. Tips! Använd sötad kondeserad mjölk. Istället för att låta fyllningen stelna i kylen, grädda i ungnen medeltemperatur i 8-10min och sen på med marängsmeten och in i ungnen i ett par minuter tills den fått färg

Micke

2014-02-14

VARNING STOPP! Detta var det sämsta receptet jag använt! Slaskig och bitter fyllning och tiden i ugnen är helt fel. Skäms på er COOP att ni inte kollar sådana dåliga recept.!

Camilla

2013-06-28

Kass recept. Det ska vara sötad kondenserad mjölk som ger en helt annan konsistens och smak. Sedan påverkas smakerna av att den inte stått i ugnen... Inte god... Smakar inte som en key lime paj ska smaka! Välj hellre ett annat recept.

Nilla

2012-07-22

Ingen höjdare alls. Mer kondenserad mjölk behövs, den sötade varianten,då behövs inget extra socker.

Liknande recept

Äppelsockerkaka

(34)

Rabarberdröm med färskost och sesamknäck

(1)

Cashewgräddglass med fikon

(2)

Krämig rabarberpannkaka

(8)

Vattenmelonsoppa

(0)

Chokladtoppar

(3)

Rabarberpaj

(42)

Lotta Lundgren - Äppel- och päronstrudel med romgrädde

(2)
7 st
  • Pajskal:
  • 200 g digestivekex
  • 75 g smör
  • 2 msk socker
  • Fyllning:
  • 3 ägg
  • 40 cl sötad kondenserad mjölk
  • 5 lime, pressad saft
  • 3 msk socker

Key lime pie

Betyg (1-5):
3.2 (76 betyg)

Kall citronpaj med digestivekex och marängtopping.

Tillagningstid: 45 min + 1 dygn i kyl
Ugnstemperatur:175-250º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175º. Finfördela kexen i mortel eller matberedare. Smält smöret och blanda det med kexsmulor och socker. Tryck ut smuldegen i botten och lite upp på kanten i en rund bakform med löstagbar kant. Grädda pajskalet i mitten av ugnen 4-5 minuter. Låt svalna.
  2. Separera äggen. Rör ihop gulorna med mjölk och limejuice, blanda väl men vispa inte. Häll blandningen i pajskalet, släta till ytan och ställ i kylen tills den stelnat, gärna över natten.
  3. Värm ugnen till 250º. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner sockret. Spritsa eller bred ut marängsmeten över pajen. Sätt in den i mitten av ugnen tills marängen fått lite färg, 2-3 minuter.
  4. Servera pajen kall.

Servering

Servera som dessert eller till kaffe/te.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Nawal

2015-04-27

Godpaj

Silvana

2014-04-19

Kass recept. Tips! Använd sötad kondeserad mjölk. Istället för att låta fyllningen stelna i kylen, grädda i ungnen medeltemperatur i 8-10min och sen på med marängsmeten och in i ungnen i ett par minuter tills den fått färg

Micke

2014-02-14

VARNING STOPP! Detta var det sämsta receptet jag använt! Slaskig och bitter fyllning och tiden i ugnen är helt fel. Skäms på er COOP att ni inte kollar sådana dåliga recept.!

Camilla

2013-06-28

Kass recept. Det ska vara sötad kondenserad mjölk som ger en helt annan konsistens och smak. Sedan påverkas smakerna av att den inte stått i ugnen... Inte god... Smakar inte som en key lime paj ska smaka! Välj hellre ett annat recept.

Nilla

2012-07-22

Ingen höjdare alls. Mer kondenserad mjölk behövs, den sötade varianten,då behövs inget extra socker.

Liknande recept

Äppelsockerkaka

(34)

Rabarberdröm med färskost och sesamknäck

(1)

Cashewgräddglass med fikon

(2)

Krämig rabarberpannkaka

(8)

Vattenmelonsoppa

(0)

Chokladtoppar

(3)

Rabarberpaj

(42)

Lotta Lundgren - Äppel- och päronstrudel med romgrädde

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies