Ketchup på rostade körsbärstomater

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Helt klart något för den som gör egna burgare.

Tillagningstid: 30 min + ca 4 tim i ugn
Ugnstemperatur:100º
4 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • 1 kg halverade körsbärstomater
  • 2 msk florsocker
  • 3 msk olivolja
  • 0.5 hackad gul lök
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 1 msk tomatpuré
  • 3 msk rödvinsvinäger
  • 3.5 dl vatten

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 100°.
  2. Lägg tomaterna på en plåt med snittytan uppåt, pudra över florsockret och strö över ½ tsk salt och 2 krm peppar. Baka i ugnen ca 4 timmar.
  3. Värm olivoljan i en kastrull. Stek lök och vitlök tills de är mjuka men utan att de får färg.
  4. Lägg i de rostade tomaterna, tomatpuré, vinäger och vatten och låt puttra utan lock ca 15 min.
  5. Mixa till en slät ketchup och smaka av med salt och peppar. Häll upp på en väl rengjord flaska med tättslutande lock och förvara svalt. Håller 1–2 veckor i kylskåp.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Vegetarisk pasta puttanesca

(34)

Ugnsbakad lax med limeyoghurt och broccoli

(13)

Grönkål med parmesan och citron

(4)

Fetaostgratinerad broccoli

(132)

Chili sin carne

(39)

Köttfärsbiffar med tomatchimichurri

(6)

Enkel tomatsoppa med grädde

(41)

Laxburgare med olivmajonnäs

(61)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 1 kg halverade körsbärstomater
  • 2 msk florsocker
  • 3 msk olivolja
  • 0.5 hackad gul lök
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 1 msk tomatpuré
  • 3 msk rödvinsvinäger
  • 3.5 dl vatten

Ketchup på rostade körsbärstomater

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Helt klart något för den som gör egna burgare.

Tillagningstid: 30 min + ca 4 tim i ugn
Ugnstemperatur:100º
4 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 100°.
  2. Lägg tomaterna på en plåt med snittytan uppåt, pudra över florsockret och strö över ½ tsk salt och 2 krm peppar. Baka i ugnen ca 4 timmar.
  3. Värm olivoljan i en kastrull. Stek lök och vitlök tills de är mjuka men utan att de får färg.
  4. Lägg i de rostade tomaterna, tomatpuré, vinäger och vatten och låt puttra utan lock ca 15 min.
  5. Mixa till en slät ketchup och smaka av med salt och peppar. Häll upp på en väl rengjord flaska med tättslutande lock och förvara svalt. Håller 1–2 veckor i kylskåp.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Vegetarisk pasta puttanesca

(34)

Ugnsbakad lax med limeyoghurt och broccoli

(13)

Grönkål med parmesan och citron

(4)

Fetaostgratinerad broccoli

(132)

Chili sin carne

(39)

Köttfärsbiffar med tomatchimichurri

(6)

Enkel tomatsoppa med grädde

(41)

Laxburgare med olivmajonnäs

(61)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies