För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Ketchup på rostade körsbärstomater

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Helt klart något för den som gör egna burgare.

Tillagningstid: 30 min + ca 4 tim i ugn
Ugnstemperatur:100º
4 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg halverade körsbärstomater
  • 2 msk florsocker
  • 3 msk olivolja
  • 0.5 hackad gul lök
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 1 msk tomatpuré
  • 3 msk rödvinsvinäger
  • 3.5 dl vatten
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 100°.
  2. Lägg tomaterna på en plåt med snittytan uppåt, pudra över florsockret och strö över ½ tsk salt och 2 krm peppar. Baka i ugnen ca 4 timmar.
  3. Värm olivoljan i en kastrull. Stek lök och vitlök tills de är mjuka men utan att de får färg.
  4. Lägg i de rostade tomaterna, tomatpuré, vinäger och vatten och låt puttra utan lock ca 15 min.
  5. Mixa till en slät ketchup och smaka av med salt och peppar. Häll upp på en väl rengjord flaska med tättslutande lock och förvara svalt. Håller 1–2 veckor i kylskåp.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

(5)

Kronärtskocksröra med parmesan

(0)

Coleslaw med rödkål

(5)

Matig röd linssoppa

(9)

Wrap med grillade grönsaker, kyckling och tzatziki

(8)

Grillad spetskål och aubergine med fetaostyoghurt

(2)

Rucolasorbet

(0)

Varma havskräftor med sezuanpepparsmör och wok

(5)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 1 kg halverade körsbärstomater
  • 2 msk florsocker
  • 3 msk olivolja
  • 0.5 hackad gul lök
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 1 msk tomatpuré
  • 3 msk rödvinsvinäger
  • 3.5 dl vatten
  • salt och nymalen svartpeppar

Ketchup på rostade körsbärstomater

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Helt klart något för den som gör egna burgare.

Tillagningstid: 30 min + ca 4 tim i ugn
Ugnstemperatur:100º
4 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 100°.
  2. Lägg tomaterna på en plåt med snittytan uppåt, pudra över florsockret och strö över ½ tsk salt och 2 krm peppar. Baka i ugnen ca 4 timmar.
  3. Värm olivoljan i en kastrull. Stek lök och vitlök tills de är mjuka men utan att de får färg.
  4. Lägg i de rostade tomaterna, tomatpuré, vinäger och vatten och låt puttra utan lock ca 15 min.
  5. Mixa till en slät ketchup och smaka av med salt och peppar. Häll upp på en väl rengjord flaska med tättslutande lock och förvara svalt. Håller 1–2 veckor i kylskåp.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

(5)

Kronärtskocksröra med parmesan

(0)

Coleslaw med rödkål

(5)

Matig röd linssoppa

(9)

Wrap med grillade grönsaker, kyckling och tzatziki

(8)

Grillad spetskål och aubergine med fetaostyoghurt

(2)

Rucolasorbet

(0)

Varma havskräftor med sezuanpepparsmör och wok

(5)