Ketchup på rostade körsbärstomater

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
0 (0 betyg)

Helt klart något för den som gör egna burgare.

Tillagningstid: 30 min + ca 4 tim i ugn
Ugnstemperatur:100º
4 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg halverade körsbärstomater
  • 2 msk florsocker
  • 3 msk olivolja
  • 0.5 hackad gul lök
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 1 msk tomatpuré
  • 3 msk rödvinsvinäger
  • 3.5 dl vatten
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 100°.
  2. Lägg tomaterna på en plåt med snittytan uppåt, pudra över florsockret och strö över ½ tsk salt och 2 krm peppar. Baka i ugnen ca 4 timmar.
  3. Värm olivoljan i en kastrull. Stek lök och vitlök tills de är mjuka men utan att de får färg.
  4. Lägg i de rostade tomaterna, tomatpuré, vinäger och vatten och låt puttra utan lock ca 15 min.
  5. Mixa till en slät ketchup och smaka av med salt och peppar. Häll upp på en väl rengjord flaska med tättslutande lock och förvara svalt. Håller 1–2 veckor i kylskåp.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Coleslaw med rödkål

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Rucolasorbet

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Hälsotallrik med indisk kyckling

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Grillade havskräftor

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Spagetti med tomatsås

Betyg
Betyg
(49)
Spara recept

Sjötungsfiléer med laxfärs och sauce tomate

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Majsbröd med bacon

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

Betyg
Betyg
(5)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 1 kg halverade körsbärstomater
  • 2 msk florsocker
  • 3 msk olivolja
  • 0.5 hackad gul lök
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 1 msk tomatpuré
  • 3 msk rödvinsvinäger
  • 3.5 dl vatten
  • salt och nymalen svartpeppar

Ketchup på rostade körsbärstomater

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
0 (0 betyg)

Helt klart något för den som gör egna burgare.

Tillagningstid: 30 min + ca 4 tim i ugn
Ugnstemperatur:100º
4 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 100°.
  2. Lägg tomaterna på en plåt med snittytan uppåt, pudra över florsockret och strö över ½ tsk salt och 2 krm peppar. Baka i ugnen ca 4 timmar.
  3. Värm olivoljan i en kastrull. Stek lök och vitlök tills de är mjuka men utan att de får färg.
  4. Lägg i de rostade tomaterna, tomatpuré, vinäger och vatten och låt puttra utan lock ca 15 min.
  5. Mixa till en slät ketchup och smaka av med salt och peppar. Häll upp på en väl rengjord flaska med tättslutande lock och förvara svalt. Håller 1–2 veckor i kylskåp.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Coleslaw med rödkål

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Rucolasorbet

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Hälsotallrik med indisk kyckling

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Grillade havskräftor

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Spagetti med tomatsås

Betyg
Betyg
(49)
Spara recept

Sjötungsfiléer med laxfärs och sauce tomate

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Majsbröd med bacon

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

Betyg
Betyg
(5)