Kebabklubbor med potatisklyftor och tomatsalsa

Betyg (1-5):
3.75 (4 betyg)

Maten blir roligare på en pinne!

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Potatisklyftor:
  • 800 g potatis
  • 1 msk olja
  • 1 tsk flingsalt
  • Kebabklubbor:
  • 400 g lamm- eller nötfärs
  • 0.5 krm svartpeppar
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 0.5 tsk sambal oelek
  • 1 dl mjölk
  • 8 grillpinnar
  • 1 msk margarin
  • Tomatsalsa:
  • 4 tomater
  • 3 msk färsk mynta eller basilika
  • 0.5 röd lök
  • 0.5 gurka
  • 2 tsk olja
  • 1 tsk mild vinäger
  • 1 krm socker

Gör så här

Potatisklyftor

  1. Sätt ugnen på 225º.Skala potatisen om skalet är tjockt, är det tunt skölj bara. Skär varje potatis i 6 - 8 klyftor. Bred ut dem i en ugnslångpanna, gärna med ett bakplåtspapper i botten så fastnar det inte. Ringla oljan över potatisen och blanda runt ordentligt så att allt blir inoljat. Strö över saltet.Stek i mitten av ugnen tills potatisen är mjuk men har en krispig yta, 25 - 30 minuter.

Kebabklubbor

  1. Blanda färsen först med salt och kryddor, sedan med mjölk. (Vitlök och sambal kan uteslutas). Forma smeten med fuktade händer till 8 biffar och stick in en pinne i sidan på varje.Stek klubborna i margarinet i en stekpanna 2 - 3 minuter per sida.

Tomatsalsa

  1. Skär tomaterna i små tärningar, hacka örtbladen grovt och löken fint. Skär gurkan på längden med en osthyvel eller potatisskalare så att det blir långa remsor.Blanda alla ingredienser till salsan utom gurkan och låt den stå och dra i kylen en stund före servering.Servera klubborna med potatis, salsa och gurkremsor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Biff med coleslaw

(0)

Baconlindad järpe med primörer

(15)

Köttfärssås med hetta och sötma

(18)

Kött- och grönsakssoppa

(32)

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(3)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Biff rydberg med en twist

(0)
17 st
  • Potatisklyftor:
  • 800 g potatis
  • 1 msk olja
  • 1 tsk flingsalt
  • Kebabklubbor:
  • 400 g lamm- eller nötfärs
  • 0.5 krm svartpeppar
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 0.5 tsk sambal oelek
  • 1 dl mjölk
  • 8 grillpinnar
  • 1 msk margarin
  • Tomatsalsa:
  • 4 tomater
  • 3 msk färsk mynta eller basilika
  • 0.5 röd lök
  • 0.5 gurka
  • 2 tsk olja
  • 1 tsk mild vinäger
  • 1 krm socker

Kebabklubbor med potatisklyftor och tomatsalsa

Betyg (1-5):
3.75 (4 betyg)

Maten blir roligare på en pinne!

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

Potatisklyftor

  1. Sätt ugnen på 225º.Skala potatisen om skalet är tjockt, är det tunt skölj bara. Skär varje potatis i 6 - 8 klyftor. Bred ut dem i en ugnslångpanna, gärna med ett bakplåtspapper i botten så fastnar det inte. Ringla oljan över potatisen och blanda runt ordentligt så att allt blir inoljat. Strö över saltet.Stek i mitten av ugnen tills potatisen är mjuk men har en krispig yta, 25 - 30 minuter.

Kebabklubbor

  1. Blanda färsen först med salt och kryddor, sedan med mjölk. (Vitlök och sambal kan uteslutas). Forma smeten med fuktade händer till 8 biffar och stick in en pinne i sidan på varje.Stek klubborna i margarinet i en stekpanna 2 - 3 minuter per sida.

Tomatsalsa

  1. Skär tomaterna i små tärningar, hacka örtbladen grovt och löken fint. Skär gurkan på längden med en osthyvel eller potatisskalare så att det blir långa remsor.Blanda alla ingredienser till salsan utom gurkan och låt den stå och dra i kylen en stund före servering.Servera klubborna med potatis, salsa och gurkremsor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Biff med coleslaw

(0)

Baconlindad järpe med primörer

(15)

Köttfärssås med hetta och sötma

(18)

Kött- och grönsakssoppa

(32)

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(3)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Biff rydberg med en twist

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies