Katsu sando

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (2 betyg)

Japansk sandwich med fläskkarré och kålsallad, en macka fylld med smakrikt kött och tonkatsusås. Recept av Erik Videgård.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g fläskkarré benfri
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 2 ägg, lätt uppvispade
  • 1.5 dl panko ströbröd
  • neutral olja, till stekning
  • Tonkatsusås
  • 1 dl chilisås
  • 2 msk worcestershiresås
  • 2 msk äppelmos
  • 2 msk socker eller sirap
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 2 vitlöksklyftor, finrivna
  • Till servering
  • 8 skivor vitt formbröd och vitkålssallad
  • Vitkålssallad
  • 200 g vitkål
  • 0.5 citron
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Skär karrén i 1 cm tjocka skivor. Banka köttet tunt (ca ½ cm) mellan två bakplåtspapper. Salta och peppra.
  2. Vänd skivorna i mjöl, sedan i lättvispat ägg och sist i pankoströbröd.
  3. Hetta upp rikligt med olja (½ cm upp på kanten) i en stekpanna. Stek köttet till fin färg på båda sidor, ca 3 min per sida.
  4. Låt rinna av på hushållspapper. Salta ev lätt.
  5. Blanda ihop alla ingredienser till tonkatsusåsen. Rosta bröden och servera med köttskivor och tonkatsusås mellan. Servera med kålsalladen.

Vitkålssallad

  1. Strimla vitkål tunt, gärna med mandolin. Blanda med pressad citron, sesamolja och salt. Toppa ev med rostade sesamfrön.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Elina

2020-11-07

Jättegott !Gör dubbel sats av såsen till 4 personer.

Liknande recept

Spara recept

Fattig riddare med ost och skinka

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Taco i gemsallad

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Empanadas

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Piroger med sidfläsk och lök

Betyg
Betyg
(0)
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 500 g fläskkarré benfri
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 2 ägg, lätt uppvispade
  • 1.5 dl panko ströbröd
  • neutral olja, till stekning
  • Tonkatsusås
  • 1 dl chilisås
  • 2 msk worcestershiresås
  • 2 msk äppelmos
  • 2 msk socker eller sirap
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 2 vitlöksklyftor, finrivna
  • Till servering
  • 8 skivor vitt formbröd och vitkålssallad
  • Vitkålssallad
  • 200 g vitkål
  • 0.5 citron
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 tsk salt

Katsu sando

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (2 betyg)

Japansk sandwich med fläskkarré och kålsallad, en macka fylld med smakrikt kött och tonkatsusås. Recept av Erik Videgård.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär karrén i 1 cm tjocka skivor. Banka köttet tunt (ca ½ cm) mellan två bakplåtspapper. Salta och peppra.
  2. Vänd skivorna i mjöl, sedan i lättvispat ägg och sist i pankoströbröd.
  3. Hetta upp rikligt med olja (½ cm upp på kanten) i en stekpanna. Stek köttet till fin färg på båda sidor, ca 3 min per sida.
  4. Låt rinna av på hushållspapper. Salta ev lätt.
  5. Blanda ihop alla ingredienser till tonkatsusåsen. Rosta bröden och servera med köttskivor och tonkatsusås mellan. Servera med kålsalladen.

Vitkålssallad

  1. Strimla vitkål tunt, gärna med mandolin. Blanda med pressad citron, sesamolja och salt. Toppa ev med rostade sesamfrön.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Elina

2020-11-07

Jättegott !Gör dubbel sats av såsen till 4 personer.

Liknande recept

Spara recept

Fattig riddare med ost och skinka

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Taco i gemsallad

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Empanadas

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Piroger med sidfläsk och lök

Betyg
Betyg
(0)