Kasslergratäng med ris

Betyg (1-5):
4.5 (4 betyg)

Saftig gratäng med kassler och lagrad ost på en bädd av ris, toppad med paprikasås.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 2 dl ris
  • 0.5 dl hackad persilja
  • 0.5 dl fint skuren gräslök
  • 400 g skivad kassler
  • 150 g skivad lagrad ost
  • Paprikasås:
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 strimlad röd paprika
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2.5 msk vetemjöl
  • 3 dl köttbuljong av tärning eller fond
  • 0.25 citron, pressad saft efter smak
  • 0.5 dl mellangrädde
  • 1 krm peppar

Gör så här

Koka ris

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackning. Blanda ris med persilja och gräslök och bred ut det i en lätt smord ugnssäker form. Varva kassler- och ostskivor ovanpå risbädden.

Paprikasås

  1. Smält fettet i en kastrull och rör ner paprikapulvret. Lägg i och fräs paprikastrimlor en kort stund. Rör ner vitlök och mjöl och späd med buljong, citron och grädde.
  2. Smaka av med salt och peppar. Låt såsen koka 3-4 minuter. Häll såsen över kasslern i formen.

Grädda i ugn

  1. Gratinera mitt i ugnen 15-20 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Karin

2019-11-16

Ugntemperatur??225grader blev ok.

Birgitta

2016-10-03

den absolut godaste gratängen

birgitta

2012-04-19

Denna rätt är himelsk god

Liknande recept

Buddha bowl

(9)

Risotto med tomater och färsk basilika

(18)

Vegetarisk wok med tofu

(3)

Blomkålsgryta - indisk Aloo gobi - Lotta Lundgren

(257)

Pumpastroganoff

(150)

Kålpudding med ris

(55)

Tofustroganoff

(16)

Lins- och risfyllda kålrullar i tomatsås

(9)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 2 dl ris
  • 0.5 dl hackad persilja
  • 0.5 dl fint skuren gräslök
  • 400 g skivad kassler
  • 150 g skivad lagrad ost
  • Paprikasås:
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 strimlad röd paprika
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2.5 msk vetemjöl
  • 3 dl köttbuljong av tärning eller fond
  • 0.25 citron, pressad saft efter smak
  • 0.5 dl mellangrädde
  • 1 krm peppar

Kasslergratäng med ris

Betyg (1-5):
4.5 (4 betyg)

Saftig gratäng med kassler och lagrad ost på en bädd av ris, toppad med paprikasås.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

Koka ris

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackning. Blanda ris med persilja och gräslök och bred ut det i en lätt smord ugnssäker form. Varva kassler- och ostskivor ovanpå risbädden.

Paprikasås

  1. Smält fettet i en kastrull och rör ner paprikapulvret. Lägg i och fräs paprikastrimlor en kort stund. Rör ner vitlök och mjöl och späd med buljong, citron och grädde.
  2. Smaka av med salt och peppar. Låt såsen koka 3-4 minuter. Häll såsen över kasslern i formen.

Grädda i ugn

  1. Gratinera mitt i ugnen 15-20 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Karin

2019-11-16

Ugntemperatur??225grader blev ok.

Birgitta

2016-10-03

den absolut godaste gratängen

birgitta

2012-04-19

Denna rätt är himelsk god

Liknande recept

Buddha bowl

(9)

Risotto med tomater och färsk basilika

(18)

Vegetarisk wok med tofu

(3)

Blomkålsgryta - indisk Aloo gobi - Lotta Lundgren

(257)

Pumpastroganoff

(150)

Kålpudding med ris

(55)

Tofustroganoff

(16)

Lins- och risfyllda kålrullar i tomatsås

(9)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies