Kasslergratäng med ris

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.11 (9 betyg)

Saftig gratäng med kassler och lagrad ost på en bädd av ris, toppad med paprikasås.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 dl ris
  • 0.5 dl hackad persilja
  • 0.5 dl fint skuren gräslök
  • 400 g skivad kassler
  • 150 g skivad lagrad ost
  • Paprikasås:
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 strimlad röd paprika
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2.5 msk vetemjöl
  • 3 dl köttbuljong av tärning eller fond
  • 0.25 citron, pressad saft efter smak
  • 0.5 dl mellangrädde
  • 1 krm peppar
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

Koka ris

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackning. Blanda ris med persilja och gräslök och bred ut det i en lätt smord ugnssäker form. Varva kassler- och ostskivor ovanpå risbädden.

Paprikasås

  1. Smält fettet i en kastrull och rör ner paprikapulvret. Lägg i och fräs paprikastrimlor en kort stund. Rör ner vitlök och mjöl och späd med buljong, citron och grädde.
  2. Smaka av med salt och peppar. Låt såsen koka 3-4 minuter. Häll såsen över kasslern i formen.

Grädda i ugn

  1. Gratinera mitt i ugnen 15-20 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Karin

2019-11-16

Ugntemperatur??225grader blev ok.

Birgitta

2016-10-03

den absolut godaste gratängen

birgitta

2012-04-19

Denna rätt är himelsk god

Liknande recept

Spara recept

Lins- och risfyllda kålrullar i tomatsås

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Tofustroganoff

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Asiatisk fisk med sesamstekt ris

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Stroganoff med tofu

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Indiskt kryddris

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Tomatrisotto

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Spenatrisotto med ädelost och svamp

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Vegetarisk wok med tofu

Betyg
Betyg
(11)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 2 dl ris
  • 0.5 dl hackad persilja
  • 0.5 dl fint skuren gräslök
  • 400 g skivad kassler
  • 150 g skivad lagrad ost
  • Paprikasås:
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 strimlad röd paprika
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2.5 msk vetemjöl
  • 3 dl köttbuljong av tärning eller fond
  • 0.25 citron, pressad saft efter smak
  • 0.5 dl mellangrädde
  • 1 krm peppar
  • 0.5 tsk salt

Kasslergratäng med ris

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.11 (9 betyg)

Saftig gratäng med kassler och lagrad ost på en bädd av ris, toppad med paprikasås.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

Koka ris

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackning. Blanda ris med persilja och gräslök och bred ut det i en lätt smord ugnssäker form. Varva kassler- och ostskivor ovanpå risbädden.

Paprikasås

  1. Smält fettet i en kastrull och rör ner paprikapulvret. Lägg i och fräs paprikastrimlor en kort stund. Rör ner vitlök och mjöl och späd med buljong, citron och grädde.
  2. Smaka av med salt och peppar. Låt såsen koka 3-4 minuter. Häll såsen över kasslern i formen.

Grädda i ugn

  1. Gratinera mitt i ugnen 15-20 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Karin

2019-11-16

Ugntemperatur??225grader blev ok.

Birgitta

2016-10-03

den absolut godaste gratängen

birgitta

2012-04-19

Denna rätt är himelsk god

Liknande recept

Spara recept

Lins- och risfyllda kålrullar i tomatsås

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Tofustroganoff

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Asiatisk fisk med sesamstekt ris

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Stroganoff med tofu

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Indiskt kryddris

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Tomatrisotto

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Spenatrisotto med ädelost och svamp

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Vegetarisk wok med tofu

Betyg
Betyg
(11)