Karré med zucchini- och tomatgratäng

Betyg (1-5):
3.76 (17 betyg)

Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 1.2 kg karré eller kotlettrad med ben
  • 3 vitlöksklyftor, delade i smala bitar
  • några färsk timjan
  • 2 tsk soja
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 1 tsk salt
  • Zuccini- och tomatgratäng:
  • tunt skivade gula lökar
  • 600 g zucchini, i skivor
  • 500 g plommontomater, i skivor
  • 2 msk olivolja
  • svartpeppar
  • 2 msk färsk timjan eller persilja, hackad
  • 2 msk riven ost + 1 msk ströbröd
  • 1.5 tsk salt

Gör så här

  1. Skär bort benet. <br>Stick in vitlök tillsammans med timjan i köttet. Lägg det i en ugnsform, pensla med soja, salta och peppra. <br>Sätt in en köttermometer och stek i mitten av ugnen. <br>Kotlettrad till 65-70° och karré 80-85°, ungefärlig stektid: 1,5-2 tim.<br> Ta ut steken och låt den stå ca 15 min innan den skärs upp. <br>
  2. Öka ugnsvärmen till 200°. Fräs lök och zucchini i lite olja i en stekpanna några min.<br> Varva grönsakerna i en ugnsform. Salta och krydda. <br>Blanda ost och ströbröd och strö det över. Droppa på lite olja.<br> Gratinera i mitten av ugnen tills ytan fått färg, 15-20 min.<br> Servera gratängen till köttet med eventuell sky.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Baconlindad järpe med primörer

(15)

Köttfärssås med hetta och sötma

(18)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Kimchisoppa med fläskkarré och tofu

(5)

Moussakagratäng

(36)

Biff med coleslaw

(0)

Medelhavsgratäng

(21)

Helstekt fläskytterfilé med tomatsås och fetaost

(18)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 1.2 kg karré eller kotlettrad med ben
  • 3 vitlöksklyftor, delade i smala bitar
  • några färsk timjan
  • 2 tsk soja
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 1 tsk salt
  • Zuccini- och tomatgratäng:
  • tunt skivade gula lökar
  • 600 g zucchini, i skivor
  • 500 g plommontomater, i skivor
  • 2 msk olivolja
  • svartpeppar
  • 2 msk färsk timjan eller persilja, hackad
  • 2 msk riven ost + 1 msk ströbröd
  • 1.5 tsk salt

Karré med zucchini- och tomatgratäng

Betyg (1-5):
3.76 (17 betyg)

Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär bort benet. <br>Stick in vitlök tillsammans med timjan i köttet. Lägg det i en ugnsform, pensla med soja, salta och peppra. <br>Sätt in en köttermometer och stek i mitten av ugnen. <br>Kotlettrad till 65-70° och karré 80-85°, ungefärlig stektid: 1,5-2 tim.<br> Ta ut steken och låt den stå ca 15 min innan den skärs upp. <br>
  2. Öka ugnsvärmen till 200°. Fräs lök och zucchini i lite olja i en stekpanna några min.<br> Varva grönsakerna i en ugnsform. Salta och krydda. <br>Blanda ost och ströbröd och strö det över. Droppa på lite olja.<br> Gratinera i mitten av ugnen tills ytan fått färg, 15-20 min.<br> Servera gratängen till köttet med eventuell sky.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Baconlindad järpe med primörer

(15)

Köttfärssås med hetta och sötma

(18)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Kimchisoppa med fläskkarré och tofu

(5)

Moussakagratäng

(36)

Biff med coleslaw

(0)

Medelhavsgratäng

(21)

Helstekt fläskytterfilé med tomatsås och fetaost

(18)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies