Karré med zucchini- och tomatgratäng

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.76 (17 betyg)

Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1.2 kg karré eller kotlettrad med ben
  • 3 vitlöksklyftor, delade i smala bitar
  • några färsk timjan
  • 2 tsk soja
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 1 tsk salt
  • Zuccini- och tomatgratäng:
  • tunt skivade gula lökar
  • 600 g zucchini, i skivor
  • 500 g plommontomater, i skivor
  • 2 msk olivolja
  • svartpeppar
  • 2 msk färsk timjan eller persilja, hackad
  • 2 msk riven ost + 1 msk ströbröd
  • 1.5 tsk salt

Gör så här

  1. Skär bort benet. <br>Stick in vitlök tillsammans med timjan i köttet. Lägg det i en ugnsform, pensla med soja, salta och peppra. <br>Sätt in en köttermometer och stek i mitten av ugnen. <br>Kotlettrad till 65-70° och karré 80-85°, ungefärlig stektid: 1,5-2 tim.<br> Ta ut steken och låt den stå ca 15 min innan den skärs upp. <br>
  2. Öka ugnsvärmen till 200°. Fräs lök och zucchini i lite olja i en stekpanna några min.<br> Varva grönsakerna i en ugnsform. Salta och krydda. <br>Blanda ost och ströbröd och strö det över. Droppa på lite olja.<br> Gratinera i mitten av ugnen tills ytan fått färg, 15-20 min.<br> Servera gratängen till köttet med eventuell sky.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Moussakagratäng

Betyg
Betyg
(111)
Spara recept

Baconlindad järpe med primörer

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Biff med coleslaw

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Kött- och grönsakssoppa

Betyg
Betyg
(36)
Spara recept

Plommonspäckad fläskkarré

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Japanskt långkok med nudlar

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Köttfärssås med hetta och sötma

Betyg
Betyg
(75)
Spara recept

Ugnspannkaka med grönkål och ost

Betyg
Betyg
(17)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 1.2 kg karré eller kotlettrad med ben
  • 3 vitlöksklyftor, delade i smala bitar
  • några färsk timjan
  • 2 tsk soja
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 1 tsk salt
  • Zuccini- och tomatgratäng:
  • tunt skivade gula lökar
  • 600 g zucchini, i skivor
  • 500 g plommontomater, i skivor
  • 2 msk olivolja
  • svartpeppar
  • 2 msk färsk timjan eller persilja, hackad
  • 2 msk riven ost + 1 msk ströbröd
  • 1.5 tsk salt

Karré med zucchini- och tomatgratäng

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.76 (17 betyg)

Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär bort benet. <br>Stick in vitlök tillsammans med timjan i köttet. Lägg det i en ugnsform, pensla med soja, salta och peppra. <br>Sätt in en köttermometer och stek i mitten av ugnen. <br>Kotlettrad till 65-70° och karré 80-85°, ungefärlig stektid: 1,5-2 tim.<br> Ta ut steken och låt den stå ca 15 min innan den skärs upp. <br>
  2. Öka ugnsvärmen till 200°. Fräs lök och zucchini i lite olja i en stekpanna några min.<br> Varva grönsakerna i en ugnsform. Salta och krydda. <br>Blanda ost och ströbröd och strö det över. Droppa på lite olja.<br> Gratinera i mitten av ugnen tills ytan fått färg, 15-20 min.<br> Servera gratängen till köttet med eventuell sky.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Moussakagratäng

Betyg
Betyg
(111)
Spara recept

Baconlindad järpe med primörer

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Biff med coleslaw

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Kött- och grönsakssoppa

Betyg
Betyg
(36)
Spara recept

Plommonspäckad fläskkarré

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Japanskt långkok med nudlar

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Köttfärssås med hetta och sötma

Betyg
Betyg
(75)
Spara recept

Ugnspannkaka med grönkål och ost

Betyg
Betyg
(17)