Karljohan-pappardelle med Västerbottensost och knapriga brödsmulor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.8 (75 betyg)

Karljohan är den mäktigaste av våra svampar. Både till utseende och smak. En utmärkt kompis till pasta.

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 300 g pappardelle eller annan pasta
  • 1 liter färsk karljohansvamp
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • 3 hackade vitlöksklyftor
  • 1 dl vispgrädde
  • 0.5 dl kokspad från pasta
  • 1 dl riven Västerbottensost
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 3 msk hackad bladpersilja
  • Brödsmulor:
  • 3 msk olivolja
  • 1 dagsgammal ciabatta i centimeterstora bitar
  • 1 tsk flingsalt
  • Till servering:
  • riven Västerbottensost

Gör så här

  1. Hetta upp oljan i en panna och stek brödbitarna hastigt tills de är gyllene. Salta och ställ åt sidan.
  2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet men spara 0,5 deciliter av kokspadet och håll det varmt. Koka ur svampen i torr, vid panna tills all vätska kokat in.
  3. Tillsätt olja och smör och bryn svampen med vitlöken 4–5 minuter. Tillsätt grädde, kokspad och ost och låt koka ihop ett par minuter. Salta och peppra.
  4. Blanda i persiljan och den avrunna pastan direkt i pannan. Servera med brödsmulor och lite extra riven ost.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Emma

2017-12-30

Det fungerar mycket bra att frysa Karl-Johan hel när man plockat den på hösten, vid tillagning tinas svampen till halvfast konsistens och sedan används den såsom färsk svamp tex i denna rätt, det blev supergott!

Jan Luc

2017-01-23

Var är KarlJohan-svampen!??

Åsa

2015-12-27

Låter kanongott! Men VAR får man tag på färsk KarlJohan svamp så här års? Kan väl möjligen bara vara i en saluhall i en storstad? Eller?

Liknande recept

Spara recept

Klassiska falafel

Betyg
Betyg
(67)
Spara recept

Kryddrubbade kycklingmedaljonger med raw slaw-sallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Rubbad kycklingfilé i pitabröd med myntayoghurt

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Krispiga bönbollar i pitabröd med yoghurtsås

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Laxbiffar med kryddörtsyoghurt och rödbetor

Betyg
Betyg
(0)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 300 g pappardelle eller annan pasta
  • 1 liter färsk karljohansvamp
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • 3 hackade vitlöksklyftor
  • 1 dl vispgrädde
  • 0.5 dl kokspad från pasta
  • 1 dl riven Västerbottensost
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 3 msk hackad bladpersilja
  • Brödsmulor:
  • 3 msk olivolja
  • 1 dagsgammal ciabatta i centimeterstora bitar
  • 1 tsk flingsalt
  • Till servering:
  • riven Västerbottensost

Karljohan-pappardelle med Västerbottensost och knapriga brödsmulor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.8 (75 betyg)

Karljohan är den mäktigaste av våra svampar. Både till utseende och smak. En utmärkt kompis till pasta.

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp oljan i en panna och stek brödbitarna hastigt tills de är gyllene. Salta och ställ åt sidan.
  2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet men spara 0,5 deciliter av kokspadet och håll det varmt. Koka ur svampen i torr, vid panna tills all vätska kokat in.
  3. Tillsätt olja och smör och bryn svampen med vitlöken 4–5 minuter. Tillsätt grädde, kokspad och ost och låt koka ihop ett par minuter. Salta och peppra.
  4. Blanda i persiljan och den avrunna pastan direkt i pannan. Servera med brödsmulor och lite extra riven ost.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Emma

2017-12-30

Det fungerar mycket bra att frysa Karl-Johan hel när man plockat den på hösten, vid tillagning tinas svampen till halvfast konsistens och sedan används den såsom färsk svamp tex i denna rätt, det blev supergott!

Jan Luc

2017-01-23

Var är KarlJohan-svampen!??

Åsa

2015-12-27

Låter kanongott! Men VAR får man tag på färsk KarlJohan svamp så här års? Kan väl möjligen bara vara i en saluhall i en storstad? Eller?

Liknande recept

Spara recept

Klassiska falafel

Betyg
Betyg
(67)
Spara recept

Kryddrubbade kycklingmedaljonger med raw slaw-sallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Rubbad kycklingfilé i pitabröd med myntayoghurt

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Krispiga bönbollar i pitabröd med yoghurtsås

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Laxbiffar med kryddörtsyoghurt och rödbetor

Betyg
Betyg
(0)