För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Kärleksmums grundrecept

Betyg (1-5):
3.5 (466 betyg)

Mycket god mjuka chokladrutor med chokladglasyr som bakas i långpanna. Klassiskt grundrecept perfekt när fikagäster väntas!

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:175º
25 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 ägg
  • 2.5 dl socker
  • 0.5 dl solrosolja
  • 0.5 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Glasyr:
  • 75 g smör eller margarin
  • 0.75 dl starkt kaffe
  • 0.5 dl kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 4 dl florsocker
  • Garnering:
  • 2 dl kokosflingor

Gör så här

  1. Smörj och bröa en liten långpanna (c:a 24×30 cm). Smält smör eller margarin i en kastrull. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Tillsätt smält smör eller margarin, olja och mjölk. Sikta ner kakaon och rör om. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten.
  2. Blanda allt väl och häll smeten i långpannan. Grädda mitt i ugnen 25-30 minuter. Låt kakan svalna lite.

Glasyr

  1. Smält fettet i en kastrull och tillsätt kaffe, kakao och socker. Rör till en jämn smet och bred den i ett jämnt lager på kakan. Strö över kokosflingor. Skär i bitar. Förvara kakan kallt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-05-13

Hej Heidi! Det ska, som du säger, även vara 150 g smör i smeten. Mvh Maja (redaktör)

Heidi

2020-05-05

Hejsan . Ska de bara vara solrosolja i smeten inget smör? Mvh Heidi

Checkbox Coop

2020-03-02

Hej Mats! Ingredienserna hade fallit bort ur listan men nu ska de vara tillbaka igen. Tack för att du uppmärksammade oss på det! Mvh Maja (redaktör)

Mats

2020-02-25

Hej Åsa! Jag håller med dig ang smälta smör. Hur mycket undrar man. Dessutom ska det väl vara kakao i kakan...Av misstag, i all hast, tog jag 75 g smör och oljan i smeten. Dessutom 0.5 dl kakao.. Vart bra det också. Min 5-årige son gillade den verkligen..

Checkbox Coop

2020-02-17

Hej Theodor! De ska gräddas i 175 grader /Maja (webbredaktör)

Theodor

2020-02-16

Hur många grader på det gräddas i?

Checkbox Coop

2020-02-05

Hej Åsa! Ingredienserna hade fallit bort men nu är de på plats igen! /Maja (redaktör)

Åsa

2020-01-26

Hur mycket kakao man ska ha står inte heller..

Åsa

2020-01-26

I receptet till själva kakan står det att man ska smälta smör och blanda i det. Men i ingredienslistan står det inget om något smör. Bara olja. Någon som vet?

Cecilia

2018-08-20

Bra recept får ta ut den lite tidigare bara

Miki

2017-05-23

Fantastisk kaka

Elisabet

2017-03-05

Jättegod! Bra recept😀

Emilie

2016-02-14

Dåligt recept! Glasyren var för lös och rann ner vid kanterna och gjorde kakan blöt i botten. För söt också!! Blää

Kajsa Evstrand

2016-02-04

Vilket kasst recept,kakan blev jätte torr. Sämsta recept,ska vara mer smör inte olja.

Alexandra

2016-01-08

Det står 45 min men ett ställe står det 25 - 30 min ?? Ugn: 175º 45 minuter, 23 november 2015: De menar nog att det tar 45 min totalt att baka kakan. Men den skall endast stå inne i 25-30 min,

Det står 45 min men ett ställe står det 25 - 30 min ?? Ugn: 175º 45 minuter

2015-11-23

Blanda allt väl och häll smeten i långpannan. Grädda mitt i ugnen 25-30 minuter. Låt kakan svalna lite.

Nicole

2015-09-26

När man gör glasyren ska man låta smöret svalna eller är det bara att häla på kaffet?

Kris

2015-08-05

riktigt goda! använd inte en större form än vad som skrivs i receptet och sen var det tur att jag läste bland kommentarerna för annars hade jag blandat ihop alla ingredienser till glasyren när smöret fortfarande var varmt. Smöret ska alltså ha svalat! :D

Anna

2015-07-23

Absolut det bästa receptet. Otroligt saftig, perfekt höjd. Hade inne kakan i 25 min. Fått massa beröm för kakan. Minus för att den tog slit för fort.

Eva

2015-07-10

Toppen god kaka även utan glasyr. Tog filmjölk istället för mjölk, det blev mycket bra.

Lisa

2015-06-08

Jätte torr kaka, gjorde precis som receptet. Så ett minus på det

Fia

2015-06-08

Du ser temperaturen direkt till höger om texten...

melinda

2015-05-06

Vad ska man ha ugnen på? 200 grader?

nicke

2015-02-16

Ja nancy du måste låta smöret kallna innan du gör glasyren

Nancy

2015-02-14

Jag följde receptet men Glasyren blev rinnig, den ser mer ut som chokladsås (smakar väldigt gott dock!!). Måste jag låta smöret svalna innan jag häller i alla ingredienser? Eller stelnar den i efterhand? vad gjorde jag för fel?

sb

2015-02-10

Mmmmm gott

Mia

2015-02-09

Underbar ..

Emma

2015-01-25

Kakan är helt fantastisk Går dock inte att byta mot Oboy då denna inte innehåller så mycket kakao utan nästan bara socker

olivia linson

2015-01-09

den är helt undebar

zhino

2014-11-09

tack flr receptet, jag ska baka den.

AgnesAnkan

2014-10-19

Jättegod. Vi la i lite hackad choklad också. :)

maryam

2014-10-11

kan man lägga en dl Oboy istället för kakao ?

Sammie

2014-09-15

Jätte god kaka! Jag rekommenderar denna goda smaskiga kakan!!

Mumsigt

2014-07-08

Jätte gott rekommenderar den verkligen !!:)

Emma

2014-07-02

Jättegod, rekommenderas++ Den blir bara god om man försöker mera (;

Charlotte

2014-06-11

Tor och äcklig som fan! Ville inte äns ta på glasyren

Sara

2014-03-20

Jag hade i 100g marabou choklad i kakakn och 100g i glasyren och skipppade kaffet! Kakan blev super saftig och jätte god!

Lady

2014-03-18

JÄTTE GOOOTT

nasrin

2014-01-19

Jätte jätte gottttttttttttt

Sara

2014-01-12

Jätte gott!

Checkbox Coop

2013-11-13

@Sofie Byt ut mjölet mot glutenfri mjölmix.

Sofie

2013-11-11

Om man vill ha det glutenfritt, byter man bara ut mjölet då? Vad passar bäst, rismjöl, majsmjöl..?

Siv Westerholm

2013-06-24

Undrar också om rapsolja i stället för solrosolja. Konstigt svar Jessica fick. Oljan är ju i smeten , inte i glasyren

lena

2013-03-04

jag följde allt som stog på recepten den va jättegod ;) lycka till ni andra

Checkbox Coop

2012-09-27

Det kan du göra.

Jessica

2012-09-26

Kan man ta rapsolja istället för solrosolja?

Checkbox Coop

2012-09-24

Nej, olja i glasyren fungerar inte för då stelnar den inte.

Rose

2012-09-24

kan man köra med matolja då ?

Stina

2012-09-09

Gott!

Checkbox Coop

2012-07-24

Annica, du kan ta vilken vätska som helst till glasyren, t.ex. 0,75 dl vatten.

Annica

2012-07-23

Jag tycker inte om kaffe. Vad kan jag välja istället för 0,75 dl starkt kaffe i glasyren och den ändå blir lika fin konsistensen?

Checkbox Coop

2012-07-20

Bra påpekande om storleken på formarna, Susanne. Vi ska bli tydligare! En liten långpanna är en rektangulär form på ungefär 24×30 cm.

Susanne

2012-07-19

Jag önskar och det gäller alla era recept att ni skriver hur stora formarna ska vara till kakorna. T.ex en liten långpanna....vad är det.

Checkbox Coop

2012-06-11

Du kan ta t ex rapsolja, men inte olivolja.

Camilla

2012-06-10

Solrosolja har jag inte hemma går det bra med någon annan olja ?

Liza

2012-04-21

Kakan reste sig inte i ugnen :( dock hade vi inte någon olja i, vi bytte ut den mot en dl mjölk

Ingrid

2012-02-28

Bästa receptet! Bra med olja i smeten.

Sabah

2012-02-13

Bästa receptet någonsin!!! Otroligt gott blev det =)

Miller cecilia

2012-02-10

GÖTT, detta ska jag baka idag minsann!! Roligt att ha till allaHjärtansDag <3

Elisabeth Agnér

2012-01-29

Så gott, så gott, jösses.....man tar lite för mycket kaka bara.

Nicole

2012-01-25

Muuuuuummmmmmsssss:Detta kan smaka gott jag gör det presic

Liknande recept

Rabarberpaj med kardemumma

(29)

Kladdkaka med marinerade jordgubbar

(48)

Chokladtårta till påsk

(183)

Kladdkaka med vit choklad och smultopping

(15)

Krämig rabarberpannkaka

(8)

Rabarbercheesecake med jordgubbar

(75)

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

(7)

Vit kladdkaka med godis

(4)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 3 ägg
  • 2.5 dl socker
  • 0.5 dl solrosolja
  • 0.5 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Glasyr:
  • 75 g smör eller margarin
  • 0.75 dl starkt kaffe
  • 0.5 dl kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 4 dl florsocker
  • Garnering:
  • 2 dl kokosflingor

Kärleksmums grundrecept

Betyg (1-5):
3.5 (466 betyg)

Mycket god mjuka chokladrutor med chokladglasyr som bakas i långpanna. Klassiskt grundrecept perfekt när fikagäster väntas!

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:175º
25 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smörj och bröa en liten långpanna (c:a 24×30 cm). Smält smör eller margarin i en kastrull. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Tillsätt smält smör eller margarin, olja och mjölk. Sikta ner kakaon och rör om. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten.
  2. Blanda allt väl och häll smeten i långpannan. Grädda mitt i ugnen 25-30 minuter. Låt kakan svalna lite.

Glasyr

  1. Smält fettet i en kastrull och tillsätt kaffe, kakao och socker. Rör till en jämn smet och bred den i ett jämnt lager på kakan. Strö över kokosflingor. Skär i bitar. Förvara kakan kallt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-05-13

Hej Heidi! Det ska, som du säger, även vara 150 g smör i smeten. Mvh Maja (redaktör)

Heidi

2020-05-05

Hejsan . Ska de bara vara solrosolja i smeten inget smör? Mvh Heidi

Checkbox Coop

2020-03-02

Hej Mats! Ingredienserna hade fallit bort ur listan men nu ska de vara tillbaka igen. Tack för att du uppmärksammade oss på det! Mvh Maja (redaktör)

Mats

2020-02-25

Hej Åsa! Jag håller med dig ang smälta smör. Hur mycket undrar man. Dessutom ska det väl vara kakao i kakan...Av misstag, i all hast, tog jag 75 g smör och oljan i smeten. Dessutom 0.5 dl kakao.. Vart bra det också. Min 5-årige son gillade den verkligen..

Checkbox Coop

2020-02-17

Hej Theodor! De ska gräddas i 175 grader /Maja (webbredaktör)

Theodor

2020-02-16

Hur många grader på det gräddas i?

Checkbox Coop

2020-02-05

Hej Åsa! Ingredienserna hade fallit bort men nu är de på plats igen! /Maja (redaktör)

Åsa

2020-01-26

Hur mycket kakao man ska ha står inte heller..

Åsa

2020-01-26

I receptet till själva kakan står det att man ska smälta smör och blanda i det. Men i ingredienslistan står det inget om något smör. Bara olja. Någon som vet?

Cecilia

2018-08-20

Bra recept får ta ut den lite tidigare bara

Miki

2017-05-23

Fantastisk kaka

Elisabet

2017-03-05

Jättegod! Bra recept😀

Emilie

2016-02-14

Dåligt recept! Glasyren var för lös och rann ner vid kanterna och gjorde kakan blöt i botten. För söt också!! Blää

Kajsa Evstrand

2016-02-04

Vilket kasst recept,kakan blev jätte torr. Sämsta recept,ska vara mer smör inte olja.

Alexandra

2016-01-08

Det står 45 min men ett ställe står det 25 - 30 min ?? Ugn: 175º 45 minuter, 23 november 2015: De menar nog att det tar 45 min totalt att baka kakan. Men den skall endast stå inne i 25-30 min,

Det står 45 min men ett ställe står det 25 - 30 min ?? Ugn: 175º 45 minuter

2015-11-23

Blanda allt väl och häll smeten i långpannan. Grädda mitt i ugnen 25-30 minuter. Låt kakan svalna lite.

Nicole

2015-09-26

När man gör glasyren ska man låta smöret svalna eller är det bara att häla på kaffet?

Kris

2015-08-05

riktigt goda! använd inte en större form än vad som skrivs i receptet och sen var det tur att jag läste bland kommentarerna för annars hade jag blandat ihop alla ingredienser till glasyren när smöret fortfarande var varmt. Smöret ska alltså ha svalat! :D

Anna

2015-07-23

Absolut det bästa receptet. Otroligt saftig, perfekt höjd. Hade inne kakan i 25 min. Fått massa beröm för kakan. Minus för att den tog slit för fort.

Eva

2015-07-10

Toppen god kaka även utan glasyr. Tog filmjölk istället för mjölk, det blev mycket bra.

Lisa

2015-06-08

Jätte torr kaka, gjorde precis som receptet. Så ett minus på det

Fia

2015-06-08

Du ser temperaturen direkt till höger om texten...

melinda

2015-05-06

Vad ska man ha ugnen på? 200 grader?

nicke

2015-02-16

Ja nancy du måste låta smöret kallna innan du gör glasyren

Nancy

2015-02-14

Jag följde receptet men Glasyren blev rinnig, den ser mer ut som chokladsås (smakar väldigt gott dock!!). Måste jag låta smöret svalna innan jag häller i alla ingredienser? Eller stelnar den i efterhand? vad gjorde jag för fel?

sb

2015-02-10

Mmmmm gott

Mia

2015-02-09

Underbar ..

Emma

2015-01-25

Kakan är helt fantastisk Går dock inte att byta mot Oboy då denna inte innehåller så mycket kakao utan nästan bara socker

olivia linson

2015-01-09

den är helt undebar

zhino

2014-11-09

tack flr receptet, jag ska baka den.

AgnesAnkan

2014-10-19

Jättegod. Vi la i lite hackad choklad också. :)

maryam

2014-10-11

kan man lägga en dl Oboy istället för kakao ?

Sammie

2014-09-15

Jätte god kaka! Jag rekommenderar denna goda smaskiga kakan!!

Mumsigt

2014-07-08

Jätte gott rekommenderar den verkligen !!:)

Emma

2014-07-02

Jättegod, rekommenderas++ Den blir bara god om man försöker mera (;

Charlotte

2014-06-11

Tor och äcklig som fan! Ville inte äns ta på glasyren

Sara

2014-03-20

Jag hade i 100g marabou choklad i kakakn och 100g i glasyren och skipppade kaffet! Kakan blev super saftig och jätte god!

Lady

2014-03-18

JÄTTE GOOOTT

nasrin

2014-01-19

Jätte jätte gottttttttttttt

Sara

2014-01-12

Jätte gott!

Checkbox Coop

2013-11-13

@Sofie Byt ut mjölet mot glutenfri mjölmix.

Sofie

2013-11-11

Om man vill ha det glutenfritt, byter man bara ut mjölet då? Vad passar bäst, rismjöl, majsmjöl..?

Siv Westerholm

2013-06-24

Undrar också om rapsolja i stället för solrosolja. Konstigt svar Jessica fick. Oljan är ju i smeten , inte i glasyren

lena

2013-03-04

jag följde allt som stog på recepten den va jättegod ;) lycka till ni andra

Checkbox Coop

2012-09-27

Det kan du göra.

Jessica

2012-09-26

Kan man ta rapsolja istället för solrosolja?

Checkbox Coop

2012-09-24

Nej, olja i glasyren fungerar inte för då stelnar den inte.

Rose

2012-09-24

kan man köra med matolja då ?

Stina

2012-09-09

Gott!

Checkbox Coop

2012-07-24

Annica, du kan ta vilken vätska som helst till glasyren, t.ex. 0,75 dl vatten.

Annica

2012-07-23

Jag tycker inte om kaffe. Vad kan jag välja istället för 0,75 dl starkt kaffe i glasyren och den ändå blir lika fin konsistensen?

Checkbox Coop

2012-07-20

Bra påpekande om storleken på formarna, Susanne. Vi ska bli tydligare! En liten långpanna är en rektangulär form på ungefär 24×30 cm.

Susanne

2012-07-19

Jag önskar och det gäller alla era recept att ni skriver hur stora formarna ska vara till kakorna. T.ex en liten långpanna....vad är det.

Checkbox Coop

2012-06-11

Du kan ta t ex rapsolja, men inte olivolja.

Camilla

2012-06-10

Solrosolja har jag inte hemma går det bra med någon annan olja ?

Liza

2012-04-21

Kakan reste sig inte i ugnen :( dock hade vi inte någon olja i, vi bytte ut den mot en dl mjölk

Ingrid

2012-02-28

Bästa receptet! Bra med olja i smeten.

Sabah

2012-02-13

Bästa receptet någonsin!!! Otroligt gott blev det =)

Miller cecilia

2012-02-10

GÖTT, detta ska jag baka idag minsann!! Roligt att ha till allaHjärtansDag <3

Elisabeth Agnér

2012-01-29

Så gott, så gott, jösses.....man tar lite för mycket kaka bara.

Nicole

2012-01-25

Muuuuuummmmmmsssss:Detta kan smaka gott jag gör det presic

Liknande recept

Rabarberpaj med kardemumma

(29)

Kladdkaka med marinerade jordgubbar

(48)

Chokladtårta till påsk

(183)

Kladdkaka med vit choklad och smultopping

(15)

Krämig rabarberpannkaka

(8)

Rabarbercheesecake med jordgubbar

(75)

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

(7)

Vit kladdkaka med godis

(4)