Kardemummaris med lammfärs och tomatsås

Betyg (1-5):
3.5 (6 betyg)

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Kardemummaris:
  • 3 dl basmatiris
  • 1 msk senapsfrön
  • 2 msk röda linser
  • 500 g broccoli
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk krossade kardemummafrö
  • 2 msk kokosflingor
  • Lammfärs/lammfärsbullar:
  • 600 g lammfärs
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk mald spiskummin
  • Tomatsås:
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 1 burk hela skalade tomater, 400 g
  • kanel
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Rosta senapsfrön och röda linser i torr panna, tills senapsfröna börjar poppa (tar ca 0,5 minut). Koka små broccolibuketter i lättsaltat vatten. Blanda riset med de rostade senapsfröna och linserna, gurkmeja, kardemumma och kokos, och broccolin.
  2. Stek lammfärsen i olivolja i en het panna under omrörning, krydda med spiskummin och salt. Du kan också blanda lammfärs, spiskummin och salt och steka köttbullar av dem. Blanda sedan ner lammfärsen (eller köttbullarna) i riset.

Tomatsås

  1. Stek löken mjuk utan att den tar färg i olivoljan i en panna på medelstark värme. Tillsätt tomater med spad, chilipeppar och kanel och låt koka ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tikka masala med bönor och råstekt broccoli

(11)

Risotto med skaldjur och fänkål

(5)

Saffransrisotto till jul

(6)

Indonesisk kycklinggryta

(15)

Lax med ingefärsdressing och grönsaksris

(3)

Lotta Lundgren - Kinesiskt fläsk med poppat ris

(80)

Ångad torsk med ratatouille och gult ris

(2)

Kyckling korma med kryddigt ris

(26)
15 st
  • Kardemummaris:
  • 3 dl basmatiris
  • 1 msk senapsfrön
  • 2 msk röda linser
  • 500 g broccoli
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk krossade kardemummafrö
  • 2 msk kokosflingor
  • Lammfärs/lammfärsbullar:
  • 600 g lammfärs
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk mald spiskummin
  • Tomatsås:
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 1 burk hela skalade tomater, 400 g
  • kanel
  • salt och peppar

Kardemummaris med lammfärs och tomatsås

Betyg (1-5):
3.5 (6 betyg)

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Rosta senapsfrön och röda linser i torr panna, tills senapsfröna börjar poppa (tar ca 0,5 minut). Koka små broccolibuketter i lättsaltat vatten. Blanda riset med de rostade senapsfröna och linserna, gurkmeja, kardemumma och kokos, och broccolin.
  2. Stek lammfärsen i olivolja i en het panna under omrörning, krydda med spiskummin och salt. Du kan också blanda lammfärs, spiskummin och salt och steka köttbullar av dem. Blanda sedan ner lammfärsen (eller köttbullarna) i riset.

Tomatsås

  1. Stek löken mjuk utan att den tar färg i olivoljan i en panna på medelstark värme. Tillsätt tomater med spad, chilipeppar och kanel och låt koka ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tikka masala med bönor och råstekt broccoli

(11)

Risotto med skaldjur och fänkål

(5)

Saffransrisotto till jul

(6)

Indonesisk kycklinggryta

(15)

Lax med ingefärsdressing och grönsaksris

(3)

Lotta Lundgren - Kinesiskt fläsk med poppat ris

(80)

Ångad torsk med ratatouille och gult ris

(2)

Kyckling korma med kryddigt ris

(26)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies