Kardemummapannacotta med havtornstopping

Betyg (1-5):
3.32 (25 betyg)

En ljuvlig dessert med smak av kardemumma, havtorn och aprikos.

Tillagningstid: 15 minuter + 5 timmar i kylskåp
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (7)
  • 3 gelatinblad
  • 2 dl grädde
  • 2 msk råsocker
  • 1 tsk stött kardemumma
  • 2 dl gräddfil
  • 1 dl aprikosmarmelad
  • 1 dl havtorn

Gör så här

  1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten cirka 5 minuter. Koka upp grädde, socker och kardemumma. Ta kastrullen från värmen och rör ner gräddfil. Krama ur gelatinbladen och rör ner dem i gräddblandningen. Fördela i portionsformar och låt stelna minst 5 timmar i kylskåp.
  2. Smält aprikosmarmeladen i en kastrull och vänd försiktigt ner havtornen. Låt svalna.
  3. Toppa pannacottan med havtornsgelén vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Amanda

2014-01-04

Min blev väldigt konstig. Massa luftbubblor och kändes fet/grynig....

Liknande recept

Saffranspannkaka

(12)

Kardemumma- och citronkakor med lemon curd- grädde och bär

(11)

Äppelterrine med lagerbladsglass

(0)

Grekisk dessertbägare

(0)

Citron- och kardemummayoghurt

(0)

Ris à la Malta med björnbärscoulis

(28)

Saffranspannkaka med smetana och rårörda björnbär

(1)

Yoghurtdessert med mango och kardemumma

(54)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 3 gelatinblad
  • 2 dl grädde
  • 2 msk råsocker
  • 1 tsk stött kardemumma
  • 2 dl gräddfil
  • 1 dl aprikosmarmelad
  • 1 dl havtorn

Kardemummapannacotta med havtornstopping

Betyg (1-5):
3.32 (25 betyg)

En ljuvlig dessert med smak av kardemumma, havtorn och aprikos.

Tillagningstid: 15 minuter + 5 timmar i kylskåp
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten cirka 5 minuter. Koka upp grädde, socker och kardemumma. Ta kastrullen från värmen och rör ner gräddfil. Krama ur gelatinbladen och rör ner dem i gräddblandningen. Fördela i portionsformar och låt stelna minst 5 timmar i kylskåp.
  2. Smält aprikosmarmeladen i en kastrull och vänd försiktigt ner havtornen. Låt svalna.
  3. Toppa pannacottan med havtornsgelén vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Amanda

2014-01-04

Min blev väldigt konstig. Massa luftbubblor och kändes fet/grynig....

Liknande recept

Saffranspannkaka

(12)

Kardemumma- och citronkakor med lemon curd- grädde och bär

(11)

Äppelterrine med lagerbladsglass

(0)

Grekisk dessertbägare

(0)

Citron- och kardemummayoghurt

(0)

Ris à la Malta med björnbärscoulis

(28)

Saffranspannkaka med smetana och rårörda björnbär

(1)

Yoghurtdessert med mango och kardemumma

(54)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies