Kardemummapannacotta med havtornstopping

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.25 (28 betyg)

En ljuvlig dessert med smak av kardemumma, havtorn och aprikos.

Tillagningstid: 15 minuter + 5 timmar i kylskåp
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 gelatinblad
  • 2 dl grädde
  • 2 msk råsocker
  • 1 tsk stött kardemumma
  • 2 dl gräddfil
  • 1 dl aprikosmarmelad
  • 1 dl havtorn

Gör så här

  1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten cirka 5 minuter. Koka upp grädde, socker och kardemumma. Ta kastrullen från värmen och rör ner gräddfil. Krama ur gelatinbladen och rör ner dem i gräddblandningen. Fördela i portionsformar och låt stelna minst 5 timmar i kylskåp.
  2. Smält aprikosmarmeladen i en kastrull och vänd försiktigt ner havtornen. Låt svalna.
  3. Toppa pannacottan med havtornsgelén vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Amanda

2014-01-04

Min blev väldigt konstig. Massa luftbubblor och kändes fet/grynig....

Liknande recept

Spara recept

Våfflor med blåbärsyoghurt

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Kardemumma- och citronkakor med lemon curd- grädde och bär

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Gräddfilspannacotta med kanelstekta äpplen

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Saffransvåfflor med hallon och grädde

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Grekisk dessertbägare

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Yoghurtdessert med mango och kardemumma

Betyg
Betyg
(54)
Spara recept

Saffranspannkaka

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Citron- och kardemummayoghurt

Betyg
Betyg
(0)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 3 gelatinblad
  • 2 dl grädde
  • 2 msk råsocker
  • 1 tsk stött kardemumma
  • 2 dl gräddfil
  • 1 dl aprikosmarmelad
  • 1 dl havtorn

Kardemummapannacotta med havtornstopping

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.25 (28 betyg)

En ljuvlig dessert med smak av kardemumma, havtorn och aprikos.

Tillagningstid: 15 minuter + 5 timmar i kylskåp
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten cirka 5 minuter. Koka upp grädde, socker och kardemumma. Ta kastrullen från värmen och rör ner gräddfil. Krama ur gelatinbladen och rör ner dem i gräddblandningen. Fördela i portionsformar och låt stelna minst 5 timmar i kylskåp.
  2. Smält aprikosmarmeladen i en kastrull och vänd försiktigt ner havtornen. Låt svalna.
  3. Toppa pannacottan med havtornsgelén vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Amanda

2014-01-04

Min blev väldigt konstig. Massa luftbubblor och kändes fet/grynig....

Liknande recept

Spara recept

Våfflor med blåbärsyoghurt

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Kardemumma- och citronkakor med lemon curd- grädde och bär

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Gräddfilspannacotta med kanelstekta äpplen

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Saffransvåfflor med hallon och grädde

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Grekisk dessertbägare

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Yoghurtdessert med mango och kardemumma

Betyg
Betyg
(54)
Spara recept

Saffranspannkaka

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Citron- och kardemummayoghurt

Betyg
Betyg
(0)