
Kardemummakaka
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:200º
1 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 4 dl vetemjöl
- 1 msk bakpulver
- 1 dl socker
- 2 tsk kardemumma, stött eller mald
- 100 g margarin eller smör
- 1 ägg
- 2 dl mjölk
- pärlsocker
- hackad mandel
Gör så här
- Sätt på ugnen. Smörj och bröa formen. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Fördela fettet i mjölblandningen med fingertopparna eller en gaffel. (Det fasta fettet kan bytas ut mot 1 dl flytande margarin, som tillsätts samtidigt som mjölken). Tillsätt ägg och mjölk och rör ihop till en smet.
- Lägg den i formen, släta till ytan och strö ev över pärlsocker och mandel. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt kakan svalna lite innan den tas ur formen
Liknande recept
Kardemummakaka
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:200º
1 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Sätt på ugnen. Smörj och bröa formen. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Fördela fettet i mjölblandningen med fingertopparna eller en gaffel. (Det fasta fettet kan bytas ut mot 1 dl flytande margarin, som tillsätts samtidigt som mjölken). Tillsätt ägg och mjölk och rör ihop till en smet.
- Lägg den i formen, släta till ytan och strö ev över pärlsocker och mandel. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt kakan svalna lite innan den tas ur formen
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2014-05-31
Bra recept med vettig mängd socker. Jag brukar lägga till lite vaniljsocker som funkar bra med kardemmumman.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Ludvig
2014-05-31
Bra recept med vettig mängd socker. Jag brukar lägga till lite vaniljsocker som funkar bra med kardemmumman.