Kardemummakaka

Betyg (1-5):
3.53 (15 betyg)

Ugnstemperatur:200º
1 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 1 dl socker
  • 2 tsk kardemumma, stött eller mald
  • 100 g margarin eller smör
  • 1 ägg
  • 2 dl mjölk
  • pärlsocker
  • hackad mandel

Gör så här

  1. Sätt på ugnen. Smörj och bröa formen. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Fördela fettet i mjölblandningen med fingertopparna eller en gaffel. (Det fasta fettet kan bytas ut mot 1 dl flytande margarin, som tillsätts samtidigt som mjölken). Tillsätt ägg och mjölk och rör ihop till en smet.
  2. Lägg den i formen, släta till ytan och strö ev över pärlsocker och mandel. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt kakan svalna lite innan den tas ur formen

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ludvig

2014-05-31

Bra recept med vettig mängd socker. Jag brukar lägga till lite vaniljsocker som funkar bra med kardemmumman.

Liknande recept

Fruktkompott med ingefära och lime

(1)

Svärmors pepparkakor galore

(10)

Saffransbulle med mandelmassa

(6)

Gotländsk saffranspannkaka

(33)

Niklas Saffranspannkaka

(10)

Knäckig saffranstosca

(29)

Varm chokladmjölk med kryddor

(0)

Ischoklad med kokosflakes

(3)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 1 dl socker
  • 2 tsk kardemumma, stött eller mald
  • 100 g margarin eller smör
  • 1 ägg
  • 2 dl mjölk
  • pärlsocker
  • hackad mandel

Kardemummakaka

Betyg (1-5):
3.53 (15 betyg)

Ugnstemperatur:200º
1 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt på ugnen. Smörj och bröa formen. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Fördela fettet i mjölblandningen med fingertopparna eller en gaffel. (Det fasta fettet kan bytas ut mot 1 dl flytande margarin, som tillsätts samtidigt som mjölken). Tillsätt ägg och mjölk och rör ihop till en smet.
  2. Lägg den i formen, släta till ytan och strö ev över pärlsocker och mandel. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt kakan svalna lite innan den tas ur formen

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ludvig

2014-05-31

Bra recept med vettig mängd socker. Jag brukar lägga till lite vaniljsocker som funkar bra med kardemmumman.

Liknande recept

Fruktkompott med ingefära och lime

(1)

Svärmors pepparkakor galore

(10)

Saffransbulle med mandelmassa

(6)

Gotländsk saffranspannkaka

(33)

Niklas Saffranspannkaka

(10)

Knäckig saffranstosca

(29)

Varm chokladmjölk med kryddor

(0)

Ischoklad med kokosflakes

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies