För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Kardemummabullar med pistagenötter

Betyg (1-5):
3 (2 betyg)

En bulle för kardemummaälskaren! Det är massor av kardemumma i degen, fyllningen och i toppingen. Dessutom är det pistagenötter i bullarna vilket gör dem oemotståndliga.

Tillagningstid: 30 min + 1 tim jästid
Ugnstemperatur:225º
30 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 150 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk kardemummakärnor, mortlade
  • 1 tsk salt
  • 13 dl vetemjöl (ca 780 g)
  • Fyllning:
  • 300 g smör, rumsvarmt
  • 3 msk kardemummakärnor, mortlade
  • 1.5 dl osaltade pistagenötter, finhackade
  • 1.5 dl rårörsocker
  • Topping:
  • 1 ägg, till pensling
  • 1 msk kardemummakärnor, mortlade
  • 1 dl osaltade pistagenötter, hackade
  • 0.5 dl rårörsocker

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken och värm till 37°. Smula ner jästen i en bunke och häll över degvätskan. Rör om tills jästen löst sig. Blanda i socker, kardemumma och salt. Tillsätt mjölet lite i taget. Arbeta degen blank och smidig, 10 min för hand eller 5 min i maskin. Pudra över lite mjöl, täck med bakduk och låt jäsa ca 30 min.
  2. Kavla ut hälften av degen på mjölat bakbord till en rektangel 30x40 cm. Rör ihop fyllningen och bred ut hälften på halva degarket. Vik över den andra deghalvan. Skär i ca 2 cm breda remsor, tvinna remsorna och forma till en lös knut. Lägg på plåtar med bakplåtspapper. Gör likadant med resten av degen.
  3. Låt jäsa ca 30 min under bakduk. Pensla med lättvispat ägg, strö över kardemumma blandat med hackade nötter och socker. Grädda mitt i ugnen ca 10 min.

Tips

Blanda lite vatten i det vispade ägget så är det lättare att pensla bullarna.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Shrikand

(6)

Rice'n'yoghurt med kompott på torkad frukt

(10)

Gotländsk saffranspannkaka

(34)

Knäckig saffranstosca

(32)

Adventsbulle extra allt

(29)

Saffranspannkaka med mandel

(62)

Ciderkokta äpplen med toscatäcke

(12)

Banan- och kokosglass med rå kolasås och rostade mandlar

(21)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 150 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk kardemummakärnor, mortlade
  • 1 tsk salt
  • 13 dl vetemjöl (ca 780 g)
  • Fyllning:
  • 300 g smör, rumsvarmt
  • 3 msk kardemummakärnor, mortlade
  • 1.5 dl osaltade pistagenötter, finhackade
  • 1.5 dl rårörsocker
  • Topping:
  • 1 ägg, till pensling
  • 1 msk kardemummakärnor, mortlade
  • 1 dl osaltade pistagenötter, hackade
  • 0.5 dl rårörsocker

Kardemummabullar med pistagenötter

Betyg (1-5):
3 (2 betyg)

En bulle för kardemummaälskaren! Det är massor av kardemumma i degen, fyllningen och i toppingen. Dessutom är det pistagenötter i bullarna vilket gör dem oemotståndliga.

Tillagningstid: 30 min + 1 tim jästid
Ugnstemperatur:225º
30 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken och värm till 37°. Smula ner jästen i en bunke och häll över degvätskan. Rör om tills jästen löst sig. Blanda i socker, kardemumma och salt. Tillsätt mjölet lite i taget. Arbeta degen blank och smidig, 10 min för hand eller 5 min i maskin. Pudra över lite mjöl, täck med bakduk och låt jäsa ca 30 min.
  2. Kavla ut hälften av degen på mjölat bakbord till en rektangel 30x40 cm. Rör ihop fyllningen och bred ut hälften på halva degarket. Vik över den andra deghalvan. Skär i ca 2 cm breda remsor, tvinna remsorna och forma till en lös knut. Lägg på plåtar med bakplåtspapper. Gör likadant med resten av degen.
  3. Låt jäsa ca 30 min under bakduk. Pensla med lättvispat ägg, strö över kardemumma blandat med hackade nötter och socker. Grädda mitt i ugnen ca 10 min.

Tips

Blanda lite vatten i det vispade ägget så är det lättare att pensla bullarna.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Shrikand

(6)

Rice'n'yoghurt med kompott på torkad frukt

(10)

Gotländsk saffranspannkaka

(34)

Knäckig saffranstosca

(32)

Adventsbulle extra allt

(29)

Saffranspannkaka med mandel

(62)

Ciderkokta äpplen med toscatäcke

(12)

Banan- och kokosglass med rå kolasås och rostade mandlar

(21)