Kardemumma- och citronkakor med lemon curd- grädde och bär

Betyg (1-5):
3 (9 betyg)

De här små bakverken är inte bara goda, de passar också perfekt att förbereda!

Tillagningstid: 40 min + tid att svalna
Ugnstemperatur:200º
16 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 12 st
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 liten citron, finrivet skal
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk mortlade kardemummakärnor
  • 1 krm salt
  • 300 g cream cheese
  • Till servering
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 msk lemon curd
  • jordgubbar, hallon och blåbär
  • florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Blanda citronskalet med de torra ingredienserna och häll ner i äggvispet tillsammans med färskosten. Vispa försiktigt till en jämn smet.
  2. Fördela smeten i 16 muffinsformar och grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt svalna. Vispa grädden fluffig och vänd ner lemon curd. Toppa kakorna med en klick lemon curd-grädde och bär. Pudra över florsocker vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Hanna

2019-06-16

Väldigt saftiga och goda. Lagom stor.

Liknande recept

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar - Coop

(2)

Vattenmelonsoppa - Coop

(0)

Hallonsmoothie - Coop

(7)

Hemavans äppelkaka - Coop

(150)

Jordgubbsglass med vaniljdrömmar - Coop

(1)

Banan- och kokosglass med rå kolasås och rostade mandlar - Coop

(19)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter - Coop

(2)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor - Coop

(20)
12 st
  • Ingredienser 12 st
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 liten citron, finrivet skal
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk mortlade kardemummakärnor
  • 1 krm salt
  • 300 g cream cheese
  • Till servering
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 msk lemon curd
  • jordgubbar, hallon och blåbär
  • florsocker

Kardemumma- och citronkakor med lemon curd- grädde och bär

Betyg (1-5):
3 (9 betyg)

De här små bakverken är inte bara goda, de passar också perfekt att förbereda!

Tillagningstid: 40 min + tid att svalna
Ugnstemperatur:200º
16 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Blanda citronskalet med de torra ingredienserna och häll ner i äggvispet tillsammans med färskosten. Vispa försiktigt till en jämn smet.
  2. Fördela smeten i 16 muffinsformar och grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt svalna. Vispa grädden fluffig och vänd ner lemon curd. Toppa kakorna med en klick lemon curd-grädde och bär. Pudra över florsocker vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Hanna

2019-06-16

Väldigt saftiga och goda. Lagom stor.

Liknande recept

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar - Coop

(2)

Vattenmelonsoppa - Coop

(0)

Hallonsmoothie - Coop

(7)

Hemavans äppelkaka - Coop

(150)

Jordgubbsglass med vaniljdrömmar - Coop

(1)

Banan- och kokosglass med rå kolasås och rostade mandlar - Coop

(19)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter - Coop

(2)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor - Coop

(20)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies