Kardemumma- och citronkakor med lemon curd- grädde och bär

Betyg (1-5):
3.1 (10 betyg)

De här små bakverken är inte bara goda, de passar också perfekt att förbereda!

Tillagningstid: 40 min + tid att svalna
Ugnstemperatur:200º
16 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 liten citron, finrivet skal
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk mortlade kardemummakärnor
  • 1 krm salt
  • 300 g cream cheese
  • Till servering
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 msk lemon curd
  • jordgubbar, hallon och blåbär
  • florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Blanda citronskalet med de torra ingredienserna och häll ner i äggvispet tillsammans med färskosten. Vispa försiktigt till en jämn smet.
  2. Fördela smeten i 16 muffinsformar och grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt svalna. Vispa grädden fluffig och vänd ner lemon curd. Toppa kakorna med en klick lemon curd-grädde och bär. Pudra över florsocker vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Hanna

2019-06-16

Väldigt saftiga och goda. Lagom stor.

Liknande recept

Smarriga havrekorgar

(0)

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

(10)

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

(1)

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

(5)

Bärbägare

(14)

Kokosbollar med vit choklad och lime

(3)

Vit chokladtryffel

(37)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 liten citron, finrivet skal
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk mortlade kardemummakärnor
  • 1 krm salt
  • 300 g cream cheese
  • Till servering
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 msk lemon curd
  • jordgubbar, hallon och blåbär
  • florsocker

Kardemumma- och citronkakor med lemon curd- grädde och bär

Betyg (1-5):
3.1 (10 betyg)

De här små bakverken är inte bara goda, de passar också perfekt att förbereda!

Tillagningstid: 40 min + tid att svalna
Ugnstemperatur:200º
16 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Blanda citronskalet med de torra ingredienserna och häll ner i äggvispet tillsammans med färskosten. Vispa försiktigt till en jämn smet.
  2. Fördela smeten i 16 muffinsformar och grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt svalna. Vispa grädden fluffig och vänd ner lemon curd. Toppa kakorna med en klick lemon curd-grädde och bär. Pudra över florsocker vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Hanna

2019-06-16

Väldigt saftiga och goda. Lagom stor.

Liknande recept

Smarriga havrekorgar

(0)

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

(10)

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

(1)

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

(5)

Bärbägare

(14)

Kokosbollar med vit choklad och lime

(3)

Vit chokladtryffel

(37)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies