Karamelliserade popcorn

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3 (5 betyg)

»Go nuts« och gör en stor sats för de här går åt med ilfart.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:125º
3 liter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 liter popcorn (ca 2 dl opoppade majskorn)
  • 100 g smör
  • 2.5 dl rörsocker
  • 0.75 dl ljus sirap
  • 2 msk vatten
  • 0.5 tsk bikarbonat
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Strö ut popcornen (färdigpoppade) på en långpanna med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull på låg värme. Tillsätt rörsocker, sirap, vatten och salt. Höj värmen lite och rör om med träsked tills sockret smält och en klar sockerlag bildats.
  3. Låt lagen koka under omrörning tills den är 160°. Dra kastrullen från värmen och rör i bikarbonat och vaniljsocker.
  4. Häll den heta lagen över popcornen. Rör om försiktigt med två träskedar. Låt stå i ugnen i cirka 40 minuter. Rör om med jämna mellanrum. Låt svalna i långpannan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Victorious

2015-02-06

Om man värmer lagen till 160° bränns sockret och det blir beskt och bittert. Har ni verkligen korrläst det här receptet. Trist att slänga alltihop!

Annette

2014-05-08

Helt fantastiska!! Barnen blir fullständigt lyriska. : ) På lördag när det är Eurovision!

Lena

2013-05-15

Slutet på 60-talet och början på 70-talet så kunde man köpa popcorn med kolasmak i affären, de var så goda. Men tyvärr så försvann de.

Rob

2013-05-02

Jag älskar karamelliserade popcorn!! Men om man inte "orkar" vänta på ugnen, osv så kan man ju bara smälta lite salt, socker, smör och brunt socker i en kastrull. När det har smält så blandar man i färdigt poppade (mikro)popcorn och that's it. Skitgott!!

Moa

2013-03-28

De här popcornen är så goda att jag dreglar bara jag tänker på dem!

Liknande recept

Spara recept

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Frasig minipizza

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Salsa med lingon och äpple

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Gravad lax med rosépeppar

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Morotsmuffins med glasyr och strössel

Betyg
Betyg
(94)
Spara recept

Sallad med rostade morötter och belugalinser

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Grillade havskräftor

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Grillad spetskål och aubergine med fetaostyoghurt

Betyg
Betyg
(8)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 3 liter popcorn (ca 2 dl opoppade majskorn)
  • 100 g smör
  • 2.5 dl rörsocker
  • 0.75 dl ljus sirap
  • 2 msk vatten
  • 0.5 tsk bikarbonat
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 tsk salt

Karamelliserade popcorn

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3 (5 betyg)

»Go nuts« och gör en stor sats för de här går åt med ilfart.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:125º
3 liter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Strö ut popcornen (färdigpoppade) på en långpanna med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull på låg värme. Tillsätt rörsocker, sirap, vatten och salt. Höj värmen lite och rör om med träsked tills sockret smält och en klar sockerlag bildats.
  3. Låt lagen koka under omrörning tills den är 160°. Dra kastrullen från värmen och rör i bikarbonat och vaniljsocker.
  4. Häll den heta lagen över popcornen. Rör om försiktigt med två träskedar. Låt stå i ugnen i cirka 40 minuter. Rör om med jämna mellanrum. Låt svalna i långpannan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Victorious

2015-02-06

Om man värmer lagen till 160° bränns sockret och det blir beskt och bittert. Har ni verkligen korrläst det här receptet. Trist att slänga alltihop!

Annette

2014-05-08

Helt fantastiska!! Barnen blir fullständigt lyriska. : ) På lördag när det är Eurovision!

Lena

2013-05-15

Slutet på 60-talet och början på 70-talet så kunde man köpa popcorn med kolasmak i affären, de var så goda. Men tyvärr så försvann de.

Rob

2013-05-02

Jag älskar karamelliserade popcorn!! Men om man inte "orkar" vänta på ugnen, osv så kan man ju bara smälta lite salt, socker, smör och brunt socker i en kastrull. När det har smält så blandar man i färdigt poppade (mikro)popcorn och that's it. Skitgott!!

Moa

2013-03-28

De här popcornen är så goda att jag dreglar bara jag tänker på dem!

Liknande recept

Spara recept

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Frasig minipizza

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Salsa med lingon och äpple

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Gravad lax med rosépeppar

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Morotsmuffins med glasyr och strössel

Betyg
Betyg
(94)
Spara recept

Sallad med rostade morötter och belugalinser

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Grillade havskräftor

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Grillad spetskål och aubergine med fetaostyoghurt

Betyg
Betyg
(8)