Karamelliserade bananer

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (6 betyg)

Söta bananer med krispigt nöttäcke och kokossås är en jättegod efterrätt.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 100 g hackade, rostade hasselnötter
  • 4 bananer
  • 0.5 dl ströbröd
  • 4 dl olja till fritering
  • Sås:
  • 25 g smör
  • 1.5 dl brun farin
  • 4 msk vatten
  • 3 dl kokosmjölk

Gör så här

  1. Rosta nötterna i en torr och het panna. Låt svalna och finhacka. Skala bananerna, skär dem på längden i två halvor och dela dem på mitten. Blanda nötter och ströbröd på en tallrik och panera bananerna - pressa fast smulorna.
  2. Värm alla ingredienser till såsen i en liten tjockbottnad kastrull. Rör hela tiden tills såsen tjocknat och karamelliserats. Värm upp olja till 190º i en fritös eller annat friteringskärl och fritera bananerna i omgångar i 2 minuter eller tills de är gyllenbruna. Låt rinna av på hushållspapper.
  3. Fördela bananerna på tallrikar, häll över den varma såsen och servera.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Rabarberkaka med kardemumma och marshmallows

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Smördegspizza med mango och apelsin

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Chokladtoppar

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Vegansk glass

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Banoffee-paj

Betyg
Betyg
(112)
Spara recept

Vattenmelonsoppa

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Krämig rabarberpannkaka

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Äppelsockerkaka

Betyg
Betyg
(41)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 100 g hackade, rostade hasselnötter
  • 4 bananer
  • 0.5 dl ströbröd
  • 4 dl olja till fritering
  • Sås:
  • 25 g smör
  • 1.5 dl brun farin
  • 4 msk vatten
  • 3 dl kokosmjölk

Karamelliserade bananer

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (6 betyg)

Söta bananer med krispigt nöttäcke och kokossås är en jättegod efterrätt.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rosta nötterna i en torr och het panna. Låt svalna och finhacka. Skala bananerna, skär dem på längden i två halvor och dela dem på mitten. Blanda nötter och ströbröd på en tallrik och panera bananerna - pressa fast smulorna.
  2. Värm alla ingredienser till såsen i en liten tjockbottnad kastrull. Rör hela tiden tills såsen tjocknat och karamelliserats. Värm upp olja till 190º i en fritös eller annat friteringskärl och fritera bananerna i omgångar i 2 minuter eller tills de är gyllenbruna. Låt rinna av på hushållspapper.
  3. Fördela bananerna på tallrikar, häll över den varma såsen och servera.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Rabarberkaka med kardemumma och marshmallows

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Smördegspizza med mango och apelsin

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Chokladtoppar

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Vegansk glass

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Banoffee-paj

Betyg
Betyg
(112)
Spara recept

Vattenmelonsoppa

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Krämig rabarberpannkaka

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Äppelsockerkaka

Betyg
Betyg
(41)