Karamelliserade bananer

Betyg (1-5):
4.25 (4 betyg)

Söta bananer med krispigt nöttäcke och kokossås är en jättegod efterrätt.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • 100 g hackade, rostade hasselnötter
  • 4 bananer
  • 0.5 dl ströbröd
  • 4 dl olja till fritering
  • Sås:
  • 25 g smör
  • 1.5 dl brun farin
  • 4 msk vatten
  • 3 dl kokosmjölk

Gör så här

  1. Rosta nötterna i en torr och het panna. Låt svalna och finhacka. Skala bananerna, skär dem på längden i två halvor och dela dem på mitten. Blanda nötter och ströbröd på en tallrik och panera bananerna - pressa fast smulorna.
  2. Värm alla ingredienser till såsen i en liten tjockbottnad kastrull. Rör hela tiden tills såsen tjocknat och karamelliserats. Värm upp olja till 190º i en fritös eller annat friteringskärl och fritera bananerna i omgångar i 2 minuter eller tills de är gyllenbruna. Låt rinna av på hushållspapper.
  3. Fördela bananerna på tallrikar, häll över den varma såsen och servera.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Små fikonpajer

(1)

Kanelstekta äpplen

(3)

Pösomelett med apelsin

(0)

Hemavans äppelkaka

(161)

Nektarinkaka med marshmallows

(2)

Rosor av äpple

(3)

Pistasch- och päronglass

(11)

Mjukpepparkaka med palsternacka och cream cheese topping

(3)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 100 g hackade, rostade hasselnötter
  • 4 bananer
  • 0.5 dl ströbröd
  • 4 dl olja till fritering
  • Sås:
  • 25 g smör
  • 1.5 dl brun farin
  • 4 msk vatten
  • 3 dl kokosmjölk

Karamelliserade bananer

Betyg (1-5):
4.25 (4 betyg)

Söta bananer med krispigt nöttäcke och kokossås är en jättegod efterrätt.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rosta nötterna i en torr och het panna. Låt svalna och finhacka. Skala bananerna, skär dem på längden i två halvor och dela dem på mitten. Blanda nötter och ströbröd på en tallrik och panera bananerna - pressa fast smulorna.
  2. Värm alla ingredienser till såsen i en liten tjockbottnad kastrull. Rör hela tiden tills såsen tjocknat och karamelliserats. Värm upp olja till 190º i en fritös eller annat friteringskärl och fritera bananerna i omgångar i 2 minuter eller tills de är gyllenbruna. Låt rinna av på hushållspapper.
  3. Fördela bananerna på tallrikar, häll över den varma såsen och servera.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Små fikonpajer

(1)

Kanelstekta äpplen

(3)

Pösomelett med apelsin

(0)

Hemavans äppelkaka

(161)

Nektarinkaka med marshmallows

(2)

Rosor av äpple

(3)

Pistasch- och päronglass

(11)

Mjukpepparkaka med palsternacka och cream cheese topping

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies