Karamelliserad sparrispotatis, kokta päron och ädelost

Betyg (1-5):
4.18 (11 betyg)

En matig förrätt med både sötma och sälta.

Tillagningstid: 50 minuter + tid för päronen att svalna
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Kokta päron:
  • 1 liter vatten
  • 2.5 dl vitt vin
  • 30 g skivad färsk ingefära
  • 2 lagerblad
  • 0.5 msk krossade korianderfrön
  • 1.5 dl socker
  • 0.5 citron, rivet skal och pressad saft
  • 1 msk olivolja
  • 2 stora skalde päron t ex Kaiser Alexander
  • Potatis:
  • 3 dl socker
  • 3 dl vatten
  • 4 skalde finstrimlade sparrispotatis
  • 4 dl neutral olja t ex majsolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 msk rostade, malda fänkålsfrön
  • 120 g delad ädelost
  • 2 msk nötolja eller olivolja
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 80 g machésallad
  • 1 knippa hackad dill

Gör så här

  1. Koka upp vatten, vin, ingefära, lagerblad, korianderfrön, socker, citronskal och -saft samt olivolja. Lägg i päronen och låt sjuda tills de är mjuka, cirka 30 minuter. Låt svalna i lagen.
  2. Koka upp socker och vatten. Lägg i potatisen och låt sjuda cirka 2 minuter. Ta upp och låt rinna av.
  3. Värm oljan till 180 grader och fritera potatisen 4 minuter. Lyft upp och lägg på smörpapper. Krydda med flingsalt och fänkålsfrön.
  4. Skär päronen i stora bitar och blanda med osten. Blanda olja, vinäger, salt och peppar och blanda med salladen.
  5. Toppa päron- och ostblandningen med sallad och karamel

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(7)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Bowl med sashimilax

(4)

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)

Rostad blomkål med brynt citronsmör, kavringsmul och granatäpple

(4)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Fish tacos deluxe

(32)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(2)
22 st
  • Kokta päron:
  • 1 liter vatten
  • 2.5 dl vitt vin
  • 30 g skivad färsk ingefära
  • 2 lagerblad
  • 0.5 msk krossade korianderfrön
  • 1.5 dl socker
  • 0.5 citron, rivet skal och pressad saft
  • 1 msk olivolja
  • 2 stora skalde päron t ex Kaiser Alexander
  • Potatis:
  • 3 dl socker
  • 3 dl vatten
  • 4 skalde finstrimlade sparrispotatis
  • 4 dl neutral olja t ex majsolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 msk rostade, malda fänkålsfrön
  • 120 g delad ädelost
  • 2 msk nötolja eller olivolja
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 80 g machésallad
  • 1 knippa hackad dill

Karamelliserad sparrispotatis, kokta päron och ädelost

Betyg (1-5):
4.18 (11 betyg)

En matig förrätt med både sötma och sälta.

Tillagningstid: 50 minuter + tid för päronen att svalna
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp vatten, vin, ingefära, lagerblad, korianderfrön, socker, citronskal och -saft samt olivolja. Lägg i päronen och låt sjuda tills de är mjuka, cirka 30 minuter. Låt svalna i lagen.
  2. Koka upp socker och vatten. Lägg i potatisen och låt sjuda cirka 2 minuter. Ta upp och låt rinna av.
  3. Värm oljan till 180 grader och fritera potatisen 4 minuter. Lyft upp och lägg på smörpapper. Krydda med flingsalt och fänkålsfrön.
  4. Skär päronen i stora bitar och blanda med osten. Blanda olja, vinäger, salt och peppar och blanda med salladen.
  5. Toppa päron- och ostblandningen med sallad och karamel

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(7)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Bowl med sashimilax

(4)

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)

Rostad blomkål med brynt citronsmör, kavringsmul och granatäpple

(4)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Fish tacos deluxe

(32)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies