
Karamelliserad sparrispotatis, kokta päron och ädelost
Betyg (1-5):
En matig förrätt med både sötma och sälta.
Tillagningstid: 50 minuter + tid för päronen att svalna
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- Kokta päron:
- 1 liter vatten
- 2.5 dl vitt vin
- 30 g skivad färsk ingefära
- 2 lagerblad
- 0.5 msk krossade korianderfrön
- 1.5 dl socker
- 0.5 citron, rivet skal och pressad saft
- 1 msk olivolja
- 2 stora skalde päron t ex Kaiser Alexander
- Potatis:
- 3 dl socker
- 3 dl vatten
- 4 skalde finstrimlade sparrispotatis
- 4 dl neutral olja t ex majsolja
- 1 tsk flingsalt
- 1 msk rostade, malda fänkålsfrön
- 120 g delad ädelost
- 2 msk nötolja eller olivolja
- 1 msk äppelcidervinäger
- 0.5 tsk flingsalt
- 0.5 tsk svartpeppar
- 80 g machésallad
- 1 knippa hackad dill
Gör så här
- Koka upp vatten, vin, ingefära, lagerblad, korianderfrön, socker, citronskal och -saft samt olivolja. Lägg i päronen och låt sjuda tills de är mjuka, cirka 30 minuter. Låt svalna i lagen.
- Koka upp socker och vatten. Lägg i potatisen och låt sjuda cirka 2 minuter. Ta upp och låt rinna av.
- Värm oljan till 180 grader och fritera potatisen 4 minuter. Lyft upp och lägg på smörpapper. Krydda med flingsalt och fänkålsfrön.
- Skär päronen i stora bitar och blanda med osten. Blanda olja, vinäger, salt och peppar och blanda med salladen.
- Toppa päron- och ostblandningen med sallad och karamel
Liknande recept
Karamelliserad sparrispotatis, kokta päron och ädelost
Betyg (1-5):
En matig förrätt med både sötma och sälta.
Tillagningstid: 50 minuter + tid för päronen att svalna
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Koka upp vatten, vin, ingefära, lagerblad, korianderfrön, socker, citronskal och -saft samt olivolja. Lägg i päronen och låt sjuda tills de är mjuka, cirka 30 minuter. Låt svalna i lagen.
- Koka upp socker och vatten. Lägg i potatisen och låt sjuda cirka 2 minuter. Ta upp och låt rinna av.
- Värm oljan till 180 grader och fritera potatisen 4 minuter. Lyft upp och lägg på smörpapper. Krydda med flingsalt och fänkålsfrön.
- Skär päronen i stora bitar och blanda med osten. Blanda olja, vinäger, salt och peppar och blanda med salladen.
- Toppa päron- och ostblandningen med sallad och karamel
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!