Kantarelltoast med Västerbottensost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.17 (29 betyg)

Varm toast med kantareller, goda kryddor och smakrik Västerbottensost tackar man inte nej till. Kantareller och Västerbottenost - två favoriter i en rätt!

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:200º
Svårighetsgrad:Enkel
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g kantareller
  • 3 msk smör
  • 3 schalottenlökar, finhackade
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk timjan, finhackad
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 8 st toastbrödskivor
  • 200 g Västerbottensost
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. 1. Sätt ugnen på 200°. 2. Borsta ev och skär de större svamparna i mindre bitar.
  2. 3. Hetta upp en stekpanna och lägg i smör. Stek svampen tills den slutat släppa vätska.
  3. 4. Tillsätt lök och vitlök och stek ytterligare några minuter under omrörning. Vänd runt timjan och krydda med salt och peppar.
  4. 5. Rosta bröden och skär bort kanterna. Om man vill kan man smörsteka bröden istället för att rosta. Fördela svampen på bröden och toppa med ost.
  5. 6. Grädda högt upp i ugnen tills osten är smält, ca 5 min.

Tips

Kantareller och Västerbottensost – två favoriter i en rätt!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Medelhavsinspirerad tapas

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Champinjonhattar med parma och parmesan

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Parmesan- och örtpaj med syltade kantareller

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Gratinerade vitlökschampinjoner

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Gratinerade musslor och svampar

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Crostini med bönkräm och svamp

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Italienska hattar

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Potatisplättar med kantarellmousse

Betyg
Betyg
(8)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 400 g kantareller
  • 3 msk smör
  • 3 schalottenlökar, finhackade
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk timjan, finhackad
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 8 st toastbrödskivor
  • 200 g Västerbottensost
  • 1 tsk salt

Kantarelltoast med Västerbottensost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.17 (29 betyg)

Varm toast med kantareller, goda kryddor och smakrik Västerbottensost tackar man inte nej till. Kantareller och Västerbottenost - två favoriter i en rätt!

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:200º
Svårighetsgrad:Enkel
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. 1. Sätt ugnen på 200°. 2. Borsta ev och skär de större svamparna i mindre bitar.
  2. 3. Hetta upp en stekpanna och lägg i smör. Stek svampen tills den slutat släppa vätska.
  3. 4. Tillsätt lök och vitlök och stek ytterligare några minuter under omrörning. Vänd runt timjan och krydda med salt och peppar.
  4. 5. Rosta bröden och skär bort kanterna. Om man vill kan man smörsteka bröden istället för att rosta. Fördela svampen på bröden och toppa med ost.
  5. 6. Grädda högt upp i ugnen tills osten är smält, ca 5 min.

Tips

Kantareller och Västerbottensost – två favoriter i en rätt!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Medelhavsinspirerad tapas

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Champinjonhattar med parma och parmesan

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Parmesan- och örtpaj med syltade kantareller

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Gratinerade vitlökschampinjoner

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Gratinerade musslor och svampar

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Crostini med bönkräm och svamp

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Italienska hattar

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Potatisplättar med kantarellmousse

Betyg
Betyg
(8)