För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Kantarelltoast med Västerbottensost

Betyg (1-5):
3.17 (29 betyg)

Varm toast med kantareller, goda kryddor och smakrik Västerbottensost tackar man inte nej till. Kantareller och Västerbottenost - två favoriter i en rätt!

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:200º
Svårighetsgrad:Enkel
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g kantareller
  • 3 msk smör
  • 3 schalottenlökar, finhackade
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk timjan, finhackad
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 8 st toastbrödskivor
  • 200 g Västerbottensost
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. 1. Sätt ugnen på 200°. 2. Borsta ev och skär de större svamparna i mindre bitar.
  2. 3. Hetta upp en stekpanna och lägg i smör. Stek svampen tills den slutat släppa vätska.
  3. 4. Tillsätt lök och vitlök och stek ytterligare några minuter under omrörning. Vänd runt timjan och krydda med salt och peppar.
  4. 5. Rosta bröden och skär bort kanterna. Om man vill kan man smörsteka bröden istället för att rosta. Fördela svampen på bröden och toppa med ost.
  5. 6. Grädda högt upp i ugnen tills osten är smält, ca 5 min.

Tips

Kantareller och Västerbottensost – två favoriter i en rätt!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Gratinerade champinjoner med parmesan och salsiccia

(0)

Medelhavsinspirerad tapas

(44)

Champinjonhattar med parma och parmesan

(1)

Krustader med stuvad svamp

(0)

Parmesan- och örtpaj med syltade kantareller

(18)

Kantarelltoast med parmesan

(10)

Gratinerade vitlökschampinjoner

(14)

Potatisplättar med kantarellmousse

(8)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 400 g kantareller
  • 3 msk smör
  • 3 schalottenlökar, finhackade
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk timjan, finhackad
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 8 st toastbrödskivor
  • 200 g Västerbottensost
  • 1 tsk salt

Kantarelltoast med Västerbottensost

Betyg (1-5):
3.17 (29 betyg)

Varm toast med kantareller, goda kryddor och smakrik Västerbottensost tackar man inte nej till. Kantareller och Västerbottenost - två favoriter i en rätt!

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:200º
Svårighetsgrad:Enkel
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. 1. Sätt ugnen på 200°. 2. Borsta ev och skär de större svamparna i mindre bitar.
  2. 3. Hetta upp en stekpanna och lägg i smör. Stek svampen tills den slutat släppa vätska.
  3. 4. Tillsätt lök och vitlök och stek ytterligare några minuter under omrörning. Vänd runt timjan och krydda med salt och peppar.
  4. 5. Rosta bröden och skär bort kanterna. Om man vill kan man smörsteka bröden istället för att rosta. Fördela svampen på bröden och toppa med ost.
  5. 6. Grädda högt upp i ugnen tills osten är smält, ca 5 min.

Tips

Kantareller och Västerbottensost – två favoriter i en rätt!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Gratinerade champinjoner med parmesan och salsiccia

(0)

Medelhavsinspirerad tapas

(44)

Champinjonhattar med parma och parmesan

(1)

Krustader med stuvad svamp

(0)

Parmesan- och örtpaj med syltade kantareller

(18)

Kantarelltoast med parmesan

(10)

Gratinerade vitlökschampinjoner

(14)

Potatisplättar med kantarellmousse

(8)