Kantarelltoast med parmesan

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.2 (10 betyg)

Uppdatera den klassiska svamptoasten med parmesan och färskost.

Tillagningstid: 20 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 skivor surdegsbröd
  • 1 msk smör
  • 250 g kantareller
  • 1 msk smör
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • 2 st schalottenlök, finhackade
  • 100 g cream cheese
  • 0.5 dl riven parmesan
  • 1 tsk vinäger, gärna sherryvinäger
  • några droppar tryffelolja
  • ev gräslök och rosépeppar till garnering
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Bred ett tunt lager smör på båda sidorna av brödskivorna. Rosta i ugnen på 225° eller stek i stekpanna till fin färg.
  2. Skär stora svampar i mindre bitar. Stek i smör i en het stekpanna. Salta, peppra och stek tills vätskan släppt och svampen är gyllene. Tillsätt löken och rör om.
  3. Rör ihop cream cheese med parmesan och vinäger. Smaksätt med tryffelolja. Bred ett tjockt lager på bröden. Halvera. Toppa med kantareller och ev garnering.

Tips

Vi strödde rosépeppar på toasten, men några varv med svartpepparkvarnen är lika gott.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Pizza med Karljohansvamp och valnötter

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Parmesan- och örtpaj med syltade kantareller

Betyg
Betyg
(18)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 2 skivor surdegsbröd
  • 1 msk smör
  • 250 g kantareller
  • 1 msk smör
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • 2 st schalottenlök, finhackade
  • 100 g cream cheese
  • 0.5 dl riven parmesan
  • 1 tsk vinäger, gärna sherryvinäger
  • några droppar tryffelolja
  • ev gräslök och rosépeppar till garnering
  • 0.5 tsk salt

Kantarelltoast med parmesan

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.2 (10 betyg)

Uppdatera den klassiska svamptoasten med parmesan och färskost.

Tillagningstid: 20 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Bred ett tunt lager smör på båda sidorna av brödskivorna. Rosta i ugnen på 225° eller stek i stekpanna till fin färg.
  2. Skär stora svampar i mindre bitar. Stek i smör i en het stekpanna. Salta, peppra och stek tills vätskan släppt och svampen är gyllene. Tillsätt löken och rör om.
  3. Rör ihop cream cheese med parmesan och vinäger. Smaksätt med tryffelolja. Bred ett tjockt lager på bröden. Halvera. Toppa med kantareller och ev garnering.

Tips

Vi strödde rosépeppar på toasten, men några varv med svartpepparkvarnen är lika gott.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Pizza med Karljohansvamp och valnötter

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Parmesan- och örtpaj med syltade kantareller

Betyg
Betyg
(18)