För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Kantarellstuvning

Betyg (1-5):
3.53 (108 betyg)

En riktigt krämig kantarellstuvning är just vad en höstmacka behöver. Suveränt kvällsmål men även gott att servera på fest.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:250º
Svårighetsgrad:Enkel
6 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 6 skivor bröd
  • 1 liter rensad svamp
  • 3 msk smör
  • Svampstuvning:
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • 0.5 dl grädde
  • 1 tsk soja
  • 0.5 msk sherry, efter smak
  • 0.5 krm nymalen svartpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • Redning:
  • 1 ägg
  • Gratinering:
  • 1 msk smör eller smörgåsmargarin
  • 1.5 dl riven lagrad ost
  • 0.5 krm paprikapulver
  • 1.5 msk hackad persilja

Gör så här

  1. Borsta eller skölj svampen och skär den i bitar. Lägg svampen i en kastrull och låt det mesta av vätskan koka in. Tillsätt fettet och fräs svampen tills det knäpper i den och fettet klarnat, 5-10 minuter.

Svampstuvning

  1. Strö mjölet över svampen, rör om. Späd under omrörning med mjölk och grädde. Koka på svag värme 10-15 minuter. Smaka av med salt, eventuellt soja, sherry och peppar. Rör ner ägget när stuvningen svalnat lite.
  2. Bred eventuellt tunt med smör eller smörgåsmargarin på brödet. Täck med svampstuvningen och strö över osten. Gratinera i övre delen av ugnen, 7-8 minuter.
  3. Strö eventuellt över lite paprikapulver eller hackad persilja före serveringen.

Servering

Servera gärna med en liten sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mathias

2015-08-08

Finhacka bacon och gul lök och addera till svampen redan vid stekning! MM!

Robert Leben

2014-09-20

Går helt fantastiskt bra utan både sherry och Cognac. Nåt av det godaste du kan göra med kantareller :))

Checkbox Coop

2014-02-23

@Benny Du har helt rätt, visst ska det vara bröd med i receptet.

Benny

2014-02-22

Ska det inte vara bröd i receptet?

Per Yngve Näs

2012-10-01

Jag brukar alltid ta lite cognac i svampstuvning eller -sås. Det tänker jag pröva här också.

Liknande recept

Änglamarks örtomelett

(9)

Tonfiskröra på rågbröd

(7)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 6 skivor bröd
  • 1 liter rensad svamp
  • 3 msk smör
  • Svampstuvning:
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • 0.5 dl grädde
  • 1 tsk soja
  • 0.5 msk sherry, efter smak
  • 0.5 krm nymalen svartpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • Redning:
  • 1 ägg
  • Gratinering:
  • 1 msk smör eller smörgåsmargarin
  • 1.5 dl riven lagrad ost
  • 0.5 krm paprikapulver
  • 1.5 msk hackad persilja

Kantarellstuvning

Betyg (1-5):
3.53 (108 betyg)

En riktigt krämig kantarellstuvning är just vad en höstmacka behöver. Suveränt kvällsmål men även gott att servera på fest.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:250º
Svårighetsgrad:Enkel
6 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Borsta eller skölj svampen och skär den i bitar. Lägg svampen i en kastrull och låt det mesta av vätskan koka in. Tillsätt fettet och fräs svampen tills det knäpper i den och fettet klarnat, 5-10 minuter.

Svampstuvning

  1. Strö mjölet över svampen, rör om. Späd under omrörning med mjölk och grädde. Koka på svag värme 10-15 minuter. Smaka av med salt, eventuellt soja, sherry och peppar. Rör ner ägget när stuvningen svalnat lite.
  2. Bred eventuellt tunt med smör eller smörgåsmargarin på brödet. Täck med svampstuvningen och strö över osten. Gratinera i övre delen av ugnen, 7-8 minuter.
  3. Strö eventuellt över lite paprikapulver eller hackad persilja före serveringen.

Servering

Servera gärna med en liten sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mathias

2015-08-08

Finhacka bacon och gul lök och addera till svampen redan vid stekning! MM!

Robert Leben

2014-09-20

Går helt fantastiskt bra utan både sherry och Cognac. Nåt av det godaste du kan göra med kantareller :))

Checkbox Coop

2014-02-23

@Benny Du har helt rätt, visst ska det vara bröd med i receptet.

Benny

2014-02-22

Ska det inte vara bröd i receptet?

Per Yngve Näs

2012-10-01

Jag brukar alltid ta lite cognac i svampstuvning eller -sås. Det tänker jag pröva här också.

Liknande recept

Änglamarks örtomelett

(9)

Tonfiskröra på rågbröd

(7)