För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Kantarellsås

Betyg (1-5):
4 (5 betyg)

God höstig kantarellsås som passar utmärkt att servera till både kött och kyckling.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 300 g kantareller, i mindre bitar
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 3 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • 1 msk oxfond eller svampfond
  • 0.5 tsk kinesisk soja
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Stek kantarellerna i torr panna tills vätskan kokat bort. Tillsätt lök och smör och stek tills löken mjuknat.
  2. Pudra över mjöl och tillsätt grädde, vatten, fond och soja. Låt puttra några minuter. Smaka av med salt och peppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Västerbottensostpaj med kantareller

(24)

Karljohan-pappardelle med Västerbottensost och knapriga brödsmulor

(75)

Pasta med svampsås

(17)

Krämig polenta med svamp och ugnsstekta tomater

(12)

Potatisplättar med kantarellmousse

(8)

Skogssvampsoppa med chipotlekrutonger och bacon

(24)

Stora köttbullar i svampsås

(21)

Champinjonsoppa med keso och krasse

(2)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 300 g kantareller, i mindre bitar
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 3 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • 1 msk oxfond eller svampfond
  • 0.5 tsk kinesisk soja
  • salt och svartpeppar

Kantarellsås

Betyg (1-5):
4 (5 betyg)

God höstig kantarellsås som passar utmärkt att servera till både kött och kyckling.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek kantarellerna i torr panna tills vätskan kokat bort. Tillsätt lök och smör och stek tills löken mjuknat.
  2. Pudra över mjöl och tillsätt grädde, vatten, fond och soja. Låt puttra några minuter. Smaka av med salt och peppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Västerbottensostpaj med kantareller

(24)

Karljohan-pappardelle med Västerbottensost och knapriga brödsmulor

(75)

Pasta med svampsås

(17)

Krämig polenta med svamp och ugnsstekta tomater

(12)

Potatisplättar med kantarellmousse

(8)

Skogssvampsoppa med chipotlekrutonger och bacon

(24)

Stora köttbullar i svampsås

(21)

Champinjonsoppa med keso och krasse

(2)