Kantarellsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.11 (9 betyg)

God höstig kantarellsås som passar utmärkt att servera till både kött och kyckling.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 300 g kantareller, i mindre bitar
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 3 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • 1 msk oxfond eller svampfond
  • 0.5 tsk kinesisk soja
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Stek kantarellerna i torr panna tills vätskan kokat bort. Tillsätt lök och smör och stek tills löken mjuknat.
  2. Pudra över mjöl och tillsätt grädde, vatten, fond och soja. Låt puttra några minuter. Smaka av med salt och peppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kantarellpaj med Västerbottensost

Betyg
Betyg
(99)
Spara recept

Skogssvampsoppa med chipotlekrutonger och bacon

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Stora köttbullar i svampsås

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Västerbottensostpaj med kantareller

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Blandsvampsoppa

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Krämig polenta med svamp och ugnsstekta tomater

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Portabelloburgare med emmenthaler och chilicrème

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Svampbiffar med gräddsås och lingon

Betyg
Betyg
(54)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 300 g kantareller, i mindre bitar
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 3 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • 1 msk oxfond eller svampfond
  • 0.5 tsk kinesisk soja
  • salt och svartpeppar

Kantarellsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.11 (9 betyg)

God höstig kantarellsås som passar utmärkt att servera till både kött och kyckling.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek kantarellerna i torr panna tills vätskan kokat bort. Tillsätt lök och smör och stek tills löken mjuknat.
  2. Pudra över mjöl och tillsätt grädde, vatten, fond och soja. Låt puttra några minuter. Smaka av med salt och peppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kantarellpaj med Västerbottensost

Betyg
Betyg
(99)
Spara recept

Skogssvampsoppa med chipotlekrutonger och bacon

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Stora köttbullar i svampsås

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Västerbottensostpaj med kantareller

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Blandsvampsoppa

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Krämig polenta med svamp och ugnsstekta tomater

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Portabelloburgare med emmenthaler och chilicrème

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Svampbiffar med gräddsås och lingon

Betyg
Betyg
(54)