Kantarellrisotto med sej

Betyg (1-5):
4.25 (4 betyg)

Krämig svamprisotto med sejrygg, citron och skirat smör blir perfekt till helgens middag.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (17)
  • 600 g sejrygg eller annan vit fisk
  • 1 citron, pressad saft
  • 0.5 dl socker
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 dl salt
  • Risotto:
  • 2 dl torkade trattkantareller
  • 3 dl risottoris (t ex avorio)
  • 2 schalottenlökar
  • 2 msk smör
  • 5 dl hönsbuljong
  • 2 dl vitt vin
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 100 g riven lagrad prästost eller annan lagrad ost
  • 0.5 tsk salt
  • Servering:
  • 3 msk skirat smör
  • färsk rosmarin

Gör så här

  1. Lägg fisken i en skål och marinera den i citronsaft, socker och salt cirka 30 minuter. Skölj av den hastigt i kallt vatten och torka av med hushållspapper. Bryn den i smör och olivolja på medelvärme i en panna, 3-4 minuter på varje sida.
  2. Blötlägg kantarellerna 5-10 minuter. Bryn dem tillsammans med ris och lök i smör cirka 5 minuter.
  3. Häll på hälften av vätskan och koka på låg värme cirka 25 minuter. Salta och peppra. Späd med resten av vätskan efter hand, rör om då och då. Vänd ner riven ost precis innan servering.
  4. Häll lite skirat smör över fisken och toppa med färsk rosmarin.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-09-17

Hej Monika, tyvärr hade saltmängden trillat ur receptet, men nu är den tillbaka igen! Lycka till i köket!

Monika

2019-09-11

Hej, Saltmängd fattas i receptet.

Mats Lundén

2013-10-05

Det blev en utsökt måltid!!

Liknande recept

Asiatisk pilaff på rött råris med ångad lax

(4)

Asiatisk fisk med sesamstekt ris

(6)

Ugnsbakad mandelfisk

(25)

Tacogratäng - barnens bästa recept

(11)

Ångad torsk med ratatouille och gult ris

(2)

Lax med ingefärsdressing och grönsaksris

(3)

Halstrad lax med indisk jasminrisotto

(4)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 600 g sejrygg eller annan vit fisk
  • 1 citron, pressad saft
  • 0.5 dl socker
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 dl salt
  • Risotto:
  • 2 dl torkade trattkantareller
  • 3 dl risottoris (t ex avorio)
  • 2 schalottenlökar
  • 2 msk smör
  • 5 dl hönsbuljong
  • 2 dl vitt vin
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 100 g riven lagrad prästost eller annan lagrad ost
  • 0.5 tsk salt
  • Servering:
  • 3 msk skirat smör
  • färsk rosmarin

Kantarellrisotto med sej

Betyg (1-5):
4.25 (4 betyg)

Krämig svamprisotto med sejrygg, citron och skirat smör blir perfekt till helgens middag.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg fisken i en skål och marinera den i citronsaft, socker och salt cirka 30 minuter. Skölj av den hastigt i kallt vatten och torka av med hushållspapper. Bryn den i smör och olivolja på medelvärme i en panna, 3-4 minuter på varje sida.
  2. Blötlägg kantarellerna 5-10 minuter. Bryn dem tillsammans med ris och lök i smör cirka 5 minuter.
  3. Häll på hälften av vätskan och koka på låg värme cirka 25 minuter. Salta och peppra. Späd med resten av vätskan efter hand, rör om då och då. Vänd ner riven ost precis innan servering.
  4. Häll lite skirat smör över fisken och toppa med färsk rosmarin.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-09-17

Hej Monika, tyvärr hade saltmängden trillat ur receptet, men nu är den tillbaka igen! Lycka till i köket!

Monika

2019-09-11

Hej, Saltmängd fattas i receptet.

Mats Lundén

2013-10-05

Det blev en utsökt måltid!!

Liknande recept

Asiatisk pilaff på rött råris med ångad lax

(4)

Asiatisk fisk med sesamstekt ris

(6)

Ugnsbakad mandelfisk

(25)

Tacogratäng - barnens bästa recept

(11)

Ångad torsk med ratatouille och gult ris

(2)

Lax med ingefärsdressing och grönsaksris

(3)

Halstrad lax med indisk jasminrisotto

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies