Kantarellpasta med färsk timjan

Betyg (1-5):
4.43 (7 betyg)

Pasta med krämig sås gjord på grädde och kantareller. Toppas med färsk timjan.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 11 st
  • 400 g pasta penne
  • 200 g kantareller (på burk)
  • 100 g fryst spenat, tinad
  • 1 schalottenlök, fint hackad
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 2 dl grädde
  • 1 dl pastavatten
  • 1 kruka färsk timjan, hackad

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Häll av kantarellerna och skär i små bitar. Krama ur vätskan ur spenaten.
  2. Hetta upp en stekpanna och stek svamp, spenat, lök och vitlök i smör. Salta och peppra.
  3. Häll i grädde och 1 dl av vattnet som pastan kokar i. Låt såsen småputtra ca 5 min och rör om då och då. Blanda pastan med såsen och timjan.
  4. Toppa eventuellt med timjan och nymalen svartpeppar vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Minestronesoppa med linser - Coop

(1)

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella - Coop

(41)

Zucchinifritters med bulgursallad - Coop

(1)

Pasta med tomatsås och gratinerad fetaost - Coop

(0)

Lotta Lundgren - Panzanella express - Coop

(22)

Tofu Tikka - Coop

(0)

Couscouspanna med fisk - Coop

(0)

Pasta med rotsaker och linser - Coop

(0)
11 st
  • Ingredienser 11 st
  • 400 g pasta penne
  • 200 g kantareller (på burk)
  • 100 g fryst spenat, tinad
  • 1 schalottenlök, fint hackad
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 2 dl grädde
  • 1 dl pastavatten
  • 1 kruka färsk timjan, hackad

Kantarellpasta med färsk timjan

Betyg (1-5):
4.43 (7 betyg)

Pasta med krämig sås gjord på grädde och kantareller. Toppas med färsk timjan.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Häll av kantarellerna och skär i små bitar. Krama ur vätskan ur spenaten.
  2. Hetta upp en stekpanna och stek svamp, spenat, lök och vitlök i smör. Salta och peppra.
  3. Häll i grädde och 1 dl av vattnet som pastan kokar i. Låt såsen småputtra ca 5 min och rör om då och då. Blanda pastan med såsen och timjan.
  4. Toppa eventuellt med timjan och nymalen svartpeppar vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Minestronesoppa med linser - Coop

(1)

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella - Coop

(41)

Zucchinifritters med bulgursallad - Coop

(1)

Pasta med tomatsås och gratinerad fetaost - Coop

(0)

Lotta Lundgren - Panzanella express - Coop

(22)

Tofu Tikka - Coop

(0)

Couscouspanna med fisk - Coop

(0)

Pasta med rotsaker och linser - Coop

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies