Kantarellpasta med färsk timjan

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(47)

Pasta med krämig sås gjord på grädde och kantareller. Toppas med färsk timjan.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g pasta penne
  • 200 g kantareller (på burk)
  • 100 g fryst spenat, tinad
  • 1 schalottenlök, fint hackad
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 2 dl grädde
  • 1 dl pastavatten
  • 1 kruka färsk timjan, hackad

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Häll av kantarellerna och skär i små bitar. Krama ur vätskan ur spenaten.
  2. Hetta upp en stekpanna och stek svamp, spenat, lök och vitlök i smör. Salta och peppra.
  3. Häll i grädde och 1 dl av vattnet som pastan kokar i. Låt såsen småputtra ca 5 min och rör om då och då. Blanda pastan med såsen och timjan.
  4. Toppa eventuellt med timjan och nymalen svartpeppar vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Köttgryta med ris

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Cheddarfyllda kycklingbiffar med jalapenodressing

Betyg
Betyg
(88)
Spara recept

Kåldolmar med röda linser och fetaost

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Carnitas med äppelsalsa

Betyg
Betyg
(69)
Spara recept

Vitlöksstekt gnocchi med skinka, tomat och fetaost

Betyg
Betyg
(65)
Spara recept

Spagetti med tomatsås och vitlöksfräst svamp

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Krämig citronpasta med fisk

Betyg
Betyg
(66)
Spara recept

Buffalo wings med fried rice

Betyg
Betyg
(44)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 400 g pasta penne
  • 200 g kantareller (på burk)
  • 100 g fryst spenat, tinad
  • 1 schalottenlök, fint hackad
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 2 dl grädde
  • 1 dl pastavatten
  • 1 kruka färsk timjan, hackad

Kantarellpasta med färsk timjan

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(47)

Pasta med krämig sås gjord på grädde och kantareller. Toppas med färsk timjan.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Häll av kantarellerna och skär i små bitar. Krama ur vätskan ur spenaten.
  2. Hetta upp en stekpanna och stek svamp, spenat, lök och vitlök i smör. Salta och peppra.
  3. Häll i grädde och 1 dl av vattnet som pastan kokar i. Låt såsen småputtra ca 5 min och rör om då och då. Blanda pastan med såsen och timjan.
  4. Toppa eventuellt med timjan och nymalen svartpeppar vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Köttgryta med ris

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Cheddarfyllda kycklingbiffar med jalapenodressing

Betyg
Betyg
(88)
Spara recept

Kåldolmar med röda linser och fetaost

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Carnitas med äppelsalsa

Betyg
Betyg
(69)
Spara recept

Vitlöksstekt gnocchi med skinka, tomat och fetaost

Betyg
Betyg
(65)
Spara recept

Spagetti med tomatsås och vitlöksfräst svamp

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Krämig citronpasta med fisk

Betyg
Betyg
(66)
Spara recept

Buffalo wings med fried rice

Betyg
Betyg
(44)