Kantarellpasta med färsk timjan

Betyg (1-5):
4.15 (20 betyg)

Pasta med krämig sås gjord på grädde och kantareller. Toppas med färsk timjan.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 400 g pasta penne
  • 200 g kantareller (på burk)
  • 100 g fryst spenat, tinad
  • 1 schalottenlök, fint hackad
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 2 dl grädde
  • 1 dl pastavatten
  • 1 kruka färsk timjan, hackad

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Häll av kantarellerna och skär i små bitar. Krama ur vätskan ur spenaten.
  2. Hetta upp en stekpanna och stek svamp, spenat, lök och vitlök i smör. Salta och peppra.
  3. Häll i grädde och 1 dl av vattnet som pastan kokar i. Låt såsen småputtra ca 5 min och rör om då och då. Blanda pastan med såsen och timjan.
  4. Toppa eventuellt med timjan och nymalen svartpeppar vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lotta Lundgren - Spaghetti med kronärtspesto

(55)

Omelettrulle med grönkål och fetaost

(29)

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

(67)

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

(9)

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

(60)

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

(118)

Borsjtj med kryddig korv

(20)

Kålwrap med grillade bönbiffar

(6)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 400 g pasta penne
  • 200 g kantareller (på burk)
  • 100 g fryst spenat, tinad
  • 1 schalottenlök, fint hackad
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 2 dl grädde
  • 1 dl pastavatten
  • 1 kruka färsk timjan, hackad

Kantarellpasta med färsk timjan

Betyg (1-5):
4.15 (20 betyg)

Pasta med krämig sås gjord på grädde och kantareller. Toppas med färsk timjan.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Häll av kantarellerna och skär i små bitar. Krama ur vätskan ur spenaten.
  2. Hetta upp en stekpanna och stek svamp, spenat, lök och vitlök i smör. Salta och peppra.
  3. Häll i grädde och 1 dl av vattnet som pastan kokar i. Låt såsen småputtra ca 5 min och rör om då och då. Blanda pastan med såsen och timjan.
  4. Toppa eventuellt med timjan och nymalen svartpeppar vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lotta Lundgren - Spaghetti med kronärtspesto

(55)

Omelettrulle med grönkål och fetaost

(29)

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

(67)

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

(9)

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

(60)

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

(118)

Borsjtj med kryddig korv

(20)

Kålwrap med grillade bönbiffar

(6)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies