

Kantarellpasta med färsk timjan
Betyg (1-5):
Pasta med krämig sås gjord på grädde och kantareller. Toppas med färsk timjan.
Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- (11)
- 400 g pasta penne
- 200 g kantareller (på burk)
- 100 g fryst spenat, tinad
- 1 schalottenlök, fint hackad
- 1 vitlöksklyfta, riven
- 1 msk smör
- 1 tsk salt
- 0.5 tsk nymalen svartpeppar
- 2 dl grädde
- 1 dl pastavatten
- 1 kruka färsk timjan, hackad
Gör så här
- Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Häll av kantarellerna och skär i små bitar. Krama ur vätskan ur spenaten.
- Hetta upp en stekpanna och stek svamp, spenat, lök och vitlök i smör. Salta och peppra.
- Häll i grädde och 1 dl av vattnet som pastan kokar i. Låt såsen småputtra ca 5 min och rör om då och då. Blanda pastan med såsen och timjan.
- Toppa eventuellt med timjan och nymalen svartpeppar vid servering.
Kantarellpasta med färsk timjan
Betyg (1-5):
Pasta med krämig sås gjord på grädde och kantareller. Toppas med färsk timjan.
Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Häll av kantarellerna och skär i små bitar. Krama ur vätskan ur spenaten.
- Hetta upp en stekpanna och stek svamp, spenat, lök och vitlök i smör. Salta och peppra.
- Häll i grädde och 1 dl av vattnet som pastan kokar i. Låt såsen småputtra ca 5 min och rör om då och då. Blanda pastan med såsen och timjan.
- Toppa eventuellt med timjan och nymalen svartpeppar vid servering.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!