Kantarellmacka med taleggioost

Betyg (1-5):
3.17 (12 betyg)

En riktigt lyxig svampmacka som trots sina få ingredienser tar dig till högre höjder! En sallad är gott till.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 400 g trattkantareller i bitar
  • 4 msk smör eller olja
  • 4 skivor ljust surdegsbröd
  • 250 g skivad taleggio
  • 1.5 tsk flingsalt
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • Sallad:
  • 2 klyftade färska fikon
  • 1 tunt skivat äpple
  • 80 g blandade salladsblad
  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 krm flingsalt
  • 2 krm peppar

Gör så här

  1. Koka ur svampen i torr, vid panna tills all vätska kokat in. Tillsätt hälften av smöret och bryn svampen 3–4 minuter. Salta och peppra.
  2. Stek brödet i resten av smöret tills det är gyllene. Ställ pannan åt sidan. Lägg osten på brödet och låt det ligga kvar i pannan ett par minuter.

Sallad

  1. Blanda fikon och äppelskivor med salladsbladen och droppa på olja, balsamvinäger, salt och peppar.
  2. Servera salladen till bröd och ost toppat med svampen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Räksallad med japansk dressing

(90)

Chilifrästa pilgrimsmusslor

(59)

Pepparrotssill

(1)

Krämig citrongrässill

(1)

Krämig sill med lime, chili och äpple

(5)

Sweet corn kachumbari

(5)

Löjromssill med citron

(7)

Pepparsill med äpple och lök

(12)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 400 g trattkantareller i bitar
  • 4 msk smör eller olja
  • 4 skivor ljust surdegsbröd
  • 250 g skivad taleggio
  • 1.5 tsk flingsalt
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • Sallad:
  • 2 klyftade färska fikon
  • 1 tunt skivat äpple
  • 80 g blandade salladsblad
  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 krm flingsalt
  • 2 krm peppar

Kantarellmacka med taleggioost

Betyg (1-5):
3.17 (12 betyg)

En riktigt lyxig svampmacka som trots sina få ingredienser tar dig till högre höjder! En sallad är gott till.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka ur svampen i torr, vid panna tills all vätska kokat in. Tillsätt hälften av smöret och bryn svampen 3–4 minuter. Salta och peppra.
  2. Stek brödet i resten av smöret tills det är gyllene. Ställ pannan åt sidan. Lägg osten på brödet och låt det ligga kvar i pannan ett par minuter.

Sallad

  1. Blanda fikon och äppelskivor med salladsbladen och droppa på olja, balsamvinäger, salt och peppar.
  2. Servera salladen till bröd och ost toppat med svampen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Räksallad med japansk dressing

(90)

Chilifrästa pilgrimsmusslor

(59)

Pepparrotssill

(1)

Krämig citrongrässill

(1)

Krämig sill med lime, chili och äpple

(5)

Sweet corn kachumbari

(5)

Löjromssill med citron

(7)

Pepparsill med äpple och lök

(12)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies