Kantarellmacka med taleggioost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.17 (12 betyg)

En riktigt lyxig svampmacka som trots sina få ingredienser tar dig till högre höjder! En sallad är gott till.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g trattkantareller i bitar
  • 4 msk smör eller olja
  • 4 skivor ljust surdegsbröd
  • 250 g skivad taleggio
  • 1.5 tsk flingsalt
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • Sallad:
  • 2 klyftade färska fikon
  • 1 tunt skivat äpple
  • 80 g blandade salladsblad
  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 krm flingsalt
  • 2 krm peppar

Gör så här

  1. Koka ur svampen i torr, vid panna tills all vätska kokat in. Tillsätt hälften av smöret och bryn svampen 3–4 minuter. Salta och peppra.
  2. Stek brödet i resten av smöret tills det är gyllene. Ställ pannan åt sidan. Lägg osten på brödet och låt det ligga kvar i pannan ett par minuter.

Sallad

  1. Blanda fikon och äppelskivor med salladsbladen och droppa på olja, balsamvinäger, salt och peppar.
  2. Servera salladen till bröd och ost toppat med svampen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Couscous med grillad nektarin och halloumi

Betyg
Betyg
(62)
Spara recept

Limeströmming

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Krämig sill med lime, chili och äpple

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Löjromssill med citron

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Vattenmelonsallad med fetaost och oliver

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Lime- och chilisill

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Grilla pilgrimsmusslor

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Mangobiffsallad med nudlar

Betyg
Betyg
(23)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 400 g trattkantareller i bitar
  • 4 msk smör eller olja
  • 4 skivor ljust surdegsbröd
  • 250 g skivad taleggio
  • 1.5 tsk flingsalt
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • Sallad:
  • 2 klyftade färska fikon
  • 1 tunt skivat äpple
  • 80 g blandade salladsblad
  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 krm flingsalt
  • 2 krm peppar

Kantarellmacka med taleggioost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.17 (12 betyg)

En riktigt lyxig svampmacka som trots sina få ingredienser tar dig till högre höjder! En sallad är gott till.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka ur svampen i torr, vid panna tills all vätska kokat in. Tillsätt hälften av smöret och bryn svampen 3–4 minuter. Salta och peppra.
  2. Stek brödet i resten av smöret tills det är gyllene. Ställ pannan åt sidan. Lägg osten på brödet och låt det ligga kvar i pannan ett par minuter.

Sallad

  1. Blanda fikon och äppelskivor med salladsbladen och droppa på olja, balsamvinäger, salt och peppar.
  2. Servera salladen till bröd och ost toppat med svampen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Couscous med grillad nektarin och halloumi

Betyg
Betyg
(62)
Spara recept

Limeströmming

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Krämig sill med lime, chili och äpple

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Löjromssill med citron

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Vattenmelonsallad med fetaost och oliver

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Lime- och chilisill

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Grilla pilgrimsmusslor

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Mangobiffsallad med nudlar

Betyg
Betyg
(23)